ХК Београд комплетира екипу и спроводи завршне припреме

Новоосновани ХК Београд завршава ових дана припреме пред први наступ у регионалној МОЛ лиги. Премијерна утакмица новог шампионата ове лиге одиграће се 9. септембра, када ће у Београду гостовати румунска Чиксереда.

Играчи су 17. августа започели са "сувим" тренинзима у Београду, да би недељу дана касније, у потрази за ледом, кренули на десетодневне припреме у мађарски град Дунајварош. Заказани су и први тренинг мечеви и то 30. августа против "Б" тима екипе Дунајварош и 2. септембра против првог тима тог MOЛ лигаша.

Екипа, састављена претежно од домаћих репрезентативаца, додатно је појачана неколицином страних играча.

Београдској публици је већ познат словенац Давид Шефич (26 година), нападач који је прошле године играо за Црвену звезду. Шефич има две титуле шампиона Словеније са екипама Јесеница и Олимпије, а у дресу "змајчека" има и трогодишње искуство играња у EБEЛ лиги.

Из Братиславе долазе два словачка интернационалца – бек Давид Арвај (26 година) и искусни нападач Самир Салији (32 године), који је протекле сезоне наступао за екипу Нитре и учествовао у освајању наслова првака словачке Екстралиге. Салији иза себе има више од 600 утакмица у шампионату Словачке, током којих је постигао скоро 300 поена (голова и асистенција). Старији љубитељи хокеја сигурно памте његовог оца Ђулнеара Салија, некадашњег стандардног репрезентативца Југославије и дугогодишњег првотимца Црвене звезде и Војводине, љубимца београдске и новосадске публике.

Навалу Београђана појачаће и Канађанин Хјуго Туркот (25), који је са екипом Универзитета Нијагара освојио шампионат америчке НЦAA (колеџ) лиге, а протекле сезоне играо је у немачкој Оберлиги.

Tим ће са клупе водити шведски тренер Кристер Дреберг, који је осим у домовини тренерску каријеру градио у Норвешкој, Холандији и Румунији, где је водио МОЛ лигаше Чиксереду и Корону Брашов.

На пут у Мађарску кренули су: голмани – Арсеније Ранковић, Петар Степановић и Јован Фехер; бекови – Угљеша Новаковић, Павле Подунавац, Иван Анић, Марко Бркушанин, Доминик Црногорац и Филип Пајевић; нападачи – Димитрије Филиповић, Никола Керезовић, Лука Вукићевић, Немања Вучуревић, Петар Новаковић, Роберт Сабадош, Ђорђије Терзић, Урош Бјелогрлић, Андреј Цвик и Иван Главоњић.

Пред београдским хокејашима је веома дуга и напорна сезона током које ће у лигашком делу МОЛ шампионата одиграти 40 утакмица (са сваким тимом из лиге две утакмице код куће и две у гостима). Првих осам екипа избориће пласман у доигравање шампионата, које се игра по куп систему на четири добијене утакмице у серији.

Премијерна утакмица нове сезоне МОЛ лиге одиграће се 9. септембра управо у Леденој дворани Пионир између ХК Београд и екипе Чиксереда из румунског града Мјеркуреја Ћук. У питању је актуелни вицешампион Румуније, освајач 14 наслова првака те земље и победник МОЛ лиге у сезони 2010/2011.

Већ наредног дана следи нови двобој наших и румунских хокејаша, а ривал Београђанима биће тим Корона Брашов, трећепласирани у прошлогодишњем шампионату Румуније и финалиста плеј-офа МОЛ лиге за сезону 2013/2014.

Након тога следе два гостовања у Будимпешти где ће ривали бити Ференцварош (16. септембар) и Ујпешт (17. септембар).

У предстојећој сезони 2016/2017 лигу ће чинити укупно 11 тимова из три државе (7 мађарских, 3 румунска и 1 српски). Више о овом такмичењу и клубовима који у њему учествују можете прочитати у овом тексту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи