Куглање

Куглашима Србије пет медаља на првенству света

Куглаши Србије освојили су пет медаља, једну златну, четири сребрне и једну бронзану, на првенству света у куглању које је завршено у Бањалуци.

У бодовању за "Куп нација", где се рачунају сви резултати на шампионату, Србија је освојила прво место са 187 поена, испред Мађарске са 162 и Немачке са 152 поена.

Златну медаљу за репрезентацију Србије освојио је мешовити пар Зорица Бараћ - Вилмош Заварко. Они су у финалу савладали мађарску комбинацију Ђенђи Чонгради - Ласло Каршаи. Бронзе су припале паровима Италије и Словеније.

Сребрне медаље освојили су Ливиа Санто у појединачној конкуренцији, Невенки Јоковић у спринту и Вилмошу Заварку који је друга места освојио у спринту и у комбинацији, где се рачунају резултати из појединачног дела и спринта.

Ливиу Санто је у финалу савладала Корина Кастнер из Немачке. За бронзану медаљу играла је Невенка Јоковић, али је поражена од Немице Цимерман.

Јоковићева је у спринту у финалу изгубила од Немице Цимерман, бронзе су припале Ради Савић из Словеније и Габријели Кухаровој из Словачке.

Заварко је у финалу спринта поражен од Мађара Габора Ковача. Јован Ћалић је освојио бронзану медаљу у спринту, пошто је у полуфиналу поражен од Ковача. Другу бронзу освојио је Румун Виргил Дорин кога је у полуфиналу елиминисао Заварко.

У комбинацији први је био Мађар Норберт Киш са 898 чуњева, други Вилмош Заварко (Србија) са 895, а трећи Мађар Габор Ковач са 879 чуњева. Четврто место освојио је српски репрезентативац Јован Ћалић са 879 чуњева.

Биланс медаља на СП:

1. Мађарска 5 (2 - 2 - 1)
2. Немачка 4 (2 - 1 - 1)
3. Србија 5 (1 - 4 - 1)
4. Румунија 3 (1 - 1 - 1)
5. Хрватска 1 (1 - 0 - 0)
6. Словенија 3 (0 - 1 - 2)
7. Италија 1 (0 - 0 - 1)
8. Словачка 1 (0 - 0 - 1)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара