Светски рекорд Харлија на 50 м прсно

Аустралијанац Роберт Харли поставио је нови светски рекорд у пливању на 50 метара прсним стилом у кратком базену пошто је на Светском купу у Сиднеју, ову деоницу савладао за 23,24 секунде што је четири стотинке брже од досадашњег најбољег светског резултата чији је власник већ четири године био Немац Томас Рупрат.

Остварење Харлија је већ други светски рекорд на Светском купу у Сиднеју који је почео јуче. Његов земљак Мат Јауковић првог дана такмичења поставио је најбољи светски резултат на 50 м лептир стилом, испливавши ту деоницу за 22,50 секунди.

Јауковић је, иначе, на Европском првенству у кратком базену 2004, пливао за Србију и Црну Гору. Аустралијско држављанство добио је јануара ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво