Читај ми!

Спортски новинари од Вучића траже приватизацију и борбу са хулиганима

Удружење спортских новинара Србије (УСНС) оценило је да су приватизација клубова и борба против хулиганизма горући проблеми домаћег спорта и апеловало на мандатара Александра Вучића да пронађе решења за та питања.

У саопштењу поводом експозеа мандатара, наводи се да се од наредне Владе Србије очекује да "најхитније" пронађе најбољи модел приватизације клубова, како би се коначно стало на пут "анархији која тренутно постоји у већини клубова", пре свега у Црвеној звезди и Партизану.

"Посебно место заузима борба против хулиганизма, што је у претходним годинама био највећи камен спотицања. Очекујемо ефикаснији рад Савета за борбу против насиља на спортским борилиштима и стриктну примену Закона о спречавању насиља, како би се хулигани једном заувек уклонили са трибина", додаје се у саопштењу.

Удружење спортских новинара је оценило да је приватизација у медијима обављена "трапаво и лоше" па се дешава да о раду новинара данас одлучују људи који никада нису радили у медијима.

"Најкарактеристичнији пример је приватизација најстаријег и најугледнијег спортског листа 'Спорт', који се налази пред гашењем јер су га купили потпуно нестручни и некомпетентни људи. Такве приватизације треба поништити и медије препустити запосленима кроз поделу бесплатних акција", додаје се.

Такође се указује да велике државне компаније и јавна предузећа доста новца улажу у професионалне клубове на куповину скупоцених ТВ права за стране спортске догађаје, а да ретко спонзоришу и донирају школска такмичења, младе талентоване спортисте, аматерске клубове, изградњу и поправку руинираних сала и игралишта.

"УСНС је у више наврата тражио од РЕМ-а да свим електронским медијима обезбеди исте, равноправне услове, јер је уочљиво да се на више страних канала, чија су седишта у иностранству, свакодневно емитује на стотине спортских догађаја из разних земаља, али и велики број реклама домаћих компанија. Наши закони изричито забрањују накнадно прекрајање изворног програма и убацивање реклама, јер се ти емитери налазе изван правног и пореског система Србије, што иде директно на штету буджета ове земље, али и домаћих телевизија које су у неравноправном положају и њихов опстанак је угрожен", оцењују спортски новинари.Удружење спортских новинара је навело да су они увек били на страни развоја и напретка српског спорта, па су и овог пута спремни да допринесу афирмацију правих идеја.

"У случају да резултати изостану, бићемо најоштрији критичари неиспуњених обећања, па зато још једном поручујемо: Пређите са речи на дела!", наводи се.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво