Реми вечитим шахом

Осма партија меча за титулу првака света у шаху између Ананда и Крамника завршена је ремијем у 39. потезу. Актуелни првак света Ананд води резултатом 5,5:2,5 а до краја меча се играју још четири партије.

Изазивач у мечу за титулу, Владимир Крамник, водио је беле фигуре у Бечкој варијанти Даминог гамбита. Наишао је на спремног Ананда и све што је успео да постигне био је реми вечитим шахом. 

То је врло разочаравајући исход за Крамника чије су шансе да дође до титуле или изједначења у мечу сада сведене на теорију. Уколико у наредном дуелу победа припадне Индијцу Ананду, који ће имати предност почетног потеза, то би значило да је повео са недостижна четири поена разлике.

Ни реми не даје много наде Крамнику, и само га евентуална победа још увек одржава у овом дуелу од 12 партија који се игра за наградни фонд од 1,5 милиона евра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво