За сада, забрана за 86 руских спортиста

Најмање 86 спортиста од укупно најављених 387 чланова руског олимпијског тима неће ићи у Рио де Женеиро због скандала са допингом.

Међународне федерације у кануу, веслању и модерном пентатлону избациле су са Олимпијаде осам спортиста, укључујући и једног освајача златне медаље, док су раније
забране добили и неки пливачи. Неки од њих су најавили жалбе.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је руским медијима да је Владимир Путин о питању допинга разговарао са својим националним саветом за безбедност, а сутра ће разговарати и са руским олимпијским тимом.

Џудисти и стрелци могу у Рио

Председник међународне џудо федерације (ИЈФ) Маријус Визер рекао је да ће се цео руски тим, односно њих 11, такмичити на Олимпијским играма.

"Сви они су у више наврата тестирани од септембра прошле године до маја на бројним такмичењима, али не у Русији, већ у иностранству", објаснио је Визер.

И Међународна стрељачка федерација (ИССФ) је навела да ће се 18 руских стралаца такмичити у Рију.

Та федерација је саопштила да ниједан руски стрелац раније није био суспендован због допинга, као и да се нико од њих не помиње у извештају Светске антидопинг агенције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво