Николић примио олимпијце: Ви сте већ победници

Председник Србије Томислав Николић примио је чланове тима Србије на Олимпијским играма у Рију, пожелео им све најбоље и поручио да буду поносни јер су самим пласманом већ победници.

"Испраћао сам вас већ, и пре мене су неки други, и после мене ће други. Али, данас се осећам другачије јер сте за ове четири године подигли понос, показали да можете,испунили сте норму и ушли у круг најбољих на свету. Ви сте већ победили", рекао је Николић.

Он је додао да спорт некад донесе успех, некад неуспех, али да је најбитније да ви будете задовољни и да дате све од севе.

"Ко год да освоји медаље биће то медаља свих вас. Има нас мало, а сви стрепе од нас, и земље од 100 милиона и милијарду. Желим вам много среће, много успеха и да заставу као највећи драгуљ пронесете у Рију", рекао је Николић пре него што је предао заставу генералном секретару ОКС Ђорђу Вишацком и шампионки из Лондона Милици Мандић.

"Представљање земље на ОИ је највећа част. Пред нама је турнир о којем смо сањали и за који смо се жртвовали. Трудићемо се да будемо најбољи кад је најпотребније и да учинимо нацију поносном", поручила је Мандићева.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да има већу трему него пре четири године када се у име спортиста обратио пред пут у Лондон.

"Свако од вас зна колико година труда, суза и зноја потребно да бисте представљали своју земљу на ОИ. Желим вам да превазиђете своје циљеве", поручио је Удовичић.

Вишацки је свим спортистима доделио амајлије Панчићеве оморике.

"Укупно 104 српских спортиста изборило је визу, али нажалост Ана Суботић због здравствених проблема неће моћи да се такмичи у Рију. Она је данас са нама и надамо се да ће јој амајлија помоћи, прво ка оздрављењу, а после и поновном бављењу спортом", рекао је Вишацки.

Пријему у Председништву присуствовали су српски кошаркаши, кошаркашице, одбојкашице, теквондисти, кајакаши, тенисерка Јелена Јанковић и други.

Олимпијске игре у Рију одржаће се од 5. до 21. августа.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво