Крецловић: Знао сам да је прича о Универзијади нереална

Члан градске владе задужен за спорт Горан Крецловић изјавио је да га ситуација са Универзијадом није изненадила, јер је знао да је начин рада на организацији био нереалан ситуацији у којој се држава налази.

Прошле недеље Извршни одбор Светске суденске спортске федерације (ФИСУ) одлучио је да се број спортова на Универзијади 2009. у Београду смањи са 21 на 15, као и број такмичара са 13.000 на 8.500.

"Мене је ражалостила ситуација са Универзијадом, али ме није изненадила зато што сам био један од оних који су имали мало више информација о томе у ком правцу све то иде. Никада нисам критиковао никога по имену, већ начин рада који сам препознавао као нереалнан за стање у коме се земља налази", рекао је данас Крецловић агенцији Бета на конференцији о будућности фудбала у Србији у организацији дневника "Данас".

Према његовим речима, за 21 спорт је потребна свеобухватна акција, која треба да донесе много тога да би се у једном граду у две недеље одржало 21 светско првенство.

"Стандарди који су постављени од тадашњег организатора су били далеко од самог значаја, захтева скупа. Чини ми се да је сада ово права мера, где ће људи који су то прихватили као изазов успети да организују на начин који ће бити не мање сјајан од оног како смо познати као домаћини манифестација пре Универзијаде", рекао је Крецловић.

Он није желео да коментарише да ли је могло да се утиче на то да Београд не буде у ситуацији да изгуби Универзијаду.

"Београд није изгубио Универзијаду, а да ли смо били близу или нисмо... Постоји добра воља и воља да се крене са једном позитивном причом о Универзијадом у име спорта и у име свих оних који ће се такмичити", рекао је Крецловић.

Према његовим речима, све остало треба оставити оним другим органима који ће се, уколико је то потребно, са том страном Универзијаде бавити на овај или онај начин.

Он је додао да нема ништа личног, већ постоји интерес спорта, државе и града и да је то доминантно за догађај до кога је остало мање од 250 дана.

"Постоје службе у овој држави које брину о томе да ли је било негде кршења закона или није. Хајде да искористимо све то што је било негативно у циљу промовисања Универзијаде, јер смо о њој до сада веома мало знали", рекао је Крецловић.

Члан градског Већа истакао је да никоме није требало "ова негативна прича", али она може да буде "нулта тачка" од које ће се кренути са позитивним стварима.

"Свако нека ради свој посао и нека одговара за то. Имамо објекте који могу да задовоље високе стандарде, на некима треба да радимо да би постигли стандарде Универзијаде. Хајде да више не причамо о томе ко је крив и шта је могло, већ да о томе шта ћемо урадити", рекао је Крецловић.

Универзијада ће се одржати од 1. до 12. јула 2009. године у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи