Фелпсов нови рекорд - пети пут на Олимпијским играма!

Најтрофејнији олимпијац свих времена Мајкл Фелпс постао је први амерички пливач који ће пети пут учествовати на Олимпијским играма.

Фелпс, који данас пуни 31 годину, ноћас је на државном првенству у Омахи, у Небраски, победио у трци на 200 метара делфин резултатом 1:54,84 минута, што је много слабије од његовог светског рекорда од 1:51,51 који је поставио на Светском првенству 2009. године у Риму.

Он се био повукао после Олимпијских игара 2012. године у Лондону, али се вратио из пензије две године касније и успео да се пласира на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Он је 2004. први пут ухапшен због вожње под дејством алкохола, а пет година касније амерички медији објавлили су фотографију на којој се види како пуши марихуану. У септрембру 2014. године поново је ухапшен због вожње под дејством алкохола, због чега га је америчка пливачка федерација суспендовала.

После тога Фелпс се смирио, оженио се и добио сина. Фелпса су ноћас у Сенчури линк центру гледали супруга и њихов син Бумер стар седам недеља.

"После свега што се догодило и што сам успео да се вратим, ово (породица) је тежа ствар од било које трке у којој сам учествовао. Важно је што сам успео да завршим онако како сам желео. Желео сам да уђем у тим", рекао је Фелпс.

Он је најтрофејнији олимпијац са 22 медаље и спортиста је са највише освојених златних олимпијских медаља - 18.

Фелпс ће пети пут учествовати на Олимпијским играма и постао је први амерички пливач коме је то успело. Осим њега то је пошло за руком још његовој сунардоници пливачици Дари Торес.

"Добродошао у клуб. Лепо је видети колико је узбуђен и какво олакшање осећа поводом пласмана на Игре", рекла је Торес.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво