Читај ми!

Трећа медаља за српски кајак, Томићевић и Зорић бронзани

Српски кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић освојили су брнзану медаљу у дисциплини 1.000 метара на првенству Европе у Москви.

Српски двосед трку је завршио у времену од 3:13.832, што је за само 824 хиљадитинки спорије било од другопласираних Мађара.

Прво место освојио је немачки двосед резултатом 3:12.732.

"Ово је била веома тешка трка за нас. Знамо да ово није топ форма и да имамо још резерве. Мислио сам да ћемо боље извеслати у финишу, то нисмо урадили, али смо успели да дођемо до трећег места. Осећали смо да можемо више, али с обзиром на то да смо још у припремном периоду за Рио, задовољан сам освојеном медаљом", рекао је Зорић.

Марко Томићевић верује да ово није била њихова најбоља трка.

"Нисам задовољан јер мислим да нисмо одвеслали нашу најбољу трку, знам да има трка када имамо бољи осећај у средњем делу, али нам до Рија остаје довољно времена. Не могу да будем незадовољан бронзаном медаљом, поготово што смо је освојили за мало. Вероватно нас је Бог погледао и то је нека утеха", казао је Томићевић.

Зорић и Томићевић ће сутра заједно са Дејаном Пајићем и Владимиром Торубаровим веслати финале четвероседа на 1.000 метара.

"Нисмо толико увеслани и доста сцилирамо и верујем да, уколико се потрефи да сутра одвесламо добро, можемо да направимо добар резултат с обзиром да смо у Рачицама освојили четврто место са веома мало тренинга", рекао је Марко Томићевић.  

Томићевић и Зорић освојили су данас већ трећу медаљу за српски кајак у Русији, након што су раније Кристина Бедеч (К1 1.000 метара) и Милица Старовић и Далма Ружичић Бенедек (К2 1.000) освојиле злато.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво