Читај ми!

Сестре Молдован освојиле бронзу на Светском купу

Српске репрезентативке у кајаку, сестре Николина и Оливера Молдован, освојиле су бронзану медаљу на Светском купу у чешким Рачицама у трци на 500 метара.

Сестре Молдован до бронзане медаље у Рачицама стигле су у времену од минут и 44,661 секунд.

Злато је припало Ини Хришчун и Анастасилији Тодоровој из Украније (1:42,550), док су сребро освојиле Немице Тина Дице и Францишка Вебер (1:42.600).

Милица Старовић и Далма Ружичић-Бенедек у финалу К2-500 заузеле су 7. место у времену 1:46,006.

Марку Томићевићу је за осам хиљадитих делова секунде измакла бронзана медаља у једноседу на 1.000 метара. Он је заузео четврто место, пошто је трку завршио за три минута и 35,850 секунди. Дејан Пајић је у истој дисциплини заузео седмо место (3:39,261).

Златна медаља припала је домаћем такмичару Јозефу Досталу, сребро је освојио Немац Макс Хоф, док је бронза припала Данцу Поулсену.

У трци двоседа на 200 метара, Небојша Грујић и Марко Новаковић остварили су пето време (32,378 секунди). Првих шест посада трку је завршило у размаку од само осам стотинки.

Млада српска кануисткиња Николина Мијушковић заузела је 7. место у финалу једноклека на 200 метара, пошто је трку завршила у времену од 52,038 секунди. Злато је припало Бразилки Консеисао ду Насименто, сребро Канађанки Винсент, док је бронзу освојила Сантос де Оливерира из Бразила.

Српски двосед на 1.000 метара у саставу Миленко Зорић и Симо Болтић финале је завршио на осмом месту. Они су трку завршили у времену од два минута и 30,492 секунде. Злато је припало посади Словачке (Јакубик - Јанковец), сребро посади Чешке (Шлоуф - Весели), а бронза Мађарској (Гачал - Соморач).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво