Читај ми!

Величковићева "упуцала" злато, Себић сребро

Српска репрезентативка у стрељаштву Бобана Величковић освојила је златну медаљу ваздушним пиштољем на Светском купу у Минхену. Себић освојио сребрну медаљу у дисциплини малокалибарском пушком из тростава.

Величковићева је у финалу тријумфовала са 199,7 кругова и дошла до свог другог одличја на Светским куповима, након што је прошле године, такође у Минхену, "упуцала" сребро.

Ово је друга медаља за Србију у Минхену, пошто је претходно Андреа Арсовић освојила злато у гађању ваздушном пушком.

Ваздушним пиштољем данас су гађале и Зорана Аруновић, која је заузела 28. позицију, и Јасна Шекарић, која се пласирала на 44. место, у конкуренцији 104 такмичарке.

Репрезентативац Србије у стрељаштву Миленко Себић освојио је сребрну медаљу у дисциплини малокалибарском пушком из тростава.

Себић је у финалу остварио резултат од 460,1 круг, те је тако поправио државни рекорд за 1,1 круг.

Златну медаљу освојио је Американас Метју Емонс са 464,1 погођеним кругом, док се бронзаним одличјем окитио Герно Румплер из Аустрије (448).

У квалификацијама је Себић погодио 1.183 круга, три више од националног рекорда, који је постигао на Европском првенству прошле године, и три мање од најбољег светског резултата свих времена у власништву Руса Назара Лугинеца.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи