"Тур де Франс" обезбеђује 23.000 жандарма и полицајаца

Око 23.000 жандарма и полицајаца обезбеђиваће бициклистичку трку Тур де Франс ове године "у околностима повећане терористичке претње", изјавио је министар унутрашњих послова Француске Бернар Казнев.

"Најмање 23.000 жандарма и полицајаца биће уз стазу ове године и обезбеђиваће безбедност Тур де Франса у јулу", рекао је Казнев на састанку са организаторима ове манифестације.

Он је рекао да ће први пут ове године елитне јединице француске жандармерије пратити све етапе трке и биће спремне да интервенишу у случају потребе.

"Тур де Франс ће се одржавати у посебним околностима, после таласа джихадситичких напада у Француској прошле године", рекао је министар и додао да је "претња од тероризма и даље врло висока".

Казнев је подсетио да је Тур де Франс од 1903. популарна бесплатна манифестација за Французе и туристе сваког лета у Француској. Милиони гледалаца уз стазу бодре бициклисте, догађај прати око 2.000 новинара и трка се преноси у 190 земаља.

Тур де Франс ће се ове године одржати од 2. до 24. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво