Сребро и бронза за Мандићеву и Јованова

Репрезентативка Србије у теквондоу Милица Мандић освојила је сребрну медаљу на Европском првенству у Монтреу у категорији до 73 килограма, док се Драшко Јованов у категорији до 87 килограма окитио бронзаним одличјем.

Мандићева је у репризи финала од пре две године поражена од Иве Радош из Хрватске са 0:1.

Она је на старту била боља од Гркиње Мојсидо са 5:3, а у другом колу је била боља од Британке Славин са 3:0. У полуфиналу је победила Петру Петријашевић из Македоније скором 3:0.

Јованов је у првом колу победио Пољака Колецког са 1:0, затим је савладао Немца Бечмена са 7:3, док је у полуфиналу изгубио од искусног Јерменца Јермејна на златан бод.

"Напокон сам остварио свој жељени циљ, захваљујем се свима који су ме подржавали и веровали у мене, такође сам задовољан што сам део екипе која је остварила историјски успех. Ово је један од остварених циљева и у наредном олимпијском циклусу циљ ми је да се квалификујем за Олимпијске Игре у Токију", рекао је Јованов.

Златну медаљу за Србију на ЕП у Монтреу пре три дана освојила је Тијана Богдановић у категорији до 49 килограма.

"Ово је најуспешније Европско првенство до сада за Србију. Три медаље и два меча која смо изгубили за медаљу, као и много осмина финала је скор овог првенства Европе", рекао је тренер репрезентације Драган Јовић и додао:

"Као што сам најављивао после Тијаниног злата, имамо још бораца који могу да освоје медаљу и то се и обистинило. Драшко Јованов је већ дуже време један од наших најбољих сениора. Било је питање времена када ће се окитити медаљом. На златни поен му је измакло финале. Тијана и Милица су на добром путу да се овај припремни процес доведе до перфекције за Рио. Имамо још детаља на којима морамо да радимо, а и довољно времена за то", рекао је Јовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво