Читај ми!

Андреа Арсовић освојила злато на Светском купу у Минхену

Репрезентативка Србије у стрељаштву Андреа Арсовић освојила је златну медају у дисциплини ваздушна пушка на Светском купу у Минхену.

Како је саопштио Стрељачки савез Србије, Арсовићeва је победила са 208,5 кругова, што је 0,9 мање од њеног државног рекорда.

Друга је била Мексиканка Горети Алехандра Зумаја Флорес са 207,9, која је тим резултатом изједначила светски јуниорски рекорд финала Иранке Најмех Кедмати из 2014. године. Трећа је била Кинескиња Менгјао Ши са 186,7 кругова.

Арсовићева је од почетка финала држала друго место, а после 12. серије преузела је вођство испред Кинескиње Мегјао Ши, дебитанта на Светском купу. У финишу је у борбу за злато ушла и Мексиканка Флорес и пред последњу 20. серију пришла је српској стрелкињи на минимални десети део круга заостатка. Међутим, Арсовићева је последњим хицем погодила 10,5, а Мексиканка је уписала 10,2, па је српској репрезентативки остало злато.

Арсовићева је до сада освојила седам медаља на турнирима Светског купа, а данас је освојила четврту златну. Има и једно сребро и две бронзе.

Андреа Арсовић је у квалификацијама, у којима је стартовало 137 такмичарки, заузела пето место. Ивана Анђушић Максимовић била је 19, а Милица Бабић заузела је 48. место.

"Требало је прво 'преживети' основни део. Опет је ваздушна пушка за жене била најмасовнија дисциплина, а не памтим кад је за финале био потребан овако висок резултат, 418,5 кругова. У финале сам ушла психички потпуно спремна, знала сам шта ме чека. Од почетка сам држала свој ритам. Имала сам јасан циљ, желела сам на подијум. Пошто сам гађала онако како сам планирала, ни ситуација пред последњи хитац, кад ми се Мексиканка приближила на минималну разлику, није ме пореметила. Последњом дијаболом сам погодила одличних 10,7 и сачувала челну позицију", рекла је Арсовић.

Тренер Драган Доневић рекао је да данашњи резултат показује да Арсовић подиже форму према плану.

"Андреа је у квалификацијама и поред пар лошијих хитаца остварила врло добар резултат. По почетку финала брзо се видело да ћемо циљ испунити, да ће освојити медаљу, само је било питање коју. Пресрећан сам што је спремна за велика финала. Идемо даље, а верујем да ће Андреа врхунац форме достићи кад је најбитније, на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру", рекао је Доневић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи