Нова победа Ананда

Актуелни првак света Вишванатан Ананд остварио је нову победу против изазивача Владимира Крамника и увећао предност у мечу за титулу на два поена разлике. Ананд је у Бону славио црним фигурама у петој партији меча и тренутан резултат је 3,5:1,5 у његову корист.

Белим фигурама, Владимир Крамник (33) је поновио исту варијанту Словенске одбране, играну у трећој партији меча, у којој је већ претрпео пораз од Индијца Ананда (38). Очекивало би се да су му исцрпне анализе дале повода за овај избор, међутим, више од једнаке позиције није постигао.

Амбиције руског аса су ипак биле веће од реалних могућности. Ушао је у рискантну комбинацију у којој га је Ананд сачекао са изврсним, ретко виђеним тактичким ударом који је моментално одлучио партију.

По други пут у мечу Крамник губи белим фигурама. У наставку, а следи још седам партија, он нема шта да изгуби и мораће да заборави на претерану опрезност.

Меч вредан 1,5 милиона евра који се игра у Бону (Немачка), улази у још узбудљивију фазу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи