АРД одустаје од преноса Трке кроз Француску због допинга

Немачка државна телевизијска мрежа АРД објавила је да неће преносити Трку кроз Француску следеће године због сталних проблема са допингом у бициклизму.

"Спортска предност Тур д Франса значајно је опала због многих случајева допинга. Вредност преноса слично се умањила", рекао је председник АРД-а Фриц Раф.

Одлука је уследила дан пошто је Аустријанац Бернард Кол, који је био најбољи на успону и трећи у генералном пласману на овогодишњем Туру, признао је да је користио ЦЕРА, што је нова генерација стимуланса ЕПО, који утиче на крв. Немац Штефан Шумахер, који је, као и Кол, возио за тим Геролштајнер, само је један од возача који је био позитиван на допинг тесту током Тура.

АРД и друга јавна мрежа Це-де-еф (ЗДФ) прекинули су пренос 2007. године, када је откривено да је немачки возач Патрик Синкевиц био позитиван.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи