Читај ми!

Спортски дан

Лебеф: Мурињо је изгубио контролу

Лебеф: Мурињо је изгубио контролу над играчима. Победа одбојкаша Спартака из Љига у Тирани. Ћави: Фаворити на ЕП су Шпанија, Француска и Немачка. Мађарски голман Мартон Фулоп преминуо у 32. години након тешке болести. Борац измирио обавезе према играчима и запосленима. Кошаркаш Оклахоме Кевин Дјурант паузира седам до десет дана због повреде тетиве. Денвер без Чендлера до краја сезоне. Шампањ: Није прекасно да се Катару одузме СП 2022. Босингва напустио Трабзон.

21.10 - Легендарни фудбалер Барселоне, Ћави, сматра да само три репрезентације важе за фаворите на првенству Европе следеће године у Француској. Oн је оценио да Шпанија има реалне шансе да одбрани континенталну титулу.

За мене постоје само три фаворита. Шампионат Европе могу да освоје Шпанија, Француска или Немачка. То су главни претенденти, по мом мишљењу, рекао је 35. годишњи Ћави за париски "Фигаро".

Званично најбољи фудбалер света 2010. године, који је читаву каријеру провео у Барселони, одиграо је за репрезентацију Шпаније 133 утакмице и постигао 13 голова, а пред пензионисање одлучио је у мају да промени средину приступивши катарском клубу Ал Сад.

20.30 - Одбојкаши Спартака из Љига савладали су у Тирани албански тим Студенти са 3:0 у сетовима (25:14, 25:17, 25:23), у првој утакмици 2. кола Купа изазивача. Реванш меч на програму је 18. новембра од 19 сати у Хали спортова у Лајковцу.

Уколико у дебитантском учешћу у Купу изазивача елиминишу албанског представника одбојкаши Спартака играће у шеснаестини финала 2. и 16. децембра против кипарске Омоније из Никозије.

19.50 - Бивши дефанзивац Челсија Франк Лебеф сматра да је менаџер тог клуба Жозе Мурињо изгубио контролу над својим играчима. Према мишљењу некадашњег француског репрезентативца, посебност Мурињовог рада је у чињеници да трећа сезона обично постаје кризна.

"Чини се да је Мурињо изгубио контролу над свлачионицом. То значи да није у стању да напредује у трећој сезони рада на једном истом месту. Тако нешто већ се догађало", рекао је 47. годишњи Лебеф за Радио Монте Карло.

Он је дрес актуелног шампиона Премијер лиге носио између 1996. и 2011. године, а одиграо је 206 утакмица и постигао 24 гола.

Челси после 12 одиграних кола заузима 16. место на табели и три бода је изнад зоне испадања.

19.00 - Фудбалски клуб Борац из Чачка измирио је овавезе према играчима и запосленима, потврдио је Танјугу директор тог српског суперлигаша Иван Стевановић. Он је навео да су играчи редовно тренирали и да ће паузу због овавеза репрезентације искористити да се што боље припреме за предстојећи првенствени сусрет са београдским Чукаричким.

Како је истакао, Чачани ће после одласка Ненада Лалатовића новог шефа стручног штаба добити почетком следеће недеље, наводећи да за то место фигурирају неколико кандидата, али није могао да каже о којим стручњацима се ради.

"Такође преговарамо са озбиљним спонзором, а епилог тих разговора биће познат када буду окончани", закључио је Стевановић.

Борац је тренутно другопласирани на табели Суперлиге са 16 бодова заостатка за водећом Црвеном звездом.

17.05 - Капитен фудбалера Црвене звезде Александар Луковић због повреде неће отпутовати у Бугарску на пријатељску утакмицу против Лудогореца, саопштили су црвено-бели.

Искусни штопер повредио се минулог викенда у победи над Металцем (2:0) и паузу ће искористити како би се што боље спремио за утакмицу у Нишу са Радничким у 18. колу Суперлиге.

Тренер лидера Суперлиге Миодраг Божовић на данашњем тренингу имао је 19 фудбалера на располагању, а само је са стране тренирао недовољно опорављени голман Марко Тркуља. За дуел са шампионом Бугарске, који је на програму у суботу од 15 сати у Разграду, из омладинске школе позвани су везисти Лука Аџић и Лука Илић, као и голман Александар Станковић.

15.30 - У Рејкјавику на Исланду данас почиње екипно Европско првенство у шаху, у обе конкуренције, на којем учествују и репрезентације Србије.

Селектор мушке екипе, велемајстор Славољуб Марјановић определио се за велемајстора Ивана Иванишевића, Милоша Перуновића, Роберта Маркуша, Николу Седлака и Дејана Антића, актуелног сениорског првака Србије.

Селектор женске екипе, велемајстор Бранко Дамљановић подмладио је репрезетацију у којој неће бити велемајстора Наташе Бојковић, дугогодишње "прве табле", као ни актуелне државне првакиње Марије Ракић. У Рејкјавику ће играти велемајстори Ирина Чолучкина, Анђелија Стојановић и Јована Војиновић, као и две младе шахисткиње Адела Великић и интермајстор Мила Жарковић.

14.30 - Португалски фудбалер Жозе Босингва раскинуо је уговор са турским Трабзоном, јавља турска агенција Анадолија.

Искусни десни бек (33) напушта Трабзон јер "клуб није испоштовао одређене финансијске споразуме из уговора".

Босингва ове сезоне није одиграо ниједан меч за турски тим, али ће сада имати избор да пронађе нову средину као слободан играч.

14.00 - Бивши голман Сандерленда Мађар Мартон Фулоп преминуо је после тешке болести у 32. години, пренео је Дејли мејл.

Фулоп је пре две године оперисан након што му је дијагностикован рак на руци.

Он је током каријере бранио за мађарске МТК и Шиофок, затим Ковентри, Лестер, Манчестер сити, Ипсвич, Вест Бромвич и грчки Астерас.

За репрезентацију Мађарске забележио је 24 наступа.

13.00 - Рпрезентација Србије у пливању имаће седморо такмичара на предстојећем Европском првенству у малим базенима у Израелу.

Српски тим чиниће Иван Ленђер, Борис Стојановић, Петар Петровић, Вук ЦЦелић, Ања Цревар, Стефан ССорак и Урош Николић.

"Коначан списак дисциплина које ће селектовани пливачи пливати на такмичењу биће познат након 22. новембра", наводи се у саопштењу Пливачког савеза Србије.

Европско првенство у малим базенима, 18. по реду, одржаће се од 2. до 6. децембра у Нетањи, у Израелу.

12.10 - Фудбалер Бајерна из Минхена Жером Боатенг рекао је да цела екипа жели да Пеп Гвардиола остане на клупи шампиона Немачке.

Гвардиоли уговор са Бајерном истиче на крају сезоне, а разговори шпанског тренера и управе клуба о продужетку сарадње још нису почели. Такође, медији спекулишу да су за Гвардиолу заинтересовани Челси и Манчестер сити.

На питање немачких новинара да ли играчи желе да Гвардиола остане у Бајерну, Боатенг је кратко рекао: Дефинитивно. Сви у тиму то желимо.

Гвардиола је у Бајерн дошао 2013. године из Барселоне. Са клубом из Минхена је до сада освојио две титуле у Бундеслиги, Куп Немачке, Супер куп Европе и Светско клупско првенство.

10.10 - Кошаркаш Оклахоме Кевин Дурент одсуствоваће са паркета седам до десет дана због истегнућа тетиве леве ноге, потврдио је амерички клуб. 

Дурент је повреду зарадио у другој четвртине утакмице против Вашингтона, коју ње његов тим добио са 125:101.

Двадесетсдемогодишњи члан Оклахоме одиграо је само 27 утакмица прошле сезоне због три операције на левом стопалу. 

Ове сезоне на осам утакмица у НБА лиги бележио је просечно 28.1 поен, 7.3 скока и три асистенције за 34,7 минута проведених на паркету.

Оклахома ће у наредних 10 дана одиграти шест мечева против Филаделфије, Бостона, Мемфиса, Њу Орлеанса, Њујорка и Даласа.

10.00 - Кошаркаш Денвера Вилсон Чендлер пропустиће остатак сезоне због операције десног кука, саопштили су Нагетси.

Чендлер се повредио на припремним утакмицама и није забележио ниједан наступ од почетка НБА лиге.

Веома сам разочарам. Напорно сам тренирао преко лета како бих постао бољи играч. Читав тај период посветио сам индивидуалном раду и очекивао сам да ће ово бити моја година. Хтео сам да помогнем тиму да побеђује. Ово је, у најмању руку, фрустирајуће и разочаравајуће, рекао је 28-годишњи крилни кошаркаш.

Он је у Денвер дошао 2011. године као део трансфера Кармела Ентонија у Њујорк. Овог лета продужио је уговор са Нагтесима до 2019. вредан 46 милиона долара.

Прошле сезоне забележио је 78 наступа и просечно на утакмицама постизао 13,9 поена и 6,1 скок.

08.00 - Одбојкашице суботичког Спартака пласирале су се у осмину финала Купа ЦЕВ пошто су на гостујућем терену, у реванш утакмици шеснаестине финала, победиле холандског представника Алмело са 3:2 у сетовима (24:26, 25:16, 23:25, 25:20, 15:13).

Први меч код куће српски тим добио је резултатом 3:0.

Спартак ће у осмини финала играти против румунске Стинце из Бакауа. Први меч на програму је 9. децембра у Суботици, а реванш 16. децембра у Бакауу, у Румунији.

00.00 - Кандидат за председника Фифе Жером Шампањ поручио је да није прекасно да се изабере нова земља домаћин првенства света 2022. године уместо Катара.

У интервјуу за француски Ителе, Шампањ је рекао да ће инсистирати на организацији нових избора за домаћина тог шампионата, ако постане председник Фифе.

Уколико превара и корупција приликом избора Катара буду потврђене и доказане, можемо да одржимо нове изборе, казао је бивши званичник Фифе.

Шампањ је међу седморицом кандидата за председника Фифе на изборима који су заказани за 26. фебруар наредне године у Цириху.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво