Читај ми!

Балотели мора на операцију

Балотели следеће недеље иде на операцију. Дунга: Нејмар је тренутно најбољи на свету. Медији: Вердер жели Де Јонга. Рукометаши Војводине освојили Суперкуп Србије. Убедљив пораз ватерполиста Партизана од Про Река. Бекенбауер одбија јавно да говори о Мундијалу 2006. године. Одбојкашице Визуре немоћне у Јекатеринбургу. Рајо Ваљекано покренуо клуб у САД. Ламин Дијак поднео оставку на место почасног члана МОК-а.

22.00 - Ватерполисти Партизана изгубили су на гостовању од Про Река са убедљивих 3:15 (2:5, 0:1, 1:3, 6:0) у другом колу Групе Б Лиге шампиона.

Црно-белима је ово други пораз у најелитнијем такмичењу, после пораза од Солнока у првом колу, док је Про Реко уписао други тријумф.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Франческо ди Фулвио са три гола, некадашњи играч Партизана Душан Мандић постигао је два, као и Андрија Прлаиновић, док је Душко Пијетловић утакмицу завршио са једним постигнутим голом.

Голове за Партизан постигли су Гаврил Суботић, Радомир Драшовић и Ђорђе Вучинић.

У наредном колу Партизан на свом базену дочекује Галатасарај.

21.30 - Рукометаши новосадске Војводине освојили су у Аранђеловцу трофеј Суперкупа Србије, пошто су победили суботички Спартак са 24:18.

Војводина је тако освојила трећи пехар у Супер купу Србије.

Новосађани су одличном партијом од 25. минута, када је Спартак последњи пут био у егалу (9:9), доминирали на терену и сасвим заслужено освојили трофеј и новчану награду од 100.000 динара.

Суботичанима је припала утешна награда од 50.000 динара. 

18.40 - Фудбалски клуб Вердер из Бремена заинтересован је да у зимском прелазном року у своје редове доведе играча Милана Најџела де Јонга, пренели су италијански медији.

Холандски фудбалер се бори за место у тиму од како је овог лета на клупу Милана сео српски тренер Синиша Михајловић, тако да је и раније било медијских спекулација да је близу одласка са Сан Сира.

Тутоспорт је објавио информацију да је Вердер из Бремена заинтересован за Де Јонга, односно да жели да га доведе на позајмицу у зимском прелазном року.

И поред тога што је у прве две утакмице нове сезоне у Серији А носио капитенску траку, Де Јонг је до сада одиграо само четири утакмице у италијанском шампионату.

18.20 - Одбојкаши Новог Пазара поражени су у румунском граду Галаци од домаће Аркаде са 1:3 (14:25, 25:22, 15:25, 14:25) у првом сусрету другог кола европског Купа изазивача.Утакмица у дворани "Дунареа" трајала је 87 минута.

Екипу Аркаде предводио је Виктор Сисојев са 20 поена, а следили су га Кајо Сезар са 17, Силвију-Јоан Сусон са 12, Немања Радовић са девет и Иван Маркез са осам поена.
Најефикаснији у тиму Новог Пазара био је Бранислав Радовић са 13 поена, Јован Делић освојио је девет, док су Хамза Затрић и Марко Божовић додали по осам поена.

Реванш утакмица играће се 18. новембра од 19.00 у дворани "Пендик".

Да би изборили играње "златног сета", Пазарцима је неопходна победа од 3:0 или 3:1, а
у случају сваког другог резултата у шеснаестину финала Купа изазивача пласираће се екипа из Румуније.

18.10 - Селектор репрезентације Бразила Карлос Дунга сматра да је Барселонин нападач Нејмар тренутно најбољи фудбалер на свету. Према његовом мишљењу, код Нејмара је у последњих неколико година приметан импресиван напредак у игри.

Нејмар је тренутно супериоран у односу на Кристијана Роналда и Лионела Месија, то се може утврдити на основу статистичких података. Он је ефикаснији. Меси има здравствених проблема, Роналдо још није достигао свој прошлогодишњи ниво, а Нејмар стално напредује у тиму Барселоне. Када сам видео његов гол у победи против Виљареала (3:0) помислио сам како би било сјајно да тако нешто понови и у дресу репрезентације. Такве ствари чине фудбал лепим, рекао је Дунга за спортски дневник АС.

17.40 - Легендарни немачки фудбалер Франц Бекенбауер одбија да јавно говори о скандалу око Светског првенства 2006. године, саопштио је данас његов менаджмент.

"Франц Бекенбауер је на располагању надлежним ораганима и стога не жели да прича у јавности о Светском првенству 2006. године", наводи се у саопштењу његовог менаџмента.

Бекенбауер, који је тада био председник Организационог одобра, кључна је фигура у афери око кандидатуре Немачке за домаћина Мундијала 2006. године.

16.00 - Одбојкашице Визуре поражене су у Јекатеринбургу од екипе Уралочке са 3:0 (25:14, 25:21, 25:19) у другом колу Д групе Лиге шампиона. Визура није успела да после историјске победе против Кана (3:0) направи ново изненађење против фаворизованих Рускиња.

Најефикаснија у српском тиму биле су Љиљана Ранковић са 14 поена, Маја Алексић са 11, док је Сара Лозо освојила осам поена.

Одбојкашице Визуре наредну утакмицу у Лиги шампиона одиграће 25. новембра у дворани Шумице против Волера из Цириха.

12.50 - Бивши председник Међународне атлетске федерације (ИААФ) Ламин Дијак поднео је оставку на почасно чланство у Међународном олимпијском комитету (МОК).

Оставка је уследила дан пошто га је извршни одбор МОК привремено суспендовао.

Француске власти су прошле недеље покренуле истрагу против њега, под оптужбама за корупцију и прање новца, што има везе са заташкавањем руских случајева допинга.

Дијак је био пуноправни члан МОК-а пуних 15 година, до 2014, када је напунио 80 година, што је доба када је пензија обавезна. Након тога је постао почасни члан. Овај Сенегалац је у августу сишао с дужности председника ИААФ, након 16 година на њеном челу.

11.00 - Фудбалер Милана Марио Балотели следеће недеље биће оперисан и требало би на терен да се врати после зимске паузе. Балотели је решио да оперише повреду препона због које није тренирао од краја септембра, пише Газета дело Спорт а преноси Танјуг.

Како се наводи, 25-годишњи нападач на овај потез одлучио се након консулатација и лекарског прегледа у Данској. Балотели се у августу вратио у Милан као позајмљен играч Ливерпула. За тим Синише Михајловића ове сезоне забележио је само три наступа и један гол.

10.30 - Шпански фудбалски прволигаш Рајо Ваљекано покренуо је клуб у САД, који ће се од следеће године такмичити у Северноамеричкој фудбалској лиги (НАСЛ), другом рангу такмичења у Северној америци. Клуб ће се звати Рајо ОКЦ, односно Оклахома сити Лајтнинг, а утакмице ће играти на стадиону средње школе Јукон, чији је капацитет 6.000 места, извештава Бета.

То је други фудбалски клуб у Оклахоми, после Оклахома сити Енерџија. Рајо је тако постао први клуб из Примере који ће уложити новац у северноамерички тим. Власник Рајо Ваљекана Раул Мартин Преса биће већински власник новог клуба, а мањински ће бити Шон Џонс, који је рођен у Оклахоми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво