Читај ми!

Спортски дан

Марковић ипак прескаче меч са Чешком

Српски репрезентативац Лазар Марковић због повреде леђа ипак пропушта пријатељски меч са Чешком. Самарџиски нови члан турског прволигаша Бујукчекмечеа. Радановић нови тренер ОФК Београда. Дел Боске верује Кости. Еузебио Сакристан заменио Дејвида Мојеса у Реал Сосиједаду. Фудбалски турнир на ОИ стартује 4. августа 2016. Премијер лига изабрала Вардија и Венгера за најбоље у октобру. Инфантино повлачи кандидатуру, ако Платини остане у трци.

23.45 - Досадашњи кошаркаш Мега Лекса Предраг Самарџиски нови је члан турског прволигаша Бујукчекмечеа.

Искусни 29. годишњи центар имао је отворени уговор са Мега Лексом, где је дошао да помогне после повреде Алфе Кабе на почетку сезоне, и после уносне понуде екипе из Истранбула сели се у Турску.

Време које сам провео у Меги је један од најлепших периода у мојој каријери. Атмосфера је била фантастична, имао сам сјајан однос са тренером и саиграчима и морам да истакнем да у Меги владају изузетно здрави односи. Зато морам да кажем да сам у исто време срећан, али и помало тужан што одлазим. Срећан, јер сам нашао добар инострани ангажман, а тужан јер напуштам сјајан тим какав је Мега Лекс, рекао је Самарџиски за сајт српског клуба, члана регионалне АБА лиге.

Тај македонски репрезентативац каријеру је почео у Партизану, а играо је још за ФМП, Ескишехир, Лијетувос Ритас, Црвену звезду, Мерсин, Анкару и МЗТ Скопље

23.00 - За новог тренера фудбалера ОФК Београда је именован Миодраг Радановић.

Искусни 68. годишњи стручњак на клупи популарних "романтичара" замениће Драгољуба Беквалца, који је у понедељак поднео оставку након првенственог пораза од нишког Радничког на Карабурми (2:0).

Радановић, доскорашњи тренер албанског Кукешија, који је ове године водио и Динамо из Врања, четврти је тренер ОФК Београда у овој сезони.

Током каријере водио је још БСК из Борче, Банат и Металац.

За новог спортског директора ОФК Београда постављен је бивши играч тог клуба Зоран Лончар.

ОФК Београд тренутно заузима 13. место на табели Суперлиге Србије са 15 бодова из 17 утакмица.

22.30 - Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Висенте дел Боске рекао је данас да ће напач Челсија Дијего Коста имати важну улогу у државном тиму, упркос лошој форми Бразилца у свом клубу.

Коста је прошле године изабрао да игра за репрезентацију Шпаније, а не за Бразил и очекивало се да ће пружити игре какве је пружао у Атлетико Мадриду и у првој сезони у Енглеској.

Он је, међутим, за Шпанију до сада играо девет утакмица и постигао један гол и то у утакмици против Луксембурга (4:0), а слично игра ове сезоне и за Челси, за који је у 15 мечева постигао три гола.

Дел Боске је у изјави за британски Гардијан рекао да Коста добро ради и да је користан екипи и одбацио је тврдње да Костин стил не одговара игри шпанске репрезентације.

Он је наговесто да ће Коста бити један од тројице нападача које ће повести на Европско првенство у Француској, на коме ће Шпанија покушати да освоји трећу узастопну титулу.

Наша средина терена је добра на лопти, па нам требају нападачи који ће направити простор, који могу добро да се крећу, нападају одбрану а то Дијего ради. Како нам он може шкодити? Треба нам. До сада с њим нисмо имали много среће, али није тачно да не одговара нашем стилу, рекао је Дел Боске.

Сада можемо да бирамо између Дијега, Алвара Морате и Пака Алкасера. У принципу, то су тројица нападача на које у будућности рачунамо, додао је он.

22.00 - Фудбалски турнир Олимпијских игара 2016. године биће отворен 4. августа у Бразилији, дан уочи свечане церемоније отварања Игара у Рио де Жанеиру.

Женски фудбалски турнир стартује 3. августа на стадиону Маракана у Рију, објавили су организатори.

Оба финала биће одиграна на славној Маракани, месту на којем је Немачка прошле године освојила титулу првака света савладавши у финалу Аргентину са 1:0.

Женско фудбалско финале ОИ на програму је 19. августа, а мушко 20. августа.
Организатори су потврдили да ће на фудбалском турниру бити коришћено седам стадиона, два у Рио де Жанеиру и по један у Бразилији, Манаусу, Салвадору, Бело Хоризонтеу и Сао Паулу.

Олимпијске игре у Рију биће одржане следеће године од 5. до 21. августа.

19.00 - Бивши селектор фудбалске репрезентације САД Боб Бредли именован је за тренера француског друголигашког клуба Авра.

Бредли је ове сезоне тренирао норвешки Стабек, али је на крају шампионата, прошлог викенда напустио тај клуб.

"Постати тренер Авра, најстаријег француског клуба, је нови изазов у мојој каријери", рекао је Бредли. Бредлија је у клуб довео нови власник Авра, председник једне нафтне компаније Винсент Волп. Волп је током лета купио клуб.

После 14 утакмица ове сезоне Авр је четврти на табели друге француске лиге.

16.30 - Фудбалер Пари Сен Жермена Златан Ибрахимовић проглашен је десети пут у каријери за најбољег фудбалера Шведске у 2015. години.

Ибрахимовић је први пут освојио шведску Златну лопту 2005. године, годину дана касније за најбољег је проглашен Фредерик Љунгберг, а затим је најбољи стрелац у историји Пари Сен Жермена девет пута узастопно освајао то признање.

Ниједан шведски фудбалер осим Ибрахимовића није освајао ту награду више од два пута.
Ибрахимовић је ове године освојио сва три трофеја са Пари Сен Жерменом у Француској, играо је у четвртфиналу Лиге шампиона и постао најбољи стрелац у клупској историји.

Он је током каријере играо за Малме, Ајакс, Јувентус, Интер, Милан и Барселону.

За репрезентацију Шведске одиграо је 109 утакмица и постигао 59 голова.

16.00 - Фудбалер Фенербахчеа Лазар Марковић напустио је припреме репрезентације Србије за пријатељски меч са Чешком због повреде леђа, саопштено је на сајту националног савеза.

Марковић није успео да залечи повреду, па се у договору са медицинским тимом репрезентације и клупским лекаром вратио у Истанбул.

Селектор Ћурчић одлучио је да не позива новог играча. Марковић је због исте повреде већ пропустио акције репрезентације у октобру, рекао је портпарол Фудбалског савеза Србије и менаџер А тима Александар Бошковић.

Пријатељска утакмица између Чешке и Србије биће одиграна у петак у Острави од 20.30 часова.

15.00 - Досадашњи председник Фудбалске федерације Немачке (ДФБ) Волфганг Нирзбах остаће члан Извршног комитета Међународне фудбалске федерације, саопштио је портпарол те организације.

Нирзбах је јуче поднео оставку због оптужбе да је био умешан у куповину гласова за добијање организације Мундијала 2006. у Немачкој.

Немачки лист Шпигл објавио је прошлог месеца да је Немачки комитет за кандидатуру подмитио са 6,7 милиона евра четири члана Фифе приликом гласања за домаћина СП 2006.

Није било куповине гласова, није постојао никакав фонд за корупцију, рекао је тада Нирзбах.

Немачка је 2000. године победила Јужну Африку у гласању са 12:11 и добила право организације Мундијала.

14.00 - Француски тријатлонац Лоран Видал, који је на Олимпијским играма у Лондону 2012. заузео пето место, преминуо је у 31. години од последица инфаркта.

Како је саопштила Тријатлонска федерација Француске, Видал је преминуо код куће.

Видал, који је три пута освајао титулу првака Француске, већ је имао један срчани удар, прошле године док је пливао у базену. Тада му је вештачки изазвана кома, а после опоравка повукао се из спорта.

Председник Француске Франсоа Оланд изразио је саучешће Видаловој породици и одао почаст "великом шампиону".

13.00 - Италијански фудбалски клуб Палермо саопштио је да је отпустио тренера Ђузепеа Јакинија и на његово место поставио Давидеа Балардинија.

О Јакинијевој смени се нагађало већ неко време, због лошег почетка сезоне, а одлука није промењена иако је екипа протеклог викенда победила Кјево 1:0.

Палермо је разрешио Јакинија дужности тренера првог тима. Председник и клуб се од срца захваљују тренеру на раду и постигнутим циљевима у последње две сезоне и желимо му све најбоље у наставку каријере, наводи се у саопштењу на сајту Палерма.

Клуб је додао да Балардини одмах преузима дужност. Овај тренер је водио Лацио, Ђенову и Болоњу, а ово ће му бити други мандат у Палерму, који је тренирао у сезони 2008/09.

11.30 - Генерални секретар Европске фудбалске уније (Уефа) Ђани Инфантино рекао је да ће због лојалности одустати од кандидатуре за првог човека Међународне фудбалске федерације (Фифа), уколико председнику Уефе Мишелу Платинију буде дозвољено да остане у трци.

Платини је прошлог месеца суспендован на 90 дана због истраге о корупцији и сумњиве исплате од два милиона швајцарских франака коју је 2011. примио од челника Фифе Сепа Блатера, због чега му је практицно замрзнута кандидатура.

Платини је мој председник и радим са њим већ девет година. Јасно је да не бих могао да будем на овом месту да немам његову подршку, а не бих могао ни да се кандидујем. Моја кандидатура није против Платинија, Уколико њему буде дозвољено да се кандидује, повући ћу се. То је просто принцип лојалности, рекао је Инфантино.

Избори за председника Фифе биће одржани 26. фебруара.

10.40 - Фудбалер Лација Сенад Лулић извинио се Мохамеду Салаху из Роме због бруталног старта после којег ће Египћанин морати да одсуствује са терена најмање месец дана.

Фудбал је игра у којој се побеђује и губи, некад чинимо све да бисмо изашли као победници. Међутим, прави спортисти никада не иду да повреде противника, па тако ни ја нисам имао намеру то да урадим Салаху. Извињавам се, желим му брз опоравак, написао је Лулић на Фејсук профилу.

Лулић је у римском дербију неопрезно стао Салаху на зглоб и дошло је до повреде лигамената.

Рома је са 2:0 добила "Дерби дела Капитале", а Салах се прикључио групи повређених играча међу којима су и најискуснији Данијеле Де Роси и Франческо Тоти.

10.10 - Фудбалер Лестер Ситија Џејми Варди и менаџер Арсенала Арсен Венгер изабрани су за најбоље у месецу октобру у Премијер лиги.

Варди је прошлог месеца постигао пет голова на четири утакмице у шампионату против Норича, Саутемптона два пута, Кристал Паласа и Вест Бромвич Албиона.

Нападач "лисица" тренутно је најбољи стрелац Премијер лиге са 12 погодака, чак пет више од саиграча Рајана Мареза и Ромела Лукакуа из Евертона.

Награду је добио и Арсен Венгер, који је предводио Арсенал до све четири победе у октобру, укључујући и убедљив тријумф на Емиратима против Манчестер Јунајтеда - 3:0. Лондонски клуб савладао је још Вотфорд (3:0), Евертон (2:1) и Свонси (3:1), па се тренутно, упркос ремију са Тотенхемом - 1:1 минулог викенда, налази на деоби првог места на табели са Манчестер Ситијем.

10.00 - Бивши фудбалер и тренер Барселоне Еузебио Сакристан преузео је Реал Сосиједад, објавио је баскијски клуб. Еузебио је потписао уговор на две и по године, а у Сосиједаду ће наследити Дејвида Мојеса, који је добио отказ после четири пораза у последњих пет утакмица.

Овај 51-годишњи стручњак у Сан Себастијан долази након што је четири године био тренер другог тима Барселоне, водио је још Селту и једно време био помоћник Франку Рајкарду у каталонском клубу.

Еузебио је током играчке каријере, за седам сезона на Ноу Кампу освојио четири титуле у Примери, Куп шампиона, Куп купова, Куп краља, УЕФА Суперкуп и три национална Суперкупа. Фудбалери Реал Сосиједада налазе се на 16. месту на табели шпанског првенства са девет бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво