Андреа Страмаћони преузео Панатинаикос

Страмаћони нови тренер Панатинаикоса. Стојановић званично у Орландини. Вијера нови тренер Њујорк Ситија. Председник ФС Немачке поднео оставку. Сосиједад отпустио тренера Мојеса. Конте: Велика је привилегија носити дрес Италије. Робен: Ван Перси није завршио са репрезентацијом. Салах најмање месец дана паузира због повреде. Мичу раскинуо уговор са Свонсијем. Бивши кошаркаш Звезде Омар Томас у Мексику. Полиција ухапсила осам хулигана после лондонског дербија. Кошаркаши Макабија из Тел Авива остали без тренера, Гај Гудес добио отказ.

22.25 - Фудбалски клуб Сампдорија постигао је договор с Винћенцом Монтелом о преузимању места шефа стручног штаба, преноси Скај Италија.

Наводи се да ће са бившим италијанским репрезентативцем бити потписан уговор до лета 2017. године, а на клупи клуба из Ђенове он ће заменти Валтера Зенгу.

Једини камен спотицања могао би да буде Монтелин бивши клуб Фиорентина, која га и даље плаћа према уговору без обзира на смену у августу, а за раскид би морала да исплати суму од четири милиона евра.

20.55 - Фудбалски клуб Јувентус спреман је да понуди Патрису Еври нови једногодишњи уговор, пренели су италијански медији.

Еври важећи уговор истиче на крају сезоне, а управа Јувентуса ће покушати да задржи француског фудбалера у својим редовима.

Према наводима медија у Италији, челници клуба и представници Евре требало би да се састану почетком децембра како би разговарали о продужетку сарање. Јувентус је, наводно, спреман да Еври понуди једногодишњи уговор са опцијом продужетка на још једну. Међутим, још није јасно да ли Евра жели да остане у Италији, па у клубу чекају његову одлуку, пишу медији.

Евра је у Јувентус дошао 2014. године, а пре тога је, између осталог, играо за Манчестер јунајтед, Монако и Ницу.

19.45 - Фудбалер минхенског Бајерна Арјен Робен рекао је да жели да игра за националну репрезентацију Холандије на још једном великом такмичењу.

Холанђани нису изборили пласман на првенство Европе следеће године у Француској, а наредни велики турнир је шампионат света 2018. године у Русији.

Престао бих да играм да не верујем у могућност учешћа на великом међународном турниру. Али, верујем. Желим да наставим да играм за државни тим, иако предстојећи мечеви против Немачке и Велса немају битно значење, рекао је Робен.

Робен, који ће у јануару напунити 32 године, до сада је за репрезентацију Холандије одиграо 87 утакмица и постигао 28 голова.

19.10 - Бивши истакнути француски репрезентативац Патрик Вијера именован је за новог тренера Њујорк Ситија, две недеље након што је амерички МЛС лигаш отпустио Џејсона Крајса.

Прослављени француски фудбалер, који је до сада радио као тренер младог тима Манчестер Ситија, потписао је трогодишњи уговор, а екипу Њујорк Ситија преузеће од Нове године.

Боје тог клуба, између осталих, бране некадашње европске звезде Андреа Пирло, Френк Лампард и Давид Виља.

18.20 - Председник Фудбалског савеза Немачке Волфганг Нирсбах поднео је оставку због
навода да је умешан у куповину организације Светског првенства 2006. године.

Препознао сам да је дошао тренутак да се преузме политичка одговорност, рекао је Нирсбах после седнице председништва Фудбалског савеза Немачке.

Дужност председника обављаће двојица потпредседника Рајнхард Раубал и Рајнер Кох.

18.00 - Шпански прволигаш Сосиједад отпустио је тренера Дејвида Мојеса, тачно годину дана након што је ангажован да помогне клубу у настојању да се врати у врх шпанског фудбала. Са шкотским стручњаком одлази и његов помоћник Били Мекинли. Клуб из Баскије није навео ко ће водити екипу у наступајућим утакмицама.

Популарни клуб из Сан Себастијана саопштио је да раскида уговор са Мојесом због лоших резултата, два дана после првенственог пораза од Лас Палмаса (2:0).

Сосиједад је ове сезоне освојио само девет бодова из 11 утакмица и заузима 16. место на табели Примере, одмах изнад зоне испадања.

17.30 - Шпански фудбалер Мичу је споразумно раскинуо са Свонсијем, објављено је на званичном сајту велшког клуба. Мичу је напустио Свонси седам месеци раније, пошто му је уговор истицао на крају сезоне. Он је од 2012. године за "лабудове" одиграо 67 утакмица и постигао 28 голова, али су га бројне повреде омеле да искаже сав потенцијал.

Шпански нападач помогао је клубу да забележили највећи успех у историји, освајањем Лига купа пре две године. Добре партије нису промакле селектору Шпаније Висентеу Дел Боскеу, који му је пружио прилику да дебитује против Белорусије у квалификацијама за Светско првенство у Бразилу.

Током каријере играо је за Наполи, Рајо Ваљекано, Селту из Вига и Овиједо.

16.40 - Британска полиција ухапсила је осам навијача због инцидената на утакмици између Арсенала и Тотенхема, преноси Скај спорт.

Како се наводи, изредници су ухапшени јер су убацивали тврде предмете у терен, поседовали наркотике и ломили санитарије у тоалету на стадиону.

Фудбалер Арсенала Месут Озил погођен је предметом са трибине где су се налазили навијачи Тотенхема, али је прошао без повреде.

Арсенал је објавио да постоји могућност да буде још ухапшених и да у сарадњи са полицијом преко камера покушава да идентификује нове кривце.

16.00 - Фудбалер Бајерна Арјен Робен рекао је да нападач Фенербахчеа Робин ван Перси није завршио репрезентативну каријеру, иако га селектор Холандије Дани Блинд није позвао за утакмице против Велса и Немачке.

Блинд је одлучио да не позове Ван Персија, који откако је напустио Манчестер Јунајтед никако не може да уђе у препознатљиву форми.

Да ли бих волео да се Робин врати? Уопште не морамо да дискутујемо о томе. Он је фантастичан нападач. Одиграо је 101 утакмицу за Холандију, постигао 50 голова и наш је најбољи голгетер свих времена. Када је здрав и спреман доприноси екипи, рекао је Робен.

Он је додао да је послао поруку подршке Ван Персију, који је као капитен предводио Холанђане до бронзе на Светском првентсву у Бразилу прошле године.

15.00 - Доскорашњи млади кошаркаш Црвене звезде Војислав Стојановић званично је постао члан Орландине, објавио је италијански клуб. Орландина је саопштила да је постигла договор са Црвеном звездом око обештећења, после чега је Стојановић потписао трогодишњи уговор.

Крилни кошаркаш већ одређени период тренира са клубом са Сицилије, а већ је задужио дрес са бројем један.

Црвена звезда раније је оптужила менаџера Зорана Савића и Зорана Радовића да у трансферу радили против клуба, пошто су омогућили Стојановићу да пређе у Италију за само 29.000 евра.

Стојановић је са јуниорским тимом црвено-белих 2014. године освојио Евролигу у Милану, на којем је био МВП, а у сезони 2013/2014 одиграо је неколико мечева за први тим, пре него што је кратко био у ФМП Железнику.

14.00 - Бивши кошаркаш Црвене звезде Омар Томас каријеру ће наставити у мексичком Веракрузу. Томас је дрес Звезде носио 2012. године када је проглашен за најкориснијег играча (МВП) и најбољег стрелца финалне серије плеј-офа. Прошле сезоне 33-годишње ниско крило играло је за Ферентино у другој италијанској лиги.

Током каријере наступао је за италијанске клубове Авелино, Бриндизи, Наполи, Римини, Динамо Сасари, француски По Ортез и Краснаја Крила из Самаре.

13.00 - Међународна бициклистичка унија (УЦИ) саопштила је да ће казахстанска екипа Астана, чији су бројни возачи ухваћени у допингу и следеће сезоне остати у најквалитетнијем светском такмичењу.

УЦИ је навела у саопштењу да је Астана испунила "годишњи критерујум за регистрацију" и потврдила лиценцу за учешће на Светском туру 2016. године.

Астана је под истрагом пошто су петорица њених бициклиста из првог и развојног тима ухваћени да су од августа прошле године користили допинг крви ЕПО и стероиде.

УЦИ је у фебруару тражила од своје комисије да укине лиценцу казахстанској екипи, после ревизије случаја коју је спровео Институт Спортских наука Универзитета у Лозани.

Међутим, независна комисија за лиценце одлучила је да би Астана требало да задржи свој статус, али ће екипа током целе сезоне бити на посматрању.

12.15 - Селектор фудбалске репрезентације Италије Антонио Конте рекао је да је дрес Азура светиња и поручио свима који то не схватају да неће играти за национални тим.

Велика је привилегија, састисфакција и радости носити дрес Азура, то сам осетио као играч и сада као селектор. Нема потребе да објашњавам, они који то не разумеју, су неподесни и неприкладни. Ипак, могу да рачунам на момке који поседују тај дух и то је веома важно, рекао је Конте на промоцији новог дреса итијанске репрезентације у Фиренци.

Конте је у недељу саопстио списак играча за пријатељске утакмице против Белгије и Румуније, међу којима нема Лоренца Инсињеа из Наполија.

Верује се да је његов изостанак у националном тиму дисциплински потез Контеа према контроверзном 24-годишњем нападачу, који је прошлог месеца због повреде отказао наступ за Италију против Азербејџана и Норвешке, па се експресно опоравио за утакмицу Наполија против Фиорентине, преноси Газета дело Спорт.

Италија се 13. новембра састаје у Бриселу са Белгијом, док четири дана касније у Болоњи дочекује Румунију.

12.00 - Италијански фудбалски стручњак Андреа Страмаћони нови је тренер Панатинаикоса, пренео је Скај спортс.

Некадашњи тренер Интера и Удинезеа потписао је уговор до 2017. године и наследиће кормило атинског клуба од Јаниса Анастасијуа, који је прошле недеље споразумно раскинуо уговор.

Не желим да дајем велика обећања, а једино што могу да обећам јесте да ћу дати свој максимум, рекао је 39-годишњи Страмаћони.

Он ће на клупи Панатинаикоса дебитовати 21. новембра у великом градском дербију против Олимпијакоса, који је од почетка сезоне забалежио свих десет победа у првенству и води на табели са осам бодоа предности.

11.30 - Фудбалер Роме Мохамед Салах паузираће између четири и шест недеља због повреде на градском дербију против Лација (2:0), објавио је данас римски клуб.
Салах је после једног старта Сенада Лулића доживео оштећење лигамената зглоба.

Данашњи лекарски налази потврдили су да ће Египћанин сигурно пропустити утакмице против Болоње, Аталанте и Торина у Серији А, као у Лиги шампиона дуеле са Барселоном и БАТЕ Борисовим.

Салах је у досадашњем делу сезоне био један од најбољих играча Роме, а на 11 утакмица постигао је шест голова.

Рома је недавно објавила да је после само неколико месеци позајмице, откупила Салахов уговор од Челсија.

11.00 - Тренер кошаркаша Макабија из Тел Авива Гај Гудес добио је отказ после слабих резултата ове сезоне, потврдио је израелски клуб.

Гудес је отпуштен само дан после пораза на домаћем терену од Макаби Ашдода (88:83) у домаћем шампионату.

Екипу ће привремено водити помоћници Ави Евен и Рафи Богатин, док клуб не нађе дугорочно решење.

Гудес је у јуну прошле године после освајања Евролиге наследио Дејвида Блата, којем је четити године помагао у стручном штабу.

Макаби се после четири кола Евролиге налази на петом месту Д групе са скором 1-3. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво