Читај ми!

Спортски дан

Историјске четири златне медаље у гимнастици!

На Светском првенству у гимнастици први пут у историји подељене чак четири златне медаље у двовисинском разбоју. Тријумфи Цибоне и Цедевите у АБА лиги. Петрик Чен блистао уз Шопена на Гран прију Канаде. Гамеиро не игра против Ситија у ЛШ. Мартина Хингис и Сања Мирза освојиле титулу у дублу на завршном турниру. Иванчевић: Погазио сам реч када сам пристао да дођем у Нови Пазар. Победе Хановера и Штутгарта.

21.40 - Кошаркаши Цедевите и Цибоне забележили су победе против Тајфуна, односно Игокее, у утакмицама 8. кола АБА лиге.

Цедевита је славила у Словенији против дебитанта регионалног такмичења са 78:67, што јој је био пети тријумф у досадашњем току.

Најефикаснији у редовима шампиона Хрватске били су Пулен и Билан са по 16 поена, Араповић је додао 13, док је за Тајфун Кларк дао 19.

У другом мечу данашњег програма Цибона је у Загребу надиграла Игокеу 86:72, а победи је највише допринео Флоренс са 20 поена, док је два мање дао Розић. Код екипе Жељка Лукајића најбољи је био Радивојевић са 21 поеном, а пратио га је Раденовић са 18.

У последњем мечу кола, у уторак, играју Црвена звезда и Партизан.

20.30 - Фудбалери Хановера победили су у гостима Хамбург са 2:1, у последњој утакмици 11. кола немачке Бундеслиге.

Хамбург је повео голом Николаја Милера већ у шестом минуту, али је Хановер у другом полувремену преокренуо резултат.

Изједначење гостима је донео Хироши Кијотаке у 59. минуту из једанаестерца, а коначан резултат поставио је Салиф Сане осам минута касније и тако донео својој екипи трећу победу у првенству.

18.35 -Тренер Новог Пазара Радмило Иванчевић рекао је да је доласком у тај клуб погазио своје обећање да више неће радити у српском фудбалу.

Прихватајући позив Пазара погазио сам реч дату после Крагујевца да више никада нећу радити у српском фудбалу. Нисам могао, ипак, да одбијем неке озбиљне људе, који су обећали да ћемо заједно учинити све да вратимо овај клуб вратимо на старе стазе, рекао је Иванчевић на званичној промоцији на Градском стадиону.

Он је нагласио да је један од разлога његовог доласка у Нови Пазар и чињеница да у том граду има много навијача турског Фенербахчеа, у којем је Иванчевић бранио између 1977. и 1979. године.

Ради се о правој фудбалској средини, што је редак случај на овим просторима. Ја сам стари Фенеровац, а ове има пуно навијача тог клуба, па ми је жеља да заједно играмо добар фудбал и побеђујемо, казао је Иванчевић.

18.20 - Фудбалери Штутгарта победили су на свом терену Дармштат са 2:0, у утакмици 11. кола Бундеслиге. Штутгарт је повео у 68. минуту аутоголом Ђерђа Гарича, који је у петерцу после корнера главом покушао да избаци лопту, али је савладао свог голмана.

Коначан резултат поставио је Тимо Вернер после соло продора у трећем минуту судијске надокнаде времена.

Ово је трећа победа у првенству Штутгарта, а други узастопни пораз Дармштата.

14.30 - Фудбалери Еибара победили су данас на свом терену Рајо Ваљекано са 1:0 у првој недељној утакмици 10. кола шпанске Примере.

Еибар је славио аутоголом Дијега Љорентеа, који је у 21. минуту после центаршута Борхе Бастона са десне стране лоше одреаговао и савладао свог голмана.

Домаћи играчи су и после вођства имали неколико прилика да увећају предност, али им је у завршници недостајало среће, пошто су двапут погодили оквир гола, а и голман Раја Тоњо је добро интервенисао.

Еибар заузима шесто место са 16 бодова, док је Рајо Ваљекано 14. са 10.

13.00 - Фудбалер Севиље Француз Кевин Гамеиро пропустиће меч Лиге шампиона против Манчестер ситија у уторак, због повреде бутног мишића.

Двадесетосмогодишњи нападач повредио се у суботу у поразу против Виљареала од 2:1.

Гамеиро је најбољи стрелац Севиље у досадасњем делу сезоне са седам голова у 14 наступа.

Севиља се нада да би Гамеиро могао да се врати за меч против Реала у Примери следећег викенда.

11.30 - Канадски клизач Петрик Чен освојио је титулу на гран при такмичењу "Скејт Канада", са великом предношћу у односу на другопласираног Јапанца Јузуру Ханијуа.

Чен је уз музку Фредерика Шопена бриљирао на леду скочивши четвороструки тулуп и троструки аксел што му је донело укупно 271,14 поена. Трећи је био још један Јапанац Даисуке Муракамитук, извештава Танјуг.

У конкуренцији жена, титулу је освојила Американка Ешли Вагнер, испред светске шампионке Рускиње Јелисавете Туткамишеве и Јапанке Јуке Нагаи.

Код плесних парова, тријумфовали су Канађани Кејтлин Вивер и Енђу Поже испред Американаца, брата и сестре Маје и Алекса Шибутанија и Руса Јекатерине Боброве и Дмитрија Соловјева.

У конкуренцији парова, први су били Канађани Меган Дуамел и Ерик Радфорд, испред Руса Јевгеније Тарасове и Владимира Морозова и Кирстен Мор Тауерс и Мајкла Маринара из Канаде.

10.30 - Швајцарска тенисерка Мартина Хингис и Индијка Сања Мирза освојиле су титулу у дублу на завршном ВТА турниру у Сингапуру, пошто су у финалу после свега 66 минута савладале шпански пар Гарбиње Мугуруза/Карла Суарез Наваро са 6:0,6:3.

Хингис и Мирза заиграле су у пару тек у марту ове године и од тада су освојиле девет титула, укључујући Вимблдон и Ју-Ес Опен. Швајцарско-индијски дубл победио је такође, на свим мечевима завршнице у Сингапуру.

10.00 - Четири златне медаље подељене су у дисциплини двовисински разбој на шампионату света у гимнастици у Глазгову, што је преседан у историји овог спорта, известила је агенција АФП а преноси Танјуг.

Злато је отишло у руке Кинескиње Фан Јилин, две Рускиње Викторије Комове и Дарије Спиридонове и Американке Медисон Коцијан.

Све четири гимнастичарке добиле су од судија исту оцену - 15.366, па су тако стале на највиши степеник подијума и слушале химне својих земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво