Интер се одриче Адема Љајића

Интер наводно жели да се одрекне Љајића. Светлана Кузњецова освојила Куп Кремља у Москви. Лајовић успешан у квалификацијама. Рикардо Оливеира понуђен Барселони. Изненађење у Зелдену, прва победа Брињоне у Светском купу. Бердих брани титулу у Стокхолму.

19.30 - Рукометаши Црвене звезде победили су у вечитом дербију екипу Партизана са 22:20 у шестом колу Суперлиге Србије.

У веома неизвесној утакмици и резултатској клацкалици на Бањици, изабраници Ненада Перуничића 10 минута пре краја стекли су три гола предности која нису испустили до краја.

Рукометаши Партизана покушали су да се врате у меч, пришли на гол минуса, али је Драгутиновић два минута пре краја решио све дилеме за недостижних плус три.

Црвено-бели нанели су други пораз Партизану у првенству и учврстили се на првом месту на табели, пошто сада имају 11 бодова, а највећи ривал 8. 

18.30 - Кадетска репрезентација Србије успешно је започела квалфикације за шампионат Европе у Азербејџану, пошто је у Луксембургу декласирала домаћу селекцију са 6:1 (2:0).

Стрелци за српски тим били су Петровић у трећем, З. Јовановић у 28, Томашевић у 57, Бошњак у 62. из пенала, Ђорђевић у 68. и Јовељиц у 80. минуту за Србију, а Тил у 60. за Луксембург.

У другој утакмици пете квалификационе групе Аустрија је савладала Литванију са 2:0.

Изабраници Илије Столице наредни меч играју у понедељак против Литваније.

18.00 - У недељу ће на Сави бити одржано Отворено првенство Београда у једрењу за класе "микро" и "крсташи" и то ће бити последње домаће такмичење по календару регата Једриличарског савеза Србије.

Регата ће бити одржана на Сави код Бежанијског зимовника испред Академског једриличарског клуба Београд, који је организатор такмичења.

Отварање регате је најављено за 11 сати, а упозоравајући сигнал једине планиране навигацијске трке планиран је у 12 часова.

Наредну једриличарску сезону на домаћим водама отвориће регата под називом Дан спорта, која је планирано почетком априла 2016. године, такође на Сави у Београду. 

16.40 - Чешки тенисер Томаш Бердих браниће титулу на АТП турниру у Стокхолму, пошто је изборио пласман у финале. Њему је у полуфиналу меч предао Кипранин Маркос Багдатис при вођству Чеха од 6:1.

Противник Бердиха у финалу биће Џек Сок из САД, који је претходно победио Француза Ришара Гаскеа са 6:4, 6:2.

16.00 - Фудбалском клубу Барселона понуђено је да у зимском прелазном року доведе 35-годишњег бразилског нападача Рикарда Оливеиру, пренели су шпански медији. Барселона је у потрази за искуснијим нападачем који би могао да замени неког из офанзивног триа који чине Лионел Меси, Нејмар и Луис Суарес, пошто је Педро Родригес летос напустио клуб, а млади Мунир Ел Хадади и Сандро Рамирес имају проблема са формом.

Оливеира је током каријере наступао за бројне клубове, међу којима су Валенсија и Милан, а тренутно је члан бразилског Сантоса, где бележи одличне наступе и најбољи је стрелац екипе.

Наводно би велику улогу у потенцијалном трансферу требало да има Роберто Де Асис Мореира, брат Роналдиња, који је Оливеирин менаджер.
Евентуални долазак Оливеире, шпански медији су упоредили са преласком Хенрика Ларсона у Барселону пре 10 година, када је тада искусан шведски нападач помогао клубу да освоји Лигу шампиона.
Прва жеља тренера Барселоне Луиса Енрикеа је нападач Селте Мануел Нолито, али ће бити тешко реализовати тај трансфер с обзиром на финансијску ситуацију у којој је тренутно каталонски клуб.

15.30 - Италијански фудбалски клуб Интер наводно ће покушати да прода репрезентативца Србије Адема Љајића у зимском прелазном року. Према писању листа Коријере дело спорт, тренер Роберто Манчини и челници клуба нису импресионирани начином на који Љајић тренира од како је последњег дана летњег прелазног рока дошао из Роме.

Љајић (24) је за Интер одиграо само две утакмице. Интера ће као његову замену у предстојећем прелазном року покушати да доведе 26-годишњег фудбалера Реал Сосиједада Карлоса Велу.

Вела, 26-годишњи репрезентативац Мексика, раније је играо за Селту и Арсенал, а уговор са Сосиједадом му истиче на лето 2018.
Ако не успе да доведе Велу, мете Интера биће Софијан Фегули из Валенсије и Карим Белараби из Бајер Леверкузена.

15.00 - Руска тенисерка Светлана Кузњецова освојила је Куп Кремља у Москви, пошто је у финалу била боља од сународнице Анастасије Пављученкове.

Кузњецова је доминантно дошла до свог првог трофеја на том турниру, победом у два сета (6:2, 6:1), за сат и 21 минут игре и тако спречила Пављученкову да одбрани титулу у Москви.

Светлана Кузњецова је освојила своју 15. ВТА титулу у каријери, прву од јула прошле године и тријумфа у Вашингтону.

14.00 - Италијанска скијашица Федерика Брињоне победница је трке велеслалома у аустријском Зелдену, која је вожена на старту јубиларне 50. сезоне Светског купа. Брињоне је била водећа и након прве вожње, а до прве победе у каријери дошла је у укупном времену од два минута, 24 секунде и 27 стотинки.

Американка Микаела Шифрин била је друга са 85 стотинки заостатка, док је треће место заузела Тина Вејратер из Лихтенштајна са заостатком од 1.25 секунди.

Светски куп наставља се у недељу на стази крај Тирола, где ће се скајаши надметати такође у велеслалому.

13.00 - Српски тенисер Душан Лајовић успешно је стартовао у квалификацијама за главни жреб АТП турнира у Базелу, пошто је данас у првом колу победио Француза Пола Анрија Матијеа са 7:6 (9:7), 6:3.

Лајовић је постављен за осмог носиоца у квалфикацијама, а његов наредни противник биће бољи из меча Алберт Рамос (ССпанија) - Рубен Бемелманс (Белгија).

Пласман у главни жреб турнира у Швајцарској покушаће да избори и Филип Крајиновић, који се на старту састаје са Денисом Кудлом из САД.

Турнир у Базелу почиње у понедељак и игра се за укупан наградни фонд од 2,022,300 евра.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво