Ремзи паузира до краја новембра

Арсенал без Арона Ремзија до краја новембра. Карлтон Кол потписао за Селтик. Нејмар се враћа у репрезентацију. Поповић: Утакмица са Спартаком је прекретница. Барселона имала рекордне приходе, уз пад профита

17.00 - Капитен Бразила Нејмар вратиће се у репрезентацију за утакмице против Аргентине и Перуа у квалификацијама за Мундијал у Бразил, након што му је истекла суспензија због црвеног картона против Колумбије на Копа Америка.

Нејмар је због ударања противничког играча Муриља кажњен са четири утакмице, две је "одрадио" на континенталном првенству, а преостале две на старту квалификација почетком октобра, када је Бразил прво изгубио од Чилеа са 2:0, а потом савладао Венецуелу са 3:1.

15.30 - Барселона је објавила да је остварила рекордни приход од 608 милиона евра у прошлој сезони, уз пад профита, због бонуса исплаћених играчима и због трансфера.

Важно је да је клуб остварио профит, финансијска ситуација је солидна, рекла је потпредседник Барселоне задужена за финансије Сузана Монхе. Она је нагласила да је каталонски клуб "на добром путу ка циљу од милијарду евра обрта".

Барселонини приходи порасли су за 15 одсто у односу на 530 милиона евра колико су износили претходне сезоне.

15.00 - Тренер Јагодине Миљојко Гошић рекао је данас да његови фудбалери имају психолошку баријеру, али и изразио уверење да ће против Јавора у предстојећој утакмици Супер лиге пружити свој максимум.

Имамо психолошку баријеру. То је оно што отежава наш пут који је трновит. Нисмо успели у међувремену да прескочимо ту психолошку баријеру, да добијемо утакмицу, из разноразних околности. Све време док будем тренер Јагодине штитићу ове момке, јер сам сигуран да они и на тренингу и на утакмици дају свој максимум, казао је Гошић новинарима у Јагодини.

14.30 - Одбојкаши новосадске Војводине играће против Спартака у Суботици у осмини финала Купа Србије, а Црвена звезда гостује екипи Клека.

Млади Радник у Пожаревцу дочекује Партизан, док Косовска Митровица екипу Радничког из Крагујевца.

У осталим мечевима састају се: Јединство (Стара Пазова) - Спартак (Љиг), Топлички витезови (Куршумлија) - Нови Пазар, Ниш - Инђија и Железничар - Рибница.

Утакмице осмине финала на програму су 24. и 25. новембра.

13.30 - Фудбалер Арсенала Арон Ремзи паузираће до краја новембра због повреде бутног мишића у победи од 2:0 над минхенским Бајерном у Лиги шампиона

Ремзи, који се целе прошле сезоне мучио са сличним повредама, морао је да напусти терен у 57. минуту.

Менаџер Арсенала Арсен Венгер рекао је да је повреда Ремзија највероватније последица преоптерећености, пошто је, што за клуб, што за репрезентацију Велса, у досадашњем делу сезоне играо на 17 утакмица.

Ремзи ће пропустити утакмицу против Евертона у суботу, као и дерби против Тотенхема 8. новембра.

Венгер је такође, потврдио да ће и други голман Давид Оспина највероватније паузирати до краја новембра.

13.00 - Одбојкашице Црвене звезде гостоваће екипи Смедерава у осмини финала Купа Србије, док ће бранилац трофеја Визура играти против Миленијума у Нишу, одлучено је жребом у Београду.

Јединство из Ужица дочекаће у дворани Велики Парк Спартак из Суботице, а Зрењанин екипу ТЕНТ-а.

У осталим мечевима састају се: Футог - Динамо (Панчево), Гимназијалац (Краљево) - Железничар (Лајковац), Фок (Футог) - Јединство Стара Пазова и Београд - Крагуј.

Утакмице осмине финала на програму су 17. и 18. новембра.

12.00 - Тренер Чукаричког Зоран Поповић каже да његова екипа мора озбиљно да приступи утакмици са суботичким Спартаком.

Играчи ће морати да се припреме да одиграју максимално професионално и буквално да одраде утакмицу на начин који је неопходан да бисмо дошли до потребног резултата. Утакмица је можда и прекретница што се тиче стања на табели. Са победом идемо ка врху, што ови играчи својим квалитетом и залагањем заслужују, рекао је Поповић, преноси сајт београдског клуба.

Спартак је врло незгодан тим. Биће то захтеван сусрет, као и онај против Јагодине. Они играју агресивно, брзо, екипа која ће доћи овде са два блока и неће бити лагана утакмица. Ко год их буде доживео лагано имаће проблема да се адаптира
, казао је Поповић.

Он је рекао да за утакмицу са Спартаком неће моћи да рачуна на повређеног дефанзивца Ли Адија и додао да његов тим очекују три тешке утакмице у предстојећих 10 дана.

Капитен Игор Матић рекао је да Спартак у Београд долази мотивисан са жељом да се докаже.

Анализирали смо их и изненадили су ме агресвном игром. ;Знају шта раде. Добро стоје на терену и сигурно да нас очекује јако тешка утакмица. Није фраза. Долазе у Београд да се покажу у што бољем издању. ;Морамо максимално озбиљно да је схватимо како бисмо уписали три бода. Да гледамо себе. Имамо добар низ, добре резултате. Свака је утакмица битна и кључна, али сада је заиста тренутак да покушамо да ухватимо прикључак за врх табеле, казао је Матић.

Утакмица 15. кола Супер лиге између Чукаричког и Спартака из Суботице играће се сутра од 18.00 на Бановом брду.

11.00 - Доскорашњи фудбалер Вест Хема Карлтон Кол потписао је двогодишњи уговор са Селтиком, потврђено је на сајту шкотског клуба.

Енглески нападач је каријеру започео у Челсију са којим има освојену титулу шампиона Енглеске, а наступао је и за Вулверхемптон, Чарлтон Атлетик и Астон Вилу.

Члан Вест Хема био је од 2006. године и за "чекићаре" је забележио укупно 293 наступа и 68 пута се уписао у листу стрелаца.

Кол је прошао све млађе селекције репрезентације, а за А тим Енглеске уписао је седам наступа.

10.00 - Пета тенисерка света Петра Квитова предводиће :ешку у финалу Фед купа у новембру против Русије, саопштио је селектор чешке репрезентације Петр Пала.

Поред Квитове, у екипи Чешке су још Луси Сафарова, Каролина Плискова и Барбара Стрицова.

Квитова и Сафарова предводиле су Чешку до три трофеја у Фед купу у последње четири године.

Боје Русије браниће Марија Шарапова, Јекатерина Макарова, Анастасија Пављученкова и Јелена Веснина.

Чешка води у међусобним дуелима против Русије са 3:2, укључујући и победу у финалу 2011. године у Москви.

Четвороструки шампион Фед купа Русија покушаће да "узврати ударац" после разочаравајуће 2014. године, када је у првом колу изгубила од Аустралије са 4:0.

Финале Фед купа на програму је 14. и 15. новембра у Прагу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво