Спортски дан

Џун Стенкамп: Не желим да се светим Писторијусу

Мајка Риве Стенкамп коју је убио Оскар Писторијус, не жели да се свети јужноафричком параолимпијцу. Тавекио: Испитаћемо све око Скудета из 1927. Фенингер због повреде пропушта сезону. Чанг: Фифа саботира моју кандидатуру за председника.Серђи Роберто паузира до десет дана.

18.30 - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Пољак Марћин Матковски успешно су стартовали на АТП турниру у Бечу савладавши Шпанца Гиљерма Гарсију-Лопеза и Аустријанца Доминика Тима у два сета - 6:0, 6:3.

Зимоњић и Матковски, који су постављени за треће носиоце на турниру, у четвртфиналу чекају боље из меча Давид Ферер/Марк Лопез (Шпанија) - Андреас Сепи (Италија)/Давид Мареро (Шпанија).

Турнир у Бечу игра се за укупан наградни фонд од 2,32 милиона евра.

18.15 - Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће у другом колу АТП турнира Куп Кремља у Москви пошто је поражен од Руса Тејмураза Габашвилија у два сета - 6:2, 6:3.

Троицки је као трећи носилац на турниру био слободан на старту, али није испунио очекивања у дуелу са 57. тенисером света.

Играо је брзоплето и правио бројне грешке, што је искусни Рус умео да искористи и заслужено слави након нешто више од сат борбе.

Габашвили у четвртфиналу чека победника сусрета између земљака Јевгенија Донскоја и Литванца Рикардаса Беранкиса.

Турнир у Москви игра се за укупан наградни фонд од 771.525 долара.

17.00 - Фудбалер Барселоне Серђи Роберто паузираће од седам до 10 дана, због повреде препона, саопштио је каталонски клуб. Роберто се повредио у победи против Бате Борисова од 2:0 у Лиги шампиона.

Он ће пропустити предстојећи меч против Еибара у Примери и гостовање Виљановенсеу у оквиру Купа краља следеће недеље, али би могао да буде спреман за утакмицу против Хетафеа 31. октобра.

Барселона је већ ослаблљена неиграњем повређених Андреса Инијесте и Рафиње, док ће Лионел Меси морати да одсуствује још најмање три недеље док се не опорави од повреде лигамената колена.

16.30 - Аустријска скијашица Ана Фенингер мораће да пропусти целу сезону због повреде колена коју је задобила на тренингу. Двострука узастопна укупна победница Светског купа пала је на тренингу на глечеру Ретенбах и том приликом покидала лигаменте десног колена.

Трострука светска шампионка биће подвргнута операцији.

16.00 - Председник Фудбалског савеза Италије Карло Тавекио наговестио је да постоји могућност да шампионска титула из 1927. године буде накнадно додељена Торину.
Торино је те године освојио Скудето на терену, али му је на крају одузет, јер је директор клуба наводно подмитио фудбалера Јувентуса како би Торино добио одлучујућу утакмицу. Иако су постојале сумње, Луиђи Алеманди никада није признао да је примио новац. Трофеј те године никоме није додељен.

Након пријема захтева Торина, али и из других разлога, Савез је спреман да испита ту ствар, рекао је Тавекио за италијанске медије.

Председник Торина Урбано Каиро рекао је раније ове недеље да ће тај клуб наставити да се бори како би исправио неправду.

То је наш Скудето у сваком погледу. Морамо покушати да га вратимо, навео је Каиро.

15.00 - Члан Ауто мото клуба Нови Пазар Есад Дошљак рекао је да је задовољан сезоном у којој је освојио титулу шампиона Србије у Класи pro rwd, док му је у Првенству југоисточне Европе припало друго место.

Окончана је веома тешка и захтевна сезона у дисциплини драг, сви такмичари пружили су максимум. Драго ми је да сам успео да своју државу и Нови Пазар промовишем на најбољи начин, задржавши позицију у самом врху у тркама убрзања, рекао је Дошљак Радију сто плус.

Последња трка у 2015. години одржана је 4. октобра у Гламочу, у Босни и Херцеговини, где је Дошљак тријумфовао у Класи 11 секунди и додао друга места у Класи pro rwd и суперфиналу.

Било је много потешкоћа током године, али на крају смо остварили планове. Мој тим је скоро савршено испунио зацртане циљеве, поштујући фер-плеј, нагласио је Дошљак.

Он је најавио да ће са својим тимом, у аутомобилу Опел Корса РС, покушати да следеће сезоне "пробије" Класу девет секунди.

Већ смо почели да се припремамо за наредна искушења, желимо да уђемо у свет најекстремнијих брзина. Можда звучи немогуће, али знамо добитну формулу, рекао је Дошљак.

13.00 - Мајка Риве Стенкамп коју је убио Оскар Писторијус, рекла је да не жели да се освети јужноафричком параолимпијцу.

Шестоструки освајач златне медаље на Параолимпијским играма Писторијус пуштен је у понедељак у кућни притвор, после годину дана у затвору, од петогодишње казне колико је добио за убиство из нехата своје девојке Риве Стенкамп.

Он је 14. фебруара 2013. године убио Риву Стенкамп, ватреним оружјем кроз затворена врата купатила, пошто је, како је рекао, мислио да је провалник.

Писторијус ће бити у кућном притвору, у луксузној вили свог ујака Арнолда, али ће морати 3. новембра да се појави пред судом због жалбе коју је тужилаштво поднело на пресуду за убиство из нехата, пошто сматра да је 28-годишњи параолимпијац намерно убио своју девојку.

Немам осећај освете. Не желим да га повредим, већ је хендикепиран. Не желим да буде бачен у затвор и да пати. То неће вратити Риву. У мом срцу нема освете, то сам превазишла, рекла је Џун Стенкамп на отварању "Фондације Рива Стенкамп" у школи у Порт Елизабету, пренели су британски медији.

Она је у ту средњу школу донела говор који је њена ћерка требало да одржи на дан када је убијена.

Наставићу тамо где је она стала, рекла је Џун Стенкамп пре него што је прочитала одломке из говора.

12.00 - Бивши потпредседник Међународне фудбалске федерације (Фифа) Чанг Монг Јун оптужио је ту организацију да шестогодишњом суспензијом којом га је казнила, саботира његов покушај да замени Сепа Блатера на месту председника.

Чанг је рекао да га Етички комитет Фифе још није писаним путем обавестио због чега га је пре две недеље суспендовао на шест година.

Фифа је истраживала његову улогу у неправилностима приликом кандидатура за домаћина светских првенстава 2018. и 2022. године. Чанг намерава да се кандидује за председника Фифе, а крајњи рок за подношење кандидатура је 26. октобар.

Не могу да се кандидујем због неправедних санкција, али не могу ни да се жалим на њих или добијем привремену меру швајцарског суда, јер ми до сада није стигло образложење одлуке, пошто је Етички комитет Фифе одбио да га пошаље. Фифа наставља да саботира моју кандидатуру за председника, рекао је Чанг.

11.00 - Актуелна победница Светског купа у скијању Аустријанка Ана Фенингер пребачена је у болницу због повреде колена током тренинга, три дана пред почетак сезоне.

Како је саопштила Скијашка федерација Аустрије, Фенингер је пала током тренинга у велеслалому и пребачена је хеликоптером у клинику у Инсбруку.

Аустријанка (25) која је последње две сезоне освајала титулу укупне победнице Светског купа има проблеме са коленом већ годинама.

Нова сезона биће отворена у суботу традиционалном трком у велеслалому на глечеру Ретенбах.

Фенингер је прошле године поделила прво место у тој трци са Американком Микаелом Шифрин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво