Динамо и Олимпијакос без гостујућих навијача

У Загребу меч Динама и Олимпијакоса без гостујућих навијача, страха од Делија. Породица: Стање Ламара Одома се побољшало. Лавеци у Барселони на три године. Кжижевски напушта клупу САД после Рија. Фудбалеру УАЕ три месеца затвора због увреде селектора. Представљен најбржи аутомобил на свету, бржи и од метка. Лајовић у жребу Купа Кремља. Крунић завршила такмичење у првом колу . Рамон Вега размишља о кандидатури за председника ФИФА. Анћелоти: Не бих преузео Интер јер превише поштујем Милан.

11.05 - Фудбалери Стоука савладали су на гостујућем терену екипу Свонсија са 1:0 и трећом победом одмакли од опасне зоне у Премијер лиги.

Последњу утакмицу 9. кола решио је шпански нападач српског порекла Бојан Кркић голом из пенала након што је почетком сусрета управо над њим направљен прекршај у шеснаестерцу.

Велшани су претрпели трећи пораз и сада имају само четири бода више од Њукасла, најближег клуба из зоне испадања.

22.55 -Фудбалски савез Енглеске (ФА) одбио је жалбу менаџера Челсија Жозеа Муриња, преноси Би-Би-Си.

Мурињо је кажњен са 50.000 фунди и суспендован једну утакмицу због коментарисања суђења после пораза на Стамфорд Бриџу од Саутемптона у 8. колу Премијер лиге (3:1).

Португалац је на конференцији за медије након утакмице рекао "да се судија плашио да доноси одлуке у корист његовог тима".

Мурињо је у жалби ФА као оправдање навео да енглески није његов матерњи језик и да су његове речи погрешно протумачене.

22.45 - Фудбалери Спортинга и Гранаде играли су у Хихону нерешено 3:3, у последњој утакмици 8. кола шпанске Примере.

Андалужани су били на корак од изузетно значајне победе у Астурији, јер су после одличне игре имали на 25 минута пре краја вођство од 3:1.

Међутим, у завршници су неопрезно остали без два играча, најпре Лопеза, а потом и Дорије због парних картона, што је домаћин умео да искористи и дође до ремија.

После олако прокоцкане победе Гранада је остала на зачељу Примере са само пет бодова, док је Спортинг у средини табеле.

20.40 - Шкотланђанин Стив Еванс од данас је нови тренер енглеског фудбалског клуба Лидс.

Он ће на клупи Лидса заменити Увеа Рослера, који је добио отказ због лоших резултата те екипе у Чемпионшипу.

Еванс, који је до прошлог месеца био тренер Ротердама, потписао је уговор до краја сезоне, саопштио је Лидс.

19.45 - Председник Светске атлетске федерације (ИААФ) Себастијан Коу рекао је да ће свака национална федерација у наредне четири године добити по 25.000 долара од те организације.

ИААФ ће, наиме, обезбедити 22 милиона долара за финансирање националних атлетских федерација. Та средства су половина прихода која ИААФ добија од Међународног олимпијског комитета на сваке четири године.

План финансирања националних савеза био је један од главних обећања Себастијана Коуа у кампањи пред изборе за председника ИААФ. Коу је навео да ће тај новац помоћи националним савезима да развију атлетику у својим земљама.

19.30 - Фудбалер Реал Мадрида Герет Бејл због повреде мишића леве ноге неће моћи да игра на утакмици Лиге шампиона против Пари Сен Жермена.

Како преноси спортски дневник АС, Велшанин је био подвргнут лекарским прегледима и утврђена је иста повреда због које је паузирао две недеље у септембру.

Бејл је у првенственој победи Реала у суботу против Левантеа (3:0) одиграо само прво полувреме и замењен је након што се пожалио на болове.

Одсуство врхунског играча представљаће велики ударац за шпански "краљевски клуб" поготово што се од повреда и даље опорављају Карим Бензема, Џејмс Родригез, Пепе и Данијел Карвахал.

18.50 - Породица Ламара Одома саопштила је да се стање бившег НБА кошаркаша побољшава, након што је прошле недеље пронађен без свести у једној јавној кући у Невади.

Одом је пронађен 13. октобра рано ујутру на поду јавне куће у несвесном стању. Он је пао у кому јер је користио алкохол, кокаин и сексуалне стимуланте.

Породица је навела у саопштењу да се стање бившег кошаркаша Лос Анђелес Лејкерса и Лос Анђелес Клиперса побољшало и да је подвргнут тестовима, али није навела када би могао бити отпуштен из болнице.

17.50 - Српска тенисерка Александра Крунић није успела да се пласира у осмину финала Купа Кремља у Москви, пошто је изгубила од 37. тенисерке света Украјинке Лесије Цуренко са 0:2 у сетовима (3:6, 1:6). Mеч је трајао мање од сат времена, 94. тенисерка света Крунић је шест пута изгубила свој сервис, а направила је два брејка.

Цуренко ће у осмини финала играти против победнице дуела 26. тенисерке света Словакиње Ане Каролине Шмидлове и тенисерке из квалификација.

17.10 - Нападач Пари Сен Жермена Аргентинац Езекјел Лавеци играће за Барселону наредне три сезоне, пренели су шпански медији. Лавеци, коме уговор у француском клубу истиче 30. јуна, наводно ће имату годишњу зараду од четири милиона евра.

Како тврди шпански "Спорт", Лавецијев агент је пре неколико дана био у Барселони и договорио његов ангазман за каталонски клуб.

16.40 - Фудбалер Атлетик Билбаа Икер Мунијаин враћа се на терен после шест месеци паузе због повреде лигаменета левог колена.

"Мунијаин је добио дозволу да игра јер се опоравио и његово физичко стање је такво да му дозвољава да се врати активностима тима", саоопштио је баскијски клуб.

Атлетик Билбао, који заузима 14 место у Примери са свега две победе из првих осам утакмица, игра у четвртак у Београду против Партизана у трећем колу Лиге Европе.

16.00 - Селектор кошаркашке репрезентације САД Мајк Кжижевски рекао је да ће му Олимпијске игре у Рију наредне године бити последње такмичење на клупи националне селекције.

"Дефинитивно сам одлучио, време је да кренем даље. Надам се да ћемо у Рију бити успешни, после чега ћу направити друге кораке у америчкој кошарци", рекао је Кжижевски за ЕСПН. Он је и 2012. године изјавио да ће после Олимпијских Игара у Лондону напустити функцију, али се касније предомислио.

Кжижевски је 2004. године преузео клупу САД и од тада је забележио невероватне 74 победе и само један пораз, од Грчке у полуфиналу Светског првенства у Јапану. Овај 68-годишњи стручњак је са америчком репрезентацијом освојио златне медаље на Олимпијским играма (Пекинг, Лондон), два злата и бронзу на првенствима света (Турска, ССпанија, Јапан), као и титулу континенталног првака (Лас Вегас).

14.30 - Душан Лајовић се пласирао у главни жреб Купа Кремља, пошто је у трећем колу квалификација победио Немца Тобијаса Камкеа са 7:5, 6:3. Потенцијални ривал Лајовићу у првој рунди су Пабло Куевас, Робин Хасе, Михаел Јузњи, Марсел Илхан.

Од српских представника учествоваће и Виктор Троицки, који је слободан у првом колу. Tурнир у Москви игра се за укупан наградни фонд од 771.525 долара.

13. 20 - Динамо и Олимпијакос, уз пристанак Европске фудбалске уније (УЕФА), договорили су се да се утакмица Лиге шампиона у Загребу одигра без гостујућих навијача због страха од доласка навијача Црвене звезде, извештава Јутарњи лист.

Како се наводи, организатори страхују да би могло да дође до сукоба и нереда с обзиром да присталице Олимпијакоса и Звезде имају добре односе, нешто слично као навијачи Динама и грчког Панатинаикоса.

Јутарњи пише да су Срби најавили долазак у Загреб као "испомоћ браћи", што је био главни разлог да се два клуба договоре да гостујућих навијача не буде ни у Пиреју.
Управо се на стадиону Јоргос Караискакис догодио инцидент 2011. године када су грчки и хрватски навијачи сукобили у утакмици две селекције. Тада су Грци госте на трибини гађали Молотовљевим коктелима и бакљама, због чега је дуел на кратко био прекинут.Меч 3. кола Лиге шампиона између Динама и Олимпијакоса игра се сутра од 20.45 сати на Максимиру.

13.00 - Фудбалер Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), играч Ал Дафре Абдулах Касем осуђен је на три месеца затвора јер је увредио селектора репрезентације Махдија Алија. Како преноси агенција Ројтерс, Касем је критиковао Алија и притом непристојно гестикулирао, незадовољан јер није био уврштен у национални тим.

Цео догађај снимио је још један фудбалер Ал Дафре чије име није објављено, а који је такође осуђен на тромесечни затвор.

11.10 - Некадашњи репрезентативац Швајцарске Рамон Вега рекао је да разматра да се кандидује за председника Светске фудбалске федерације (ФИФА). Извршни одбор ФИФА састаће се сутра и требало би да одлучи да ли ће да одложи планиране фебруарске изборе.

Долазим без пртљага и имамо значајно искуство, како у фудбалу, тако и у финансијама, пренели су светски медији Вегине речи.

ФИФА је потресена великим скандалом, а први човек те организације Сеп Блатер суспендован је на 90 дана због оптужби за корупцију. Вега се пензионисао из фудбала 2004. године и од тада је радио у финансијама. Он је током каријере играо за Грасхоперс, Каљари, Тотенхем, Селтик, Вотфорд и Кретел, док је за репрезентацију Швајцарске наступио 23 пута.

11.05 - Италијански фудбалски тренер Карло Анћелоти изјавио је да никада у каријери не би преузео Интер, највећег ривала Милана за који је играо и предводио са клупе.

Не бих никада био тренер Интера. Много година сам провео у Милану и то је питање поштовања према мојој историји, али и клупској. Постоји неколико тимова које бих избегао јер не могу да радим против своје прошлости, рекао је Анћелоти за сајт Гол.

Анћелоти је као тренер провео осам година на Сан Сиру и освојио једну титулу Серије А, две Лиге шампиона, Куп Италије, Суперкуп Италије, два УЕФА Суперкупа и Светско клупско првенство. Пре "росонера" трофејни тренер водио је још једног Милановог великог противника - Јувентус, када је за две сезоне дошао до пехара Интертото купа.

11.00 - Енглески фудбалски друголигаш Лидс отпустио је тренера Увеа Реслера, извештавају британски медији а преноси Бета. Реслер је Лидс преузео у мају, када је потписао двогодишњи уговор, који је раскинут.

Лидс је изгубио последње три утакмице у лиги и тренутно је 18. на табели Чемпионшипа. Реслер је пети тренер кога је Лидс отпустио, од када је Масимо Селино постао власник клуба 2014. године.

09.50 - Најбржи аутомобил на свету "БлоодХоундССЦ", конструисан у Великој Британији који развија брзину од 1.000 миља (1.609 килиометара на час) представљен је на Сајму аутоделова у Љубљани, у организацији ГМТ групације.

Овај суперсонични аутомобил од 135.000 коњских снага који троши 1.500 литара горива у секунду и достиже брзину од 1.000 миља за 55 секунди, конструисали су инжењери који раде свемирске летелице, а дизајнирали стручњаци из Формуле 1.

"БлоодХоундССЦ" наредне, 2016. године биће тестиран у пустињи Јужноафричке Републике и Намибије, на рашћишћеној стази Хаскин Пан, дугој 19 километара, недалеко од истоименог исушеног језера.

Аутомобилом, који је дуг 13,5 метара и има главни и помоћни мотор, како би се достигла брзина од 1.00 миља (1.609 км/х) управљаће пилот РАФ-а Енди Грин.

Грин ће покушати да сруши сопствени рекорд од 1.287 км/х из 1997. године, а уколико достигне брзину од 1.609 км/х, званично ће постати бржи од метка испаљеног из Магнума 357.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво