Ван Гал: Мемфисе, прилагоди се, или...

Луј ван Гал упозорио Мемфиса Депаја да може проћи као Анхел Ди Марија и Радамел Фалкао. Ако победимо Сити можемо да размишљамо о титули. Давид Виља размишља о повратку у Европу. Етихад демантовао да ће спонзорисати Интер. Волкот: Рецепт за Бајерн је игра као против Јунајтеда. Дафне Схиперс и Грег Радерфорд најбољи европске атлетичари. Радвањска освојила титулу у Тјанђину.

20.30 - Тренер фудбалера Чукаричког Зоран Поповић био је презадовољан освајањем бода у Новом Пазару, оценивши да његов тим игра све боље.

Чукарички је у мечу 14. кола Суперлиге Србије одиграо на "врућем" терену са домаћином без голова (0:0) преузео четврто место на табели.

Мало је рећи да сам задовољан. Наравно да ми је жао што нисмо победили, имали смо доста шанси да постигнемо гол, али сам пре свега презадовољан како су играчи ушли у утакмицу. Био је то фантастичан меч, обе екипе су хтеле максималан резултат. На крају смо имали и среће, могли су да нас казне из контре у финишу сусрета, рекао је Поповић за клупски сајт.

Он је подсетио да је Чукарички пре само три дана одиграо тешку утакмицу против Јагодине и да је било питање колико ће се екипа опоравити физички и психички.

Примећујем бољитак у игри и очекујем да ће у наредном периоду то бити још квалитетније, на чему ћемо свакако радити наредних дана. Честитао бих и екипи Новог Пазара на фер и коректној утакмици, казао је Поповић.

19.50 - Фудбалери Штутгарта победили су вечерас на свом терену Инголштат са 1:0, у утакмци деветог кола Бундеслиге и побегли са дна табеле.

Једини гол на утакмици постигао је Данијел Дидави у 59. минуту.

Штутгарт је тако остварио другу првенствену победу и са последњег места на табели попео се на 15. са седам бодова.

Новајлија у лиги Инглоштат прекинуо је низ од две утакмице без пораза и заузима осмо место на табели са 14 бодова.

Раније данас Хановер је на гостујућем терену победио Келн са 1:0.

19.00 - Одбојкаши Италије освојили су бронзану медаљу на првенству Европе пошто су данас у утакмици за треће место победили у Софији домаћу селекцију Бугарске са 3:1 у сетовима (25:20, 25:14, 23:25, 25:20).

У борби за титулу од 19.45 сати састају се одбојкаши Француске и Словеније.

18.40 - Фудбалери Хановера победили су данас на гостујућем терену Келн са 1:0, у утакмици деветог кола Бундеслиге и остварили другу узастопну победу у првенству.

Једини гол на утакмици постигао је Леон Андреасен у 38. минуту.

Хановер има две победе, обе у последња два кола и заузима 14. место на табели са осам бодова.

Келн је претрпео трећи пораз у лиги и шести је на табели са 14 бодова. Од 57. минута за екипу Келна играо је српски фудбалер Милош Јојић.

18.00 - Тренер фудбалера Манчестер јуњатеда Луј ван Гал рекао је данас да његова екипа може да се умеша у борбу за титулу у Премијер лиги ако следећег викенда савлада градског ривала, Манчестер сити.

Јунајтед је пре репрезентативне паузе изгубио од Арсенала, али се брзо повратио, па је у гостима победио Евертон са 3:0. Екипа Луја ван Гала је сада, после девет одиграних кола, трећа на табели са 19 бодова, колико има и другопласирани Арсенал, а два мање од Ситија који је на првом месту.

"Веома сам задовољан реакцијом играча и веома сам поносан на њихов учинак против Евертона. Био је то одличан наступ и можда увод у велики број победа... Ако следећег викенда победимо Сити онда ћемо моћи да кажемо: 'Добро, сада можемо да размишљамо о титули'", рекао је Ван Гал за британске медије.

Утакмица између Јунајтеда и Ситија игра се у недељу, 25. октобра.

17.00 - Авиокомпанија Етихад из Уједињених Арапских Емирата дематовала је данас да преговара са фудбалским клубом Интер о спонзорству. Више италијанских медија, међу којима су и Газета дело Спорт и Коријере дела Сера, објавили су информацију да ће Етихад и Интер потписати спонзорски уговор вредан 125 милиона евра.

Етихад ервејз је, међутим, одмах демантовао те наводе, истичући да није у преговорима са Интером и да су информације у медијима без било каквог основа.

Етихад је већ спонзор фудбалских клубова Манчестер сити и Њујорк.

14.30 -Фудбалер Арсенала Тео Волкот рекао је да његов тим може да савлада Бајерн из Минхена у трећем колу Лиге шампиона, уколико енглески тим понови партију против Манчестер Јунајтеда. Арсенал се налази у одличној форми и заузима друго место у Премијер лиги после победа над Јунајтедом и Вотфордом идентичним резултатом - 3:0.

Играти против Бајерна и њихових квалитета свакако ће бити тежак изазов за нас, али играмо кући и морамо да поновимо игру као против Манчестер Јунајтеда. Знамо да можемо да победимо свакога и бићемо потпуно спремни за меч. Способни смо да направимо добар резултат против Бајерна, рекао је Волкот.

13.30 - Дафне Схиперс и Грег Радерфорд проглашени су за најбоље европске атлетичаре ове године, док су Конрад Буковјецки и Ноеми Збарен проглашени за Звезде у успону. Церемонија доделе награда одржана је у Лозани у суботу увече у склопу Европске атлетске конвенције.

Схиперсова је холандска спринтерка, актуелна светска шампионка на 200 метара, као и европска првакиња на 100 и 200 метара. Грег Радерфорд је скакач у даљ из Велике Британије. Он је такође актуелни светски и европски рекордер у својој дисциплини, и освајач злата са Олимпијских игара. На Светском првенству у Пекингу освојио је злато са најбољим резултатом од 8,41 метар.

Конрад Буковјецки, пољски бацач кугле, добио је награду за Звезду у успону у мушкој конкуренцији, као јуниорски шампион у својој дисциплини и светски јуниорски рекордер са најбољим резултатом свих времена 20.78м (кугла 7.26кг). За Звезду у успону у женској конкуренцији награду је добила швајцарска атлетичарка Ноеми Збарен. Она је тријумфовала у трци на 100 метара с препонама, са резултатом 12,71 на Европском првенству у Талину за млађе сениоре.

 

12.10 - Британац Грег Ратерфорд и Дафне Шиперс из Холандије проглашени су за најбоље атлетичаре Европе у 2015. години, одлучено је на додели награда Европске атлетске конвенције у Лозани.

Шиперс је актуелна светска шампионка на 200 метара, али и најбоља у Европи на 100 и 200 метара, док је Ратефорд светски и европски рекордер у скоку у даљ.

За звезде у успону проглашени су пољски бацач кугле Конрад Буковиецки и швајцарска атлетичарка Ноеми Збарен.

Сва четири победника добила су Златан трофеј, а за њих су гласали чланови Европске атлетске федерације, медији и преко 80.000 навијача.

11.30 - Пољска тенисерка Агњешка Радвањска освојила је 16. титулу у каријери пошто је у финалу ВТА турнира у Тјанђину (Кина), савладала Црногорку Данку Ковинић са 6:1, 6:2.

Од 500.000 долара, колико је износио наградни фонд на турниру, Радвањска је инкасирала 111.389, док је црногорска тенисерка зарадила 55.435 долара.

11.00 - Менаџер Манчестер Јунајтеда Луј ван Гал упозорио је Мемфиса Депаја да не следи примере Анхела Ди Марије и Радамела Фалкаа, већ да буде у служби тима.

Депај је преседео цео меч на клупи у јучерашњој победу против Евертона (3:0) у Премијер лиги, што су многи окарактерисали да није задовољио строге ван Галове критеријуме.

Гигс је причао са Мемфисом и дао му је савет да су увек играчи одговорни за своје игре. Играч мора да поштује филозофију екипе и да се прилагоди њој. Некима то није успело и видели сте шта се догодило са Ди Маријом и Фалкаом. Морамо да будемо стрпљиви, али наравно да верујем у квалитете Депаја, рекао је ван Гал.

Ди Марија и Фалкао су мало након одласка из Јунајтеда критиковали методе рада холандског стручњака, означивши га као разлог одласка.

Мемфис је након летошњег доласка из ПСВ-а постигао само један гол у енгелском шампионату на осам утакмица.

10.30 - Фудбалер Њујорк Ситија Давид Виља рекао је да постоји велика вероватноћа да се у јануару врати у Европу и пређе на позајмицу у неки од многобројних заинтересованих тимова.

Виља је ове сезоне постигао 17 голова за Њујорк, али то није било довољно да се екипа пласира у плеј-оф МЛС лиге.

Добио сам много позива у овом тренутку. За сада немам озбиљан контакт са неким клубом, али постоје опције. Још увек анализирам све могућности, рекао је Виља, а преноси Фудбал Италија.

Шпанског ветерана (34) у својим редовима желе Фиорентина, Манчестер Сити, али и бивши клуб Барселона.

Виља је за каталонски клуб играо три сезоне, постигао је 48 голова на 119 утакмица.
За репрезентацију Шпаније постигао је рекордних 59 голова на 97 мечева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво