Спортски дан

Блатер узвраћа оптужбе

Сеп Блатер узвратио на Чангове оптужбе за корупцију. Менаџер љут на Кевина де Брујнеа због изјава. Замер: Оставите Гецеа на миру. Џејмс Фелдин потписао је једногодишњи уговор са Панатинаикосом. Хрватска победила Турску, Перасовић није задовољан. Тренер Свонсија Гери Монк изјавио је да је задовољан својом екипом и да неће бити нових појачања. Барселона ће се жалити због искључења Пикеа. Планинари "Балкана" попели се на врх Лењин висок 7.134 м.

22.15 - Фудбалер Бајерна из Минхена Филип Лам рекао је да ће се у новој сезони у Бундеслиги пет клубова борити за титулу.

Баварци су се у последње две сезоне практично прошетали до титуле у Немачкој. У сезони 2013/14. су на крају шампионата имали 19 бодова више од Борусије из Дортмунда, а прошле 10 више од другопласираног Волфсбурга.

Лам верује да ће ове сезоне бити теже.

Не видим само једног конкурента. Све се врти око пет тимова, а видећемо ко ће најдуже држати корак с нама. Морамо да будемо концентрисани на себе, морамо да побеђујемо. Увек је било и увек ће бити - ми смо лидери, рекао је Лам за Кикер.

21.30 - Барселона ће упутити жалбу националном савезу због искључења дефанзивца Ђерарда Пикеа у реванш утакмици за трофеј Суперкупа Шпаније против Атлетик Билбаа, објавио је на свом Твитер налогу актуелни шпански и европски првак.

Каталонци се не слажу са тумачењем у извештају после меча, у којем се наводи да је Пике добио директан црвени картон због вређања помоћног судије.

Спортски дневник "Ас" пренео је да Пикеу због тог искључења прети најмање четири меча суспензије, па ми могао да пропусти утакмице на отварању Примере против Атлетик Билбаа, Малаге, Атлетика Мадрид и Левантеа.

20.35 - Хрватски фудбалер и нови играч Реал Мадрида Матео Ковачић опростио се од навијача Интера и истакао да је тужан што напушта италијански клуб, али да је "краљевски клуб" сјајна прилика.

Морам да се захвалим навијачима, клубу, саиграчима који су ми много помогли. Сада не знам шта да кажем... С једне стране сам тужан, а са друге срећан јер је Реал Мадрид сјајна прилика. Било је тешких дана, али Интер ћу увек носити у срцу, рекао је Ковачић.

Ковачић ће са Реалом потписти шестогодишњи уговор, саопштио је раније данас шпански клуб. Званично представљање хрватског фудбалера ће бити одржано у среду.

20.10 - Италијански фудбалер Матија Дестро саопштио је да ће каријеру наставити у Болоњи.

Последњих неколико недеља било је доста спекулација по италијанским медијима о томе где ће играч Роме наставити каријеру, наводно је за њега био заинтересован и енглески Норич, али је он ставио тачку на све те спекулације.

Од данас почиње моја нова авантура у Болоњи. Даћу све од себе да оправдам вашу веру у мене. Стииижем, написао је Дестро на свом твитер налогу.

Ни Рома ни Болоња још нису потврдиле овај трансфер.
Према наводима италијанских медија, Болоња ће за италијанског нападача Роми платити нешто мање од 10 милиона евра.

Дестро је у првој половини прошле сезоне за Рому одиграо 16 утакмица и постигао шест голова у Серији А, а након тога је прешао у Милан на позајмицу, где је био стрелац три гола у 16 мечева.

19.50 - Хрватска кошаркашка репрезентација победила је у Каунасу селекцију Турске са 74:66 у припремној утакмици за Европско првенство, али селектор Велимир Перасовић није био задовољан после меча.

Увек је добро када екипа победи, али одиграли смо лошије него против Немачке. Било је пуно грешака, допустили смо противнику пуно офанзивних скокова, али наша победа није долазила у питање... У модерној кошарци грешке се брзо кажњавају. Данас Турци то нису искористили, али у будућности треба пуно чвршће и боље чувати предност коју стекнеш, рекао је Перасовић.

Хрватска је у досадашњих пет припремних утакмица славила, а у среду ће имати најтежи испит до сада, играће против Литваније на њеном терену.

Сигурно ће нам бити пуно теже, јер ће Литванија имати публику на својој страни, а нама ће то бити четврта утакмица у шест дана. Они играју атлетску кошарку с пуно физичког контакта и биће то добар тест за нас, навео је Перасовић.

19.25 - Голман Вест Хема Адријан суспендован је на три утакмице, саопштио је Фудбалски савез Енглеске.

Адријан је искључен на утакмици против Лестера у другом колу Премијер лиге у суботу, коју је његов клуб изгубио 2:1. Вест Хем се жалио на одлуку и изгубио жалбу, после чега је ФА одлучио да га казни са три утакмице неиграња.

Адријан неће моћи да наступи против Борнмута, Ливерпула и Њукасла. Њега би у тиму требало да замени ирски голман Дарен Рендолф, који је у летњем прелазном року дошао из Бирмингема.

18.20 - Шпански фудбалер Дијего Капел прешао је у Ђенову, саопштио је италијански клуб.

Капел (27) је у Ђенову дошао из португалског Спортинга. Он је претходне четири сезоне играо за Спортинг, са којим је освојио Куп Португала.

Каријеру је почео у Севиљи, а забележио је два наступа за репрезентацију Шпаније.

18.00 - Повратник у шпанску Примеру Бетис из Севиље објавио је да је готово распродао годишње улазнице за утакмице на домаћем терену у наступајућој сезони.

Популарни зелено-бели из Андалузије продали су 42.008 годишњих карата за свој стадион Бенито Виљамарин, капацитета 50.000 гледалаца.

Бетис се као шампион Сегунде вратио у Примеру после једногодишњег одсуства из елитног ранга шпанског фудбала.

У утакмици 1. кола државног првенства Бетис у недељу дочеклује екипу Виљареала.

17.40 - Фудбалер Јувентуса Клаудио Маркизио пропустиће почетак сезоне због повреде бутине, саопштио је италијански клуб.

Маркизио би требало да паузира три недеље.

Јувентус ће за викенд почети одбрану титуле у Серији А утакмицом против Удинезеа.

17.20 - Енглески фудбалски првак Челси заинтересован је за нападача Атлетика из Мадрида Антоана Гризмана, преносе британски медији.

Према писању Дејли Стара, 24-годишњег француског репрезентативца жели менаџер Челсија ЗЗозе Мурињо.

Наводи се да је клуб из Лондона спреман да за његов трансфер понуди Атлетику суму од 21 милион фунти, док је Гризман потписао нови уговор са Мадриђанима према којем откупна клаузула износи 80 милиона евра.

Прошле сезоне Француз је одиграо за Атлетико 53 утакмице и постигао 25 голова.

У дресу националне репрезентације "триколора" Гризман до сада има 18 наступа, уз пет постигнутих голова.

17.00 - Севиља ће покушати да задржи пољског фудбалера Гжегожа Криховјака тако што ће му понудити нови уговор, пренели су шпански медији.

Криховјак је довођен у везу са преласком у Арсенал, чији су га представници гледали недавно у Тбилисију на утакмици Суперкупа Европе.

Он је недавно изјавио да је задовољан у Севиљи и да нема намеру да напусти шпански клуб.

Пољски фудбалер је у Севиљу дошао пред почетак прошле сезоне из француског Ремса и у међувремену постао један од најбољих играча у клубу.

16.15 - Хрватски фудбалер Матео Ковачић потписаће шестогодишњи уговор са Реал Мадридом, саопштио је шпански клуб.

Ковачић ће у току дана обавити лекарске прегледе, а званично представљање ће бити одржано у среду.

Према писању медија, Реал ће Интеру платити 35 милиона евра обештећења за тај трансфер, чиме ће Ковачић постати најскупљи хрватски фудбалер у историји.

16.00 - Доскорашњи кошараш Хјустона Џои Дорси каријеру ће наставити у турском Галатасарају, потврдио је његов агент Миодраг Ражнатовић.

Дорси је прошле сезоне играо у Хјустону за који је просечно по утакмици постизао 2,7 поена и 3,9 скокова.

Њега је као 33. пика у другој рунди драфта 2008. године изабрао Портланд, али га је одмах трејдовао у Хјустон, као замену за Николаса Батума.

Снажни центар је у НБА играо за Сакраменто и Торонто, док је у Европи наступао за Каху Лаборал, Олимпијакос, Газијентап и Барселону.

Са екипом Олимпијакоса 2012. године освојио је Евролигу, шампионат Грчке и био проглашен за најбољег дефанзивца лиге.

15.00 - Тренер Барселоне Луис Енрике рекао је да жели да се што пре реши ситуација око трансфера фудбалера Педра, пошто мора да зна којим играчима располаже у новој сезони.

Педро је прошлог месеца рекао да је Барселона добила неколико понуда за њега, након што је пристала да умањи обештећење на 30 милиона евра.

За 28-годишњег фудбалера заинтересовани су Манчестер јунајтед и Челси, а медији недељама спекулишу да би Педро могао да оде на Олд Трафорд.

Педро је синоћ био у првом тиму у реванш утакмици Суперкупа Шпаније са Атлетиком Билбаом, у одсуству Нејмара, али не очекује се да ће му Енрике у предстојећој сезони пружити велику минутажу, поред Луиса Суареса и Лионела Месија.

Тешка је ситуација и наравно да је Педру тешко да остане концентрисан. Једва чекам да се заврши прелазни рок и да знам на кога могу да рачунам, рекао је Енрике, пренели су шпански медији.

14.00 - Спортски директор Бајерна из Минхена Матијас Замер рекао је да би требало прекинути спекулације о одласку из клуба фудбалера Марија Гецеа.

У последње три сезоне Геце није стандардан у екипи Бајерна, због чега су медији спекулисали да ће овог лета напустити клуб. Он је недавно изјавио да његов останак у Бајерну зависи од комуникације са тренером Пепом Гвардилом.

Стрелац победоносног гола за Немачку у финалу Светског првенства у Бразилу прошлог лета није желео да продужи уговор са Бајерном, који истиче 2017. године.

Можемо ли да се сложимо око једне ствари, да пустимо Марија да игра фудбал, рекао је Замер новинарима после синоћње пријатељске утакмице са Динамом из Дрездена, коју је Бајерн добио са 3:1.

Имамо поверење у њега, али морамо дечка да оставимо на миру, додао је Замер.

13.15 - Агент фудбалера Волфсбурга Кевина де Брујнеа љут је због изјаве његовог клијента да ће ове сезоне остати у немачком клубу.

Де Брујне је синоћ на додели награда листа Билд рекао да ће ове сезоне остати у Волфсбургу. Он је проглашен за фудбалера године Доње Саксоније.

Ја, Кевин де Брујне дефинитивно ове сезоне остајем у Волфсбургу, рекао је 24-годишњи фудбалер.

Његов агент Патрик де Костер љутито је реаговао на ту изјаву и за Би-Би-Си је рекао да још није донета одлука о будућности Де Брујнеа.

Претходних недеља спекулисало се да је Манчестер сити заинтересован за Де Брујнеа и да би могао да понуди 40 милиона фунти.

Спортски директор Волфсбурга Клаус Алофс рекао је да клуб није под притиском да прода Де Брујнеа.

Ми нисмо клуб коме су потребни приходи од продаје играча. Ако стигне понуда озбиљно ћемо разговарати пошто не можемо да игноришемо интересе фудбалера, рекао је Алофс за немачке медије.

12.30 - Бивши председник Фудбалске федерације Немачке (ДФБ) и некадашњи званичник ФИФА и УЕФА Герхард Мајер-Форфелдер умро је у 82. години. Како је саопштила ДФБ, Мајер-Форфелдер умро је у болници у Штутгарту.

Мајер-Форфелдер био је на челу ДФБ од 2001. до 2006. године, када је надгледао организацију Мундијала у Немачкој, пре него што је напустио организацију.

Он је у два мандата био у чланству Извршног комитета ФИФА, а био је и потпредседник Европске фудбалске уније (УЕФА) у периоду од 2007. до 2009.

Мајер-Форфелдер је био и председник Штутгарта - од 1975. до 2000, а током тог периода клуб је освојио две бундеслигашке титуле и један Куп.

12.00 - Амерички кошаркаш Џејмс Фелдин потписао је једногодишњи уговор са Панатинаикосом, саопштио је његов менаџер Миодраг Ражнатовић.

Фелдин је прошлу сезону почео у Кантуу, а завршио је у порториканској екипи Вакерос де Бајамон.

У италијанском шампионату просецно је постизао 12,6 поена, 3,5 скока и 2,8 асистенција по утакмици, док је у Порторику имао много бољи учинак - 24,6 поена и по 3,4 скока и асистенције.

Током каријере наступао је за шпанске клубова Бреоган и Фуенлабраду.

Према писању српских медија, овај 27-годишњи шутер спомињао се овог лета као могуће појачање Црвене звезде.

Панатинаикос ће ове сезоне играти у Ц групи Евролиге заједно са Барселоном, Каршијаком, Локомотивом, Жалгирисом и Зеленом Гором.

11.30 - Тренер Свонсија Гери Монк изјавио је да је задовољан својом екипом и да до краја прелазног рока, 1. септембра, у клуб највероватније неће довести ниједног фудбалера.

Свонси је до сада довео шесторицу играча, Андреа Ајуа који игра на средини терена, дефанзивца Френка Табануа, нападаче Едера и Оливијеа Мекбернија и голмане Кристофера Нордфелта и Џоша Викерса.

Мислим да смо завршили (по питању довођења играча), не тражим никога. Никад не реци никад, ништа није неминовно, рекао је Монк, пренели су британски медији.

Такође Монк је рекао и да не очекује да ће клуб продати неког играча.

Задовољан сам екипом којом располажем, такав тим желим. Током лета смо напорно радили како бисмо раније све завршили и на време почели припреме, а по начину на који смо почели првенство, види се да је такав начин рада био користан, додао је он.

Британски медији пренели су да би пре краја прелазног рока из Свонсија могли да оду Двајт Тиендал и Шпанац Мичу, који је рекао да више не жели да игра за тај клуб, упркос томе што му уговор истиче за годину дана.

Свонси је прошлу сезону у Премијер лиги завршио на осмом месту, а после прва два кола у новој сезони има четири бода, из ремија са Челсијем 2:2 и победе над Њукаслом 2:0.

Свонси ће у следећем колу, у суботу, играти на гостујућем терену против Сандерленда.

10.22 - Планинари ПК Балкан успешно су завршили експедицију "Памир 2015", освојивши врх Лењин на висини од 7.134 метара.

Ескпедиција освајања врха Лењин који се налази у венцу Памирских Хималаја у Киргистану изведена је под покровитељством Министарства омладине и спорта и Планинарског савеза Србије.

У експедицији је учествовало 10 планинара и алпиниста са подручја бивше Југославије, а на врх се попело њих седам - из Србије Бранко Дикић, Михајло Јовановић и Радомир Микић, из Хрватске Мирка Мајоли, из Македоније Зоран Џидров, Александар Србиновски и Георги Петков. 

Вођа експедиције Дикић и још два њена учесника припадници су Горске службе спасавања Србије, тако да је безбедност током саме реализације експедиције била на врло високом нивоу.

09.30 - Председник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер узвратио је на напад кандидата за челника те организације Јужнокорејца Чанг Монг Јуна који га је назвао корумпираним.

Чанг је јуче, пошто је формално поднео кандидатуру, рекао да је ФИФА постала "тако корумпирана организација јер је већ 40 година води иста особа (Блатер)".

Блатер је реагујући на ту изјаву подсетио да је "управо Чанг 17 година био на челу ФИФА - у периоду од 1994. до 2011".

Јужнокорејски бизнисмен критиковао је јуче и председника Европске фудбалске уније Мишела Платинија, иначе, такође кандидата за првог човека ФИФА, рекавши да он не би требало да учествује у изборној трци јер је био у тесним везама са прошлим системом ФИФА

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи