Функционер МОК-а сведочио у случају допинга у Грчкој

Медицински директор Међународног олимпијског комитета (Мок) Патрик Шамах сведочио је пред судом у Атини у процесу против грчких спортиста оптужених за допинг.

Пред почетак Олимпијских игара у Пекингу утврђено је да је 15 грчких спортиста користило стероиде. Међу оптуженима су се нашли олимпијска шампионка на 400 метара са препонама из 2004. Фани Халкија и спринтер Тасос Гусис.

МОК је одмах по добијању ових информација поднео тужбу против Халкијиног тренера Јоргоса Панајотопулоса.

"Грчке власти веома добро раде свој посао и сигуран сам да ће помоћи да дођемо да истине. Верујем и да ће моје сведочење помоћи у истрази, али не могу да вам откријем детаље свог исказа", рекао је Шамах новинарима у Атини.

Поред Халкије и Гусиса, још 11 дизача тегова, један атлетичар и један пливач оптужени су за коришћење стероида.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи