Армстронг се нада дозволи да вози у јануару у Аустралији

Легендарни амерички бициклиста Ленс Армстронг још се нада да ће се на стазу вратити у јануару у Аустралији, иако по правилима Светске бициклистичке федерације то не може да учини пре 1. фебруара 2009.

Седмоструки победник Трке око Француске поднео је захтев челницима УЦИ-ја да у његовом случају направе изузетак и дозволе му да од 20. до 25. јануара вози у Аустралији.

"Надам се да ћу ипак возити тамо, али поштоваћу сваку одлуку коју УЦИ донесе", рекао је Армстронг.

По правилима УЦИ-ја бициклисти који се поново професионално активирају, морају шест месеци да учествују у анти-допинг програму, пре него што се врате на стазу.

Армстронг је 1. августа поднео захтев америчкој анти-допинг агенцији, а прве тестове обавио је крајем тог месеца.  УЦИ је саопштио да ће коначну одлуку о Армстронговом случају донети ове недеље.

Армстронг је професионалну каријеру завршио после победе у Трци око Француске 2005. године. Пре три недеље саопштио је да се враћа на стазу и то у дресу екипе Астана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи