Рекорд и олимпијска норма за Вјачанина!

Нови члан српске пливачке репрезентације, Аркадиј Вјачанин, поставио је државни рекорд на 100 метара леђно (53,84) и на тај начин испунио А норму за Олимпијске игре у Рију. Лужњики, мањи него што је оригинално предвиђено. Бердих у финалу Монте Карла. Лопетеги: Не занима ме клупа Реала, срећан сам у Порту. Вашингтону брејк на почетку плеј-офа НБА лиге.

22.50 - Фудбалери Јувентуса наставили су поход ка титули у италијанској Серији А, пошто су на свом терену савладали другопласирани Лацио са 2:0.

Јувентус после 31 кола има 73 бода, 15 више од Лација, односно 16 од трећепласиране Роме, која ће сутра играти своју утакмицу.

Стрелци су били Карлос Тевес у 17. и Леонардо Бонучи у 28. минуту.

Сампдорија и Ћезена су раније данас у Ђенови играли нерешено без голова.

22.00 - Фудбалери Арсенала први су финалисти ФА купа, пошто су после продужетака савладали друголигаша Рединг са 2:1 (1:1).

Најзаслужнији за тријумф био је чилеански нападач Алексис Санчез са два гола у 39. и 115, док је стрелац за Рединг био Герет Меклири у 54. минуту.

Екипа Арсена Венгера имаће прилику да брани трофеј освојен прошле године, али и шансу да постане рекордер на Острву по броју ФА купова.

У другом полуфиналном дуелу сутра се састају Ливерпул и Астон Вила, а финале је на програму 30. маја на Вемблију.

21.21 - Одбојкашице суботичког Спартака победиле су у гостима Црвену звезду са 3:1 (25:23, 19:25, 26:24, 25:19) и изједначиле резултат на 2:2 у полуфиналној серији домаће лиге.

Спартак је направио и други "брејк" у Београду против Црвене звезде и изборио мајсторицу пред својим навијачима. Суботичанке су биле боље у свим елементима игре и мотивисаније од ривала, који није знао да искористи своје шансе.

Пети и одлучујући меч игра се у Суботици, а раније је место у финалу обезбедила екипа Визуре.

20.40 - Кошаркаши Вашингтона повели су на почетку плеј-офа НБА лиге против Торонта, пошто су као гости после продужетка победили са 93:86.

Вашингтон је предводио искусни Пол Пирс са 20 поена, док је 16 поестигао Бредли Бил.

Најефикаснији у пораженом тиму био је Амир Џонсон са 18.

Победник овог дуела у четвртфиналу ће се састати са бољим из утакмица Атланте и Бруклина.

19.40 - Јуниорска женска рукометна репрезентација Србије поражена је од селекције Румуније резултатом 25:17 (12:8) у другом мечу квалификација за Европско првенство у Шпанији.

Српске рукометашице претходно су победиле репрезентацију Косова (40:12) и да би се пласирале на шампионат Европе потребна им је победа против Словачке у последњем мечу групе, који се игра у недељу од 18 сати.

Селектор Србије Владимир Шимичић истакао је да је Румунија оправдала улогу фаворита.

Европско првенство за јуниорке одржаће се од 23. јула до 02. августа у Шпанији. 

19.20 - Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић стартоваће у недељу са 10. позиције на трци у Мароку у оквиру Светског шампионата туринг аутомобила (WТCC).

Возач НИС Петрол Протим Рејсинга је у својој Хонди остварио 14. време (1:45.087) у квалификацијама на стази Мулај ел Хасан у Маракешу, али ће на првој трци стартовати са 10. позиције због казни које су појединим возачима изречене након прве рунде у Аргентини и мењања мотора.

Борковић је у нову сезону ушао са договором да му аутомобил буде исти као и фабрички, али још од Аргентине добија знатно лошији у односу на остале возаче Хонде.

Прва трка почиње у недељу од 17 и 15 минута, док је друга на програму од 18.30.

19.10 - Српски тенисер Ненад Зимоњић и његов партнер у дублу, Пољак Марћин Матковски, нису успели да се пласирају у финале Мастерс турнира у Монте Карлу.

Зимоњић и Матковски су у полуфиналу изгубили од Американаца Боба и Мајка Брајана.

Браћа Брајан су Зимоњића и Матковског савладала са 2:0, по сетовима 6:4, 6:2.

Амерички тенисери ће у финалу турнира у Монте Карлу играти против италијанског дубла Симоне Болели/Фабио Фоњини. 

17.30 - Фудбалер Јувентуса Карлос Тевез остаће у италијанском клубу до истека уговора 2016. године, а затим ће се вратити у Боку Јуниорс, где ће завршити каријеру.

Тевез је недавно изјавио да жели да заврши каријеру у свом бившем клубу Боки Јуниорс, а председник тог аргентинског клуба Данијел Анђелики рекао је да је управа близу потписивања уговора са 31-годишњим нападачем.

Анђелики је рекао да је на Тевезу одлука да раскине уговор са Јувентусом пре јуна 2016. године.

Међутим, Тевезов агент Адријан Руоко рекао је ће аргентински фудбалер остати у Јувентусу док му не истекне уговор.

Једино што је сигурно је да Тевез жели да поштује уговор са Јувентусом. Желимо да избегнемо додатни притисак на Тевеза у одлучујућем тренутку у сезони за њега и Јувенутс, рекао је Руоко, пренели су италијански медији.

Сви знају да ће Тевез завршити каријеру у Боки. У то нема сумње. Он гради кућу у Буенос Аиресу, одлучио је да улаже у своју земљу и жели да буде близу пријатеља и породице. Вратиће се тамо, али видећемо када, пошто жели да поштује уговор који истиче 2016. године, додао је Руоко.

Тевез је каријеру почео 2001. године у Боки Јуниорс, одакле је 2005. прешао у Коринтијанс, а годину дана касније потписао је за Вест Хем.

Он је од 2007. до 2009. године играо за Манчестер јунајтед, одакле је прешао у Манчестер сити, а 2013. године потписао је за Јувентус.

За репрезентацију Аргентине до сада је одиграо 66 утакмица и постигао 13 голова.  

17.00 - Француска компанија Рено саопштила је да су јој потребне још две трке у Формули 1 како би обезбедила конкурентан мотор екипама Ред Бул и Торо Росо.

На прошлонедељној трци за Велику награду Кине возач Ред Була Данил Квјат и Макс Верштапен из екипе Торо Росо имали су проблема са моторима и нису завршили трку, због чега се Рено нашао под великим притиском.

Имали смо лош дан на послу у Кини, а последице су свима тешко пале. Никада није добро изазивати проблеме екипама и возачима, рекао је технички директор Роб Вајт.

У првој овосезонској трци у Аустралији возач Ред Була Данијел Рикардо освојио је шесто место, а Квјат није освојио бодове, што је испод очекивања Ред Була, посебно јер је Рикардо прошле сезоне победио у три трке.

Себастијан Фетел из Ред Була је победио у трци у Малезији, а за један круг обишао је возаче Ред Була.

Власник Ред Була Дитрих Матешиц запретио је после те трке да ће се екипа повући из Формуле 1 ако Рено не обезбеди конкурентне моторе.

После три трке у шампионату Ред Бул је пети на табели у конкуренцији конструктора са 13 бодова, а Торо Росо на шестом месту има бод мање. Први је Мерцедес са 119 бодова.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 возиће се сутра од 17 часова у Манами за Велику награду Бахреина.

Вајт је рекао да не очекује да ће екипе имати проблема у Бахреину, нити у Шпанији 10. маја.

Надам се да ћемо бити у доброј ситуацији за трку у Монаку, где ће бити важно за француског произвођача да добро обави посао, рекао је Вајт.

16.30 - Тренер Порта Ђулен Лопетеги одбацио је спекулације шпанских медија да ће по завршетку сезоне преузети клупу мадридског Реала.

Шпански тренер налази се у центру пажње јавности на Пиринејима након што је са Портом у првој утакмици четврфинала Лиге шампиона победио минхенски Бајерн са 3:1, а угледни лист Ас пренео је да је на мети краљевског клуба.

Вести о могућем доласку у Реал ме не занимају јер сам срећан у Порту. Започео сам трогодишњи пројекат са Портом и задовољан сам како се ствари одвијају, рекао је Лопетеги.

Он је био тренер другог тима Реала - Кастиље, коју је 2009. године увео из треће лиге у Сегунду.

Током каријере водио је Рајо Ваљекано, као и омладинску и младу репрезентацију Шпаније.

15.25 - Чешки тенисер Томаш Бердих пласирао се у финале Мастерса у Монте Карлу, пошто је победио 18. играча света Француза Гаела Монфиса са 2:0 у сетовима (6:1, 6:4).

Осми тенисер света Бердих победио је за 67 минута, четири пута је одузео сервис Монфису, који је направио један брејк. 

15.00 - Фудбалере Јувентуса замолили су да промовишу нови део приче о "Марвеловим Осветницима". Ево како су они то урадили...

13.00 - У Врбасу данас почињу појединачна државна првенства у шаху у мушкој и женској конкуренцији са по 12 учесника.

Како је објављено на веб сајту шаховског савеза Србије, откази најбољих играча условили су да мушки шампионат има 12, а не планираних 14 учесника, док у женској конкуренцији титулу не брани прошлогодишња победница Јована Војиновић.

Према тренутном рејтингу на ранг листи ФИДЕ, фаворити су велемајстор Бранко Дамљановић у мушкој и интермајстор Марија Ракић у женској конкуренцији. Титулу првака код сениора брани велемајстор Александар Инђић.

Игра се 11 кола по Бергеровом систему, свако са сваким, а турнир се завршава 28. априла. 

11.00 - Руска влада одлучила је да за 8.000 места смањи капацитет стадиона Лужњики у Москви, на коме ће се играти финална утакмица Светског фудбалског првенства 2018. године.

Одлучено је да се капацитет стадиона Лужњики смањи за 8.000 места, на 81.000 седишта. Руско министарство спорта договорило је измене са Светском фудбалском федерацијом, наводи се на сајту руске владе.

Осим финалне утакмице, на стадиону Лужњики, који се тренутно реновира, одиграће се и први меч на Мундијалу 2018. године.

Утакмице Светског првенства 2018. године играће се на 12 стадиона, од којих два у Москви и по једном стадиону у Санкт Петербургу, Самари, Саранску, Ростову на Дону, Сочију, Казању, Калињинграду, Волгограду, Нижњем Новгороду и Јекатеринбургу.

10.00 - Нови члан српске пливачке репрезентације Рус Аркадиј Вјачанин поставио је рано јутрос на такмичењу "Арена про серије" у Меси државни рекорд на 100 метара леђно (53,84) и на тај начин испунио А норму за Олимпијске игре у Рију.

Тридесетогодишњи Аркадиј, освајач бронзаних медаља на 100 и 200 леђно на Играма у Пекингу 2008, победио је испред Мета Греверса (54,23) и Дејвида Пламера (54,45).

Он ће у недељу наступити у трци на 200 метара, где је власник светског рекорда у малим базенима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи