Читај ми!

Челси освојио Лига куп Енглеске!

Челси победио Тотенхем на Вемблију са 2:0 и освојио Лига куп. Металац довео Карсона. Фереру титула у Акапулку. Блатер забринут због расизма у Русији. Борусија Менхенгладбах победила Падерборн, Волсфбург три пута губио, а на крају убедљиво славио. Ватерполисти Звезде бољи од загребачке Младости.

22.45 -Ватерполисти Црвене звезде савладали су у Београду екипу загребачке Младости са 10:9 (2:3,2:1,5:3,1:2), у утакмици групе за првака регионалне Триглав лиге.

Црвено-бели су забележили трећу победу, док је Младост претрпела шести пораз у групи од осам најбољих тимова из првог дела сезоне.

На базену Спортског центра Милан Гале Мушкатировић голове су постигли С.Рашовић, В.Рашовић, Ранђеловић, Његован и Рацков по 2 за Црвену звезду, а Вукичевић 5, Лончар 2, Букић и Павичић за Младост.

У наредној утакмици регионалног такмичења Црвена звезда дочекује 7. марта водећу екипу ријечког Приморја.

20.25 - Фудбалери Челсија освојили су Лига куп Енглеске, пошто су у финалу на стадиону Вембли у Лондону победили Тотенхем са 2:0.

Први гол на утакмици дао је капитен Џон Тери у 45. минуту, док је коначан резултат поставио Кајл Вокер аутоголом у 56.

Челси је тако освојио први трофеј ове сезоне, а имаће прилику за још два, пошто ће поред Премијер лиге играти и у завршници Лиге шампиона.

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић играо је цео сусрет за Челси, док Немања Матић није наступио због суспензије. 

20.00 - Фудбалери Волфсбурга наставили су са одличним резултатима у немачком првенству, пошто су победили Вердер у Бремену са 5:3, у 23. колу Бундеслиге.

Вердер је три пута водио у првом полувремену, али је другопласирани тим немачког шампионата сваки пут изједначио и на крају ипак успео да преокрене резултат и победи.

Стрелци за домаћи тим били су Златко Јунузовић и Франко Ди Санто, док је Виеириња постигао аутогол.

По два гола за Волфсбург дали су Данијел Калигури и Бас Дост, док је један постигао Максимилијан Арнолд.

Волфсбург је други на табели са 50 бодова, осам мање од Бајерна. 

18.00 - Фудбалери Борусије Менхенгладбах победили су на свом терену Падерборн са 2:0 у првој недељној утакмици 23. кола немачке Бундеслиге.

Голове за Борусију Менхенгладбах постигли су Фабијан Џонсон у 18. минуту и Патрик Херман у 81. минуту.

Упркос прилично изједначеној статистици, Борусија је била знатно бољи ривал. Имали су још неколико прилика да дођу до гола, само што им је у тим ситуацијама недостајало среће. 

15.30 - Амерички кошаркаш Џејхи Карсон до краја сезоне носиће дрес Металца. Карсон има 22 године, игра на позицији плејмејкера, а екипи би требало да се прикључи у уторак.

Он у Металац долази из аустралијског Волонгонг Хоукса, где је имао учинак од 14,5 поена, 2,5 скокова и 2,4 асистенције по мечу. Карсон је дипломирао на универзитету Аризона Стејт и познат је по изузетно високом одразу.

14.20 - Фудбалери Валенсије победили на свом терену екипу Реал Сосиједада са 2:0 (0:0) у утакмици 24. кола шпанске Примере. Валенсија је забележила четврти тријумф у низу и остала у трци за место које наредне сезоне води у Лигу шампиона, док је Реал Сосиједад претрпео 10. пораз у шампионату.

Двоструки стрелци за "слепе мишеве" био је Аргентинац Пабло Пијати, који је два пута за само три минута савладао голмана гостију. У наредном колу Валенсија гостује актуелном шампиону Атлетико Мадриду, док Сосиједад дочекује Еспањол.

Валенсија - Реал Сосиједад 2:0 (Пијати 53, 56)
Касније играју:
Еибар - Атлетик Билбао (17)
Севиља - Атлетико Мадрид (19)
Реал Мадрид - Виљареал (21)

14.00 - Председник Светске фудбалске федерације Сеп Блатер рекао да је забринут због проблема са расизмом у Русији, која ће бити домаћин Мундијала 2018. године.

Организација Фудбал против расизма и Центар за информације и анализу из Москве пријавиле су на десетине случајева дискриминације и неприкладног понашања руских навијача у последње две сезоне.

"Свесни смо извештаја, који смо добили и сви смо забринути. Ако се нешто не промени, биће неопходне извесне санкције. Расизам је један од проблема, који је у самом врху нашег плана и са којима се боримо сваки дан", рекао је Блатер. Он је прошле године разговарао са председником Русије Владимиром Путином због проблема расизма у тој земљи.

13.30 - Британски боксер Тајсон Фјури савладао је у Лондону Румуна Кристијана Чокана у борби за титулу шампиона Европе и изазвао светског првака у тешкој категорији Владимира Кличка. Фјури је до 24. тријумфа у каријери дошао пошто је у осмој рунди из угла Чокана долетео пешкир, што је аутоматаски значио прекид меча.

Противник је био чврст, издржао је доста удараца, али његов тим је знао да не може да настави. Следећег у рингу желим да видим Кличка, напредовао сам и спреман сам за њега, рекао је Фјури, преноси Би-Би-Си.

Тимови два боксера тренутно разговарају како би пронашли слободан термин за меч Фјури - Кличко. 

12.00 - Менаџер Челсија Жозе Мурињо рекао је да је 2007. године одбио понуду Тотенхема да седне на клупу клуба са Вајт Харт Лејна.

Нисам могао да одем и останем у Енглеској још две године. Вратио сам се у Челси, али само због навијача. Много их волим, рекао је Мурињо за Скај Спорт.

Он је додао да би волео да остане у Челсију до краја каријере, али да се за све пита власник клуба Роман Абрамович.

Не желим да одем, остаћу овде док Абрамович буде желео. Кад једног дана буде рекао да је доста, отићи ћу кући и чекати позив другог клуба. Први пут када сам отишао, имао сам понуде бројних клубова. Тренутно имам много опција, 19 клубова из Премијер лиге и 22 из Чемпионшипа, рекао је Мурињо.

Мурињо је са Челсијем освојио шест трофеја, а нову прилику имаће данас пошто се у финалу Лига купа састаје са Тотенхемом. Утакмица се игра од 17 сати на стадиону Вембли. 

10.00 - У НБА лиги одиграно седам утакмица у којима су победе однели Сан Антонијо, Бруклин, Јута, Њујорк, Мемфис, Вашингтон и Атланта. Сан Антонијо, на гостовању, декласирао Финикс са 101:74 и тако стогао до друге узастопне победе након четири везана пораза.

Као гости славили су Мемфис против Минесоте са 101:97 и Бруклин у дуелу са Даласом 104:94, а екипа Атланте је савладала Мајами са 93:91 и остварила 47. победу у текућем шампионату.  

09.30 - Шпанац Рафаел Надал пласирао се у финале Отвореног првенства Аргентине у тенису пошто је у Буенос Ајресу савладао Аргентинца Карлоса Берлока са 7:6 (8:6), 6:2.

До пласмана у завршни меч турнира Надал је дошао после невероватног преокрета у првом сету у којем је његов противник у тај брејку водио са 6:1. Берлок, дакле, није искористио пет сет лопти и казна је била неминовна пошто је Надал од наредних девет поена освојио осам. Други сет представљао је само формалност и Шпанац је лако привео меч крају.

Противник Надалу у финалу биће, такође Аргентинац, Хуан Монако који је у другом полуфиналном дуелу победио Николаса Алмагра из Шпаније са 6:3, 6:7 (6:8), 6:4.Уколико савлада Монака Надал ће се изједначити са Гиљермом Виласом који је у овом тренутку рекордер са 46. титула на земљаној подлози.

09.20 - Шпанац Давид Ферер освојио је 23. титулу у каријери пошто је јутрос, у финалу АТП турнира у Акапулку (Мексико), савладао Кеија Нишикорија из Јапана са 6:3, 7:5. Тридесетдвогодишњем Фереру ово је четврти тријумф у Акапулку у којем је титуле освајао још 2010, 2011. и 2012. године.

У конкуренцији тенисерки најбоља је била Тимеа Бачински из Швајцарске која је у завршном мечу турнира победила Францускињу Каролин Гарсију са 6:3, 6:0.
Бачинској је то тек други трофеј у каријери у којој је до титуле стигла још само 2009. године када је победила у Луксембургу. 

00.00 - Рагбисти Дорћола освојили су Суперкуп Србије пошто су победили Црвену звезду са 44:36 (28:14) на стадиону БАСК-а.

У првом Суперкупу у историји Рагби 13 Федерације Србије, Дорћолци су се реванширали актуелном шампиону за пораз у финалу плеј-офа прошле сезоне. Рагбисти Дорћола показали су да ће ове сезоне бити главни изазивачи Звезди, која је управо прошле године прекинула доминацију свог главног ривала у шампионату.

Све до прошле године, Дорћол је био освајач свих трофеја у српској рагби лиги, али су црвено-бели у финалу направили изненађење и освојили титулу. Уз Звезду и Дорћол у Првој лиги ове сезоне, која почиње 14. марта, учествоваће Партизан, Раднички Нова Пазова, Ташмајдан Тајгерси и Раднички Ниш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво