Две сребрне медаље за српске веслаче

Српски двојац без кормилара, Никола Стојић и Горан Јагар, освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у веслању које се одржава у грчком граду Маратону, а исто одличје припало је и четверцу без кормилара за лаке веслаче, у саставу: Вељко Урошевић, Ненад Бабаовић, Горан Недељковић и Милош Томић.

Иви Обрадовић измакла је бронзана медаља у скифу за само 73 стотинке, пошто је кроз циљ прошла као четврта, док је четверац без кормилара у апсолутној категорији, у саставу: Иван Остојић, Александар Радовић, Марко Марјановић и Чедомир Николић био трећи у Б финалу, што значи да је Европски шампионат завршио као 9. у укупном пласману.

Стојић и Јагар, добро су стартовали у финалу двојаца без кормилара, водећи битку са Бернаром и Кадоом из Француске за прво место. Већи део трке наша посада је била на челу, али у последњих 500 метара Грци Циомпанидис и Гаврилидис појачали су ритам и први прошли кроз циљ у времену 6:29,42 минута. Стојић и Јагар заостали су 1,79 секунди за победником, док су Бернар и Кадо морали да се задовоље бронзаном медаљом.

У финалу лаког четверца Урошевић, Бабовић, Недељковић и Томић поново су слабо стартовали и после 500 метара били тек 4. Како је трка одмицала српски четверац је појачавао темпо да би у сјајном финишу стигао до сребра, заоставши 3,5 секунди за "златним" Италијанима. Бронзана медаља припала је чешком четверцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи