Отворено треће Студентско првенство света у кајаку и кануу

Званични почетак трећег Светског универзитетског првенства у кајаку и кануу, које се одржава на Ади Циганлији од 19. до 21. септембра, свечано је обележен на церемонији у Скупштини Града Београда.

Београд је протеклих година био организатор великих спортских такмичења и домаћин бројним спортистима из целог света. У наредном периоду Београд очекују велике манифестације које ће несумњиво показати спортски дух наше престонице, а круна успеха ће бити Универзијада која ће се одржати следеће године.

„Захваљујем се свима који су учествовали у организацији 3. Светског студентског првенства у кајаку и кануу. Надам се да ћемо још једном Европи и свету показати висок ниво организацијских способности и могућности наших спортских стручњака и Града Београда. Поносимо се чињеницом да ће се у нашем граду одржати ово велико такмичење и радујемо се прилици да угостимо младе људе из читавог света", рекао је Горан Крецловић, председник Организационог Одбора првенства.

„Овогодишње 3. Светско универзитетско првенство у кајаку и кануу на мирним водама има посебну важност, јер ће овај спорт бити један од најузбудљивијих на Универзијади која ће се одржати у Београду следеће године, која се поново потврђује као један од најважнијих догађаја светског универзитетског спорта. Наши пријатељи из Универзитетског Спортског Савеза Србије (УШС) кажу да ће овај догађај испунити очекивања, уверавајући нас како ће то бити једна од најупечатљивијих и најуспешнијих Универзијада икада организованих у историји ФИСУ-а, у шта ја искрено верујем", изјавио је Алберто Гуатијер, изасланик председника Међународне Универзитетске Спортске Федерације (ФИСУ), господина Џорџа Килијана и члан Извршног Комитета ФИСУ.

На 3. Светском универзитетском првенству у кајаку и кануу учествује преко 400 такмичара из 23 земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво