Затворене Параолимпијске игре у Пекингу

На стадиону "Птичје гнездо"у Пекингу свечано су затворене Параолимпијске игре на којима је учествовало више од 4.000 спортиста са инвалидитетом из 148 земаља света.

Србија је у конкуренцији 86 земаља које су освојиле медаље заузела 56. место захваљујући Борислави Перић и Драженку Митровићу који су се окитили сребрним одличјима у стоном тенису, односно у бацању диска.

Председник Кине Ху Ђинтао и први човек Међународног Параолимпијског комитета Филип Крејвен присуствовали су церемонији затварања Игара на којима је домаћин био најуспешнији са укупно 89 златних медаља, испред Велике Британије (42) и САД (36).

"Ово су најбоље Игре до сада", рекао је Крејвен и одао почаст домаћинима и волонтерима на "бескрајној енергији и гостопримству".

Председник Кине је на пријему у част завршетка Игара истакао значај рада на добробити свих људи са инвалидитетом у свету.

"Кина и кинески народ наставиће да сарађују са целим светом у циљу добробити људи са инвалидитетом", истакао је Ђинтао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво