Србија четврта у стоном тенису

Стонотенисерке Србије изгубиле су од Јордана у борби за бронзану медаљу у екипном такмичењу на 13. Параолимпијским играма у Пекингу.

Каетам Абу-Авад и Фатмех Ал-Азам победиле су Бориславу Перић и Наду Матић резултатом 3:1 у мечевима. 

После пораза Матићеве од Абу-Авад (3:0), Перићева је изједначила резултат у мечевима победивши Ал-Азам истим резултатом. Након пораза у дублу од 3:2, Перићева није успела да победи Јорданку и тиме евентуално обезбеди шансу Матићевој да се у петом мечу бори за бронзу против Ал-Азам.

"Кажу да је то стварно несрећа када се стигне до полуфинала и до борбе за бронзу, а остане на четвртом месту. Ја сам се ових дана трудила и борила да пребродим све ово. Данас нисам могла. Вероватно је требало да као мало сигурнији играч у дублу преузмем одговорност на себе, међутим лоптице нису стизале до мене, а оне које јесу нису биле за корисне да би се добио поен", изјавила је Борислава Перић.

Освајачица сребрне медаље у индивидуалном такмичењу, Перићева је рекла за агенцију Бета да је поклекла у мечу против Јорданки, иако је она била та која је повлачила конце и да зато није успела да доведе меч за бронзано одличје у неизвесност.

Селектор репрезентације у стоном тенису на Параолимпијским играма Златко Кеслер оценио је да је и овог пута резултат меча пресудио психички моменат и додао да је четврто место у екипном такмичењу за жене ипак добар резултат с обзиром на јаку конкуренцију у полуфиналу.

"Резултатом сам задовољан али не и игром у овом последњем мечу. Борба за медаљу на Олимпијским играма је велики психички моменат. Нисмо издржали али се надам да идући пут хоћемо. Честитам играчицама за освојено сребро и за екипно четврто место. Ја сам завршио пети у појединчном делу, а Нада Матић девета. Мислим да је то ипак велики успех за ову стонотениску репрезентацију на Параолимпијади", казао је Златко Кеслер за агенцију Бета након меча.

Параолимпијске игре у Пекингу затварају се у среду свечаном церемонијом на стадиону "Птичије гнездо". Српски спортисти освојили су две сребрне медаље: Борислава Перић у стоном тенису и Драженко Митровић у бацању копља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи