Снежана Самарџић-Марковић отворила изложбу у Центру Сава

Министар омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић изразила је задовољство што јој је припала част да отвори изложбу Музеја спорта и Факултета спорта и физичког васпитања у Центру Сава, поводом обележавања јубилеја 200 година високог школства у Србији.

"Спорт је увек био и биће магнет позитивне енергије који окупља пре свега младе људе. Један од ослонаца нашег позитивног имиџа у свету, који је ова земља почела да гради, јесте управо спорт", изјавила је Самарџић-Марковићева.

Она је подсетила да српски спорт не чине само медаље и велики такмичарски успеси наших представника на интернационалној сцени, већ и велика материјална издавања, неопходна да би се одржао корак са светом.

"Дугорочни циљ ресора на чијем се челу налазим јесте унапређење српског спорта у сваком погледу кроз систематски рад свих одговорних појединаца и институција", прецизирала је Самарџић-Марковићева, додајући да је министарство предузело низ корака у том правцу.

"Ослонци будућег развитка спорта у нашој земљи биће стратегија развоја српског спорта и нови закон о спорту. Од кључног значаја су улагања у инфраструктуру, као и развој базичног и масовног спорта који не смеју бити запостављени", навела је она.

Према речима њеним речима, богата историја наших спортских достигнућа мора бити доступна младим генерацијама, јер, како је истакла, "без познавања прошлости, неће бити адекватних резултата у будућности".

Обележавање 200 година високог школства у Србији прилика је да се подсетимо и 150 година дуге историје нашег спорта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво