Читај ми!

Јемељаненко: Увек ћу се враћати у Србију!

"Руси и Срби су веома, веома блиски и ја сам пресрећан што сам дошао у братску земљу, где ћу се одморити и физички и духовно", рекао је легендарни Федор Јемељаненко. Рус, промотер хуманитарног турнитра у Панчеву, сматра да су вера и породица темељи успешног и срећног живота. У Србији остаје неколико дана и обећава да ће чешће долазити.

Многи га сматрају најбољим у историји ММА. Велики борац, Федор Јемељаненко данас бије битке из канцеларије, а дошао је, како сам каже, у братску Србију, где ће промовисати хуманитарни турнир "Тесла ФЦ 4 - Словенска битка".

"Срећан сам што могу да промовишем спорт и представљам своју земљу и православље свуда у свету. Пресрећан сам што сам опет у Србији. Наши народи су веома, веома блиски и ја када дођем у Србију, ја се одмарам и физички и духовно. Увек ћу се враћати у Србију", рекао је Јемељаненко и додао да је руском народу било тешко да гледа слике из поплављених подручја Србије.

Рус, који је у каријери забележио 34 победе, уз четири пораза, десет година је владао супер тешком категоријом. Поред, за сада, недостижних резултата у ММА, Јемељаненко је и најуспешнији тешкаш у бојевом самбоу свих времена.

Титулу шампиона Русије освојио је шест пута, а светски првак био је четири пута узастопно. Поред четири злата, на светским првенствима освојио је и једну бронзу. Запажене резултате остварио је и у џудоу, где је на првенствима Русије освојио две бронзане медаље. 

Да би се направила таква каријера, морају се испунити одређени предуслови. Носећи стубови, како у каријери, тако и у животу, према речима Јемељаненка, треба да буду праве вредности.

"Вера и породица су темељи успешног и срећног живота и то покушавам својим примером да покажем младима у ово време када су материјалне врености привид среће", каже Јемељаненко.

Хуманитарни турнир у Панчеву, чији је Јемељаненко промотер, одржава се у суботу у хали "Стрелиште". Сав приход намењен је дечјем одељењу Опште болнице у Панчеву.

Јемељаненко, пред званично мерење такмичара, признаје да није толико упознат са могућностима српских бораца, зна их тек неколико, али каже да ће се то наредних дана променити.  

"Знам неколико српских ММА бораца. Очекујем занимљиве мечеве на турниру, а у понедељак на семинару ћу покушати да своје знање и искуство пренесем на српске борце а и тада ћу се боље упознати са њима и њиховим могућностима".

Данас, Јемељаненко је један од челника Министарства спорта Руске Федерације и председник ММА уније Русије, а на питање да ли му недостају борбе и кавез, Федор кратко, са осмехом на лицу, одговара - не!

Многи су се питали да ли постоји страх код човека пре него што уђе у ринг. Ако питате Јемељаненка, а сложићете се да је више него компетентан да на то питање одговори, он ће рећи да страх у рингу, као и у животу, не постоји. У ринг, каже, само треба да се уђе и победи... Док у животу, све је у рукама Бога и уз његову помоћ све је могуће. 

Јемељаненко, за кога смо знали да је велики борац, данас, делима и речима показује да је још већи човек, остаће неколико дана у Србији. То време ће искористити да обиђе поједине манастире и посети гробове патријарха Павла и кнеза Лазара.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво