Две победе Бориславе Перић

Првог дана Параолимпијских игара у Пекингу на борилишта су изашли репрезентативци Србије у стрељаштву и стоном тенису и најбоље резултате остварила је стонотенисерка Борислава Перић која је стартовала са две победе у својој групи.

У првом мечу она је савладала Пољакињу Мирославу Розмиеј резултатом 3:0 (11:1, 11:9, 11:8), а у другом Андреју Долинар из Словеније идентичним резултатом (11:6, 11:5, 11:8).

Наша друга представница у стоном тенису Нада Матић на старту је забележила два пораза. Меч против Сју Гилрој из Велике Британије изгубила је 3:1 (11:6, 8:11, 11:5, 13:11), а потом је поражена и од Кинескиње Јинг Жу са 3:0 (11:9, 11:8, 11:8).

Наш најбољи стонотенисер Златко Кеслер најавио је да ће се бирити за медаљу и у првом колу такмичења по групама савладао је Италијана Николу Молитиерна резултатом 3:1 (11:9, 11:6, 5:11, 11:9).

Други представник Србије у стоном тенису у мушком синглу Илија Ђурашиновић на старту је доживео пораз у дуелу против Норвежанина Томија Урхауга резултатом 3:0 (11:5, 11:6, 11:5).

Репрезентативка Србије у стрељаштву Снежана Николић заузела је 12. место у дисциплини ваздушна пушка, а за улазак у финале недостаја су јој два круга.

У конкуренцији мушкараца у дисциплини ваздушни пиштољ наступили сз Александар Јанда и Живко Папаз. Обојица су били далеко од финала, пошто је Јанда имао 31, а Папаз 33. резултат у квалификацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво