Читај ми!

Шумахер пуни 45 година, и даље у коми

Шумахерово стање непромењено, пуни 45 година. Норвежанин Оле Гунар Солскјер нови је тренер Кардиф Ситија. Бане Ивановић месец дана ван терена. Фабрегас очекује још бољег Месија након паузе. Кузмановић неће из Интера. Никола Пековић са 22 поена предводио Минесоту до победе над Њу Орлеансом са 124:112. Мата може да иде из Челсија ако то жели, саопштио Морињо. Блатер: Ко лажира повреду не враћа се одмах на терен.

Све вести и занимљивости света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

22.26 - Кошаркаши Макабија савладали су у Истанбулу екипу Галатасараја са 90:84 (25:23, 15:24, 23:18, 27:19), у првом колу Групе Ф Топ 16 фазе Евролиге. Макаби је предводио Рики Хикмен са 24 поена, док је најефикаснији у Галатасарају био Карлос Аројо са 19. Зоран Ерцег постигао је 17 поена, док се Милан Мачван није уписао у стрелце. У првим мечевима Топ 16 фазе Евролиге постигнути су резултати: Уникаха Малага - Лаборал Куча 79:93, Галатасарај - Макаби 84:90, Партизан - Реал Мадрид 64:80, Барселона - Анадолу Ефес 84:65, Панатинаикос - Емпорио Армани 73:57.

21.42 - Михаел Шумахер сутра ће напунити 45 година у болници у југоисточној Француској где га лекари држе у индукованој коми после тешког пада на скијању при коме је повредио главу. Од свог пада у недељу у француском скијалишту Мерибел, у француским Алпима, Шумахер се налази на интензивној нези у Универзитетској болници у Греноблу где му је констатована тешка повреда главе. Данас нису дате никакве информације о његовом стању а јуче је оно описано као "стабилно" али и даље "критично". Шумахерова представница за медије такође је одбила да каже било шта о његовом здравственом стању пред око сто новинара који чекају на паркингу испред болнице. Шумахер је два пута оперисан, а лекари су у уторак саопштили да он још није изван животне опасности и да и даље сматрају да му је стање "критично". У болници око Шумахера налазе се Корина, његова супруга и његово двоје деце Ђина Марија (16 година) и Мик (14 година).

21.18 - Партизан је поражен, Реал потврдио да је најбољи у Европи. Традиционално, црно-бели су имали "јаку" подршку из првих редова, где су, поред осталих били и Душан Ивковић, Милица Мандић и Виктор Троицки.

20.41 - Кристијано Роналдо сматра да би победа у финалу Лиге шампиона у Португалу ове сезоне био "шлаг на торти". Финале најелитнијег фудбалског такмичења играће се у мају на стадиону Бенфике, а највећа звезда Реала признао је да би подизање трофеја у својој земљи било нешто посебно. "Освајање Лиге шампиона у Лисабону би био шлаг на торти", казао је Роналдо. Реал у осмини финала Лиге шампиона игра против Шалкеа. Први меч ће се одиграти 25. или 26. фебруара у Немачкој, док је реванш на програму 18. или 19. маја у Мадриду.

19.48 - Фудбалски савез Енглеске казнио је менаџера Стоука Марка Хјуза са 8.000 фунти због непримереног понашања током утакмице Премијер лиге против Њукасла на гостујућем терену прошле недеље. У поразу од Њукасла 26. децембра (5:1) Хјуз је послат на трибине након што је бесно реаговао на искључење Глена Вилена у финишу првог дела сусрета, а напуштајући клупу демонстративно је бацио свој капут. Дефанзивац Стоука Марк Вилсон такође је зарадио црвени картон у завршници првог полувремена.

18.51 - Председник Светске фудбалске федерације Сеп Блатер рекао је данас да жели да уведе временску казну за играче који симулирају повреду на утакмици. Како је Блатер навео у својој колумни у недељнику ФИФА, такво понашање играча сматра "дубоко иритантним".  Блатер ће позвати арбитре да играчу који се прави да је повређен, па по изласку са терена одмах устане не дозволе да одређени период уђе у игру.

18.18 - Антонија Касана узнемиравају нагађања о томе да ће се у јануарском прелазном року вратити у свој бивши клуб, Сампдорију. Касано је у Парму дошао из Интера у летњем прелазном року 2013. године, али су медији последњих неколико недеља спекулисали да је он већ на излазним вратима. Италијански фудбалер, ипак, инсистира на томе да нема разлога да напушта Парму у блиској будућности. "Све ове гласине ме узнемиравају. Нисам разговарао с председником Парме... Срећан сам у Парми и ту желим да останем. Поносан сам што сам у овом клубу, задовољан сам како сам играо до сада и надам се да ћу урадити још више за Парму", рекао је Касано.

17.58 - Бивши фудбалер Барселоне Ђозеп Сегер, који је дрес каталонског великана носио између 1943. и 1957, преминуо је у 90. години, саопштио је актуелни првак Шпаније. Сегер је као одбрамбени играч за Барселону одиграо 470 утакмица и постигао 133 гола, а у дресу тог клуба освојио је пет титула државног првака и четири трофеја националног купа. За репрезентацију Шпаније одиграо је четири меча.

17.39 - Фудбалер Валенсије Рикардо Кошта рекао је да Мирослав Ђукић није захтевао максимум од играча тог клуба док је био тренер. Српски тренер је средином децембра 2013. године добио отказ после неколико тешких месеци на Местаљи, а на клупи га је заменио Хуан Антонио Пици. "Ми смо овде да тренирамо, а не да причамо тренеру шта да ради... Логично је да ће свако урадити оно што се од њега тражи, али веома је тешко кад имате особу изнад себе која од вас не захтева максимум или се претвара да је то што радите добро", рекао је Кошта. Он је додао да екипа сада с новим тренером ради много другачије. "Резултати ће показати да ли је добар тренер... Радни методи су веома добри, веома интензивни. Почињемо од нуле и радимо добро како бисмо дошли до резултата", казао је Кошта.

16.20 - Фудбалер катарског Ал Сада Раул Гонзалес рекао је да ће бити специјалан осећај за њега да гледа меч осмине финала Лиге шампиона између мадридског Реала и Шалкеа, клубова у којима је оставио значајан траг. "То ће бити посебан дуел за мене. Реал је фаворит, али морају да буду свесни да се немачки клубови увек боре до краја и не смеју да их потцене. Шалке има добар тим, али Мадриђани су у доброј форми. Поготово су добро играли у Лиги шампиона, али и у Примери мислим да имају шансе за титулу", рекао је Раул за сајт мадридског клуба.

16.00 - Како преноси портал „Гол", Ђовани Трапатони је напустио кормило селекције Ирске у септембру у нади да ће се вратити у Бундеслигу. Мартин Кинд, један од челних људи Хановера, открио је да је клуб одбио италијанског стручњака који је желео да буде нови тренер тог тима. Кинд је рекао да је за велика част што је некадашњи тренер минхенског Бајерна и Штутгарта желео да ради у његовом клубу. „Желели смо перспективног тренера. То је разлог зашто нисмо одабрали искусног Трапатонија", објаснио је Кинд.

15.10 - Лионел Меси је завршио са опоравком у Аргентини и очекује се да се јави на тренинг тренеру Барселоне Херарду Мартину. Док се одмарао у домовини, најбољи фудбалер планете је умео и да засвира. Како му иде свирање гитара, за сада остаје непознаница...

14.20 - Мистер Џи, популарни навијач Филаделфија Иглса, није желео да сакрије одушевљење победом свог тима над Далас Каубојсима и пласманом у плеј-оф...

14.05 - Бивши фудбалер Манчестер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер именован је за новог менаџера Кардифа, саопштено је на сајту велшког клуба. Солскјер је протекле три сезоне био тренер Молдеа са којим је освојио две титуле првака Норвешке и национални Куп. Претходни менаџер Кардифа Малки Мекеј отпуштен је 27. децембра, седам месеци након што је помогао клубу да уђе у Премијер лигу. Кардиф се тренутно налази на 17. месту на табели са 18 освојених бодова. Бивши репрезентазивац Норвешке славу је стекао као нападач Јунајтеда за које је играо од 1996. до 2007. године, када се повукао због тешке поврде колена. За клуб са Олд Трафорда одиграо је 366 утакмица и постигао 126 голова.

13.47 - Овако је изгледао аутобус навијача Хал Ситија по повратку са гостовања њиховог тима у Ливерпулу.

13.35 - Како изгледа хокеј када се игра пред 105 хиљада људи? Гледате детаљ са шестог Зимског класика, утакмице НХЛ шампионата коју на отвореном играју Детроит Ред Вингси и Торонто Мејлп Лифси. У питању је стадион универзитета Мичиген...

13.15 - Навијач Арсенала обећао, а затим и то обећање испунио да ће се прекрити џемом ако Никлас Бендтнер постигне гол против Кардифа.

12.44 - Фудбалер Интера Здравко Кузманвић демантовао је да жели да напусти тај клуб у јануарском прелазном року и нагласио да је срећан у миланском тиму. "Желим да останем у Интеру и срећан сам овде. У јуну сам одбио неколико клубова из Немачке и Енглеске, а исто размишљам и сада. Спреман сам да искористим шансу која ми се укаже. Конкуренција је јака, а само 11 играча може да игра и нормално је да тренер има свој избор", рекао је Кузмановић за италијански "Скај Спорт 24". Повремени српски репрезентативац дошао је у Интер у јануару 2013. године и одигао 17 утакмица. Пре тога игра носио је дрес Базела, Фиорентине и Штутгарта. За репрезентацију Србије наступао је 47 пута, уз шест голова.

12.19 - Фудбалер Барселоне Сеск Фабрегас рекао је да ће Лионел Меси изгледати као разјарени бик када се врати на терен после опоравка од повреде ножног мишића. "Био му је потребан одмор, јер је већ имао повреду и није било другог решења него да престане да игра. Имао је четири или пет повреда мишића заредом, који користи приликом наглог убрзања. Морао је да мирује, биће као бик када се буде вратио на терен", рекао Фабрегас за Марку. Аргентински фудбалер се повредио 10. новембра, а на терен би могао да се врати већ у недељу на првенственом мечу против Елчеа или три дана касније када Барселона у осмини финала Купа краља дочекује Хетафе. Меси је у досадашњем делу сезоне за каталонски клуб одиграо 16 утакмица и постигао 14 голова.

11.11 - Капитен фудбалске репрезентације Србије и дефанзивац Челсија Бранислав Ивановић одсуствоваће месец дана са терена због повреде колена, саопштено је на сајту лондонског клуба. Ивановић се повредио у дерби утакмици 19. кола Премијер лиге против Ливерпула (2:1), која је одиграна 29. децембра. Поред њега, Челси је остао и без Френка Лампарда који ће због повреде мишића такође паузирати око месец дана. Ивановић је у досадашњем делу сезоне у свим такмичењима одиграо 26 утакмица и постигао један гол за "плавце".

10.20 -И Јелена Јанковић изборила пласман у полуфинале турнира Бризбејну савладавши Ангелику Кербер са 2:1. Немица је добила први сет у тај брејку да би у наставку меча Јелена сигурном игром дошла до победе са 6:3 и 6:1. Јанковићева ће у борби за финале играти против победнице дуела Стефани Фегеле (Швајцарска) - Викоторија Азаренка (Белорусија).

09.00 - У наставку првенства НБА лиге Минесота је савладала Њу Орлеанс са 124:112 и стигла до половичног учинка у досадашњем делу шампионата - по 16 победа и пораза. Чак седморица играча Минесоте имало је двоцифрен кошгетерски учинак а предводио их је бивши центар Партизана Никола Пековић са 22 поена. Само поен мање убацио је Кевин Лав, док је Кевин Мартин утакмицу завршио са 20 кошева. У остале четири утакмице Маверикси су били бољи од Вашингтона са 87:78, Клиперси су победили Шарлот са 112:85, док је Филаделфија победила Денвер са 114:102 а Торонто је са 95:82 нанео шест пораз Индијани.

03.50 - Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у полуфинале турнира у Окленду, на Новом Зеланду, пошто је у четвртфиналном дуелу савладала Куруми Нару из Јапана у два сета, резултатом 6:2, 6:3. Ивановић је постављена за другог носиоца, а за улазак у финале у петак ће играти против Белгијанке Кирстен Флипкенс, која је трећи носилац.

00.00 - Турски фудбалски прволигаш Газијантеп раскинуо је уговор са украјинским нападачем Артемом Милевским. Како је објављено на сајту турског клуба, ради се о споразумном раскиду сарадње која је била договорена до 31. маја 2016. године. Милевски је летос био на мети београдске Црвене звезде, али је ипак одлучио да оде у Турску. Пре Газијантепа, Милевски је 11 година био члан Динама из Кијева за 278 утакмица и дао 87 голова.

00.00 - Менаџер фудбалера Челсија Жозе Мурињо рекао је да не жели да прода Хуана Мату, али да ће размислити о тој опцији ако Шпанац покаже жељу да напусти Стамфорд Бриџ. "Ја не желим да он оде, јасно сам то ставио да знања, а моја врата су увек отворена. Такође, исти је случај и са управом клуба. Када играч жели да разговара са нама, ми ћемо га саслушати", рекао је Мурињо на конференцији за новинаре после првенствене победе против Саутемптона. "Плавци" су у гостима славили са 3:0, а Мурињо је заменио Мату у другом полувремену док још није било голова. Пре него што је сео на клупу за резервне играче, Мата је љутито одмахнуо руком, али та реакције није узнемирила Муриња. "Нисам видео његову реакцију, али верујем да је био фрустриран због резултата у том тренутку. Нама је била потребна победа. Мата је на крају меча прослављао победу заједно са саиграчима", додао је Мурињо.

Данас се играју утакмице првог кола ТОП 16 фазе Евролиге а за нас је најзанимљивији меч у Београдској арени где од 19 часова кошаркаши Партизана играју против Реал Мадрида.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво