Преминуо Љуба Врачаревић

Tворац реалног аикида Љубомир Врачаревић преминуо је ноћас у 67. години после дуге болести, потврђено је агенцији Бета у Светском центру реалног аикидоа. Врачаревић је био светски познат мајстор борилачких вештина и носилац многих престижних признања.

Оснивач реалног аикидоа Љубомир Љуба Врачаревић, преминуо је синоћ у Београду у 67. години живота.

Врачаревић је оснивач стила реални аикидо и носилац је црног појаса 10. дан. Он је цео свој професионални рад посветио реалном аикиду, аутентичном стилу самоодбране, који је стварао годинама.

Звање мајстора, црни појас 10. дан стекао је 1971. године, а носилац је и других мајсторских звања: први дан у џудоу, први дан у рукопасном боју, осми дан у џиjу-џици.

Током боравка у Јапану радио је са учитељима Кишомрауом Ујешибом, Хирошијем Тадом и Гозом Шиодом.

Врачаревић је у последњих 20 година обучавао службе озбезбеђења и телохранитеља председника Либије, Зимбабвеа, Македоније, Републике Српске, а држао је курсеве и руским "алфама".

У току каријере одржао је више од 250 семинара, а био је редовни члан Руске академије наука о Земљи и Међународне академија за националну безбедност.

Он је 2002. године у Сједињеним Америчким Државама примљен у Кућу славних у борилачким вештинама и тада му је додељено признање Велики мајстор (грандмастер), што је највећа титула Куће славних.

Врачаревић је 2007. године у Београду основао Европску кућу славних за борилачке вештине и спортове.

Он је на Звездари у Београду у децембру 1993. године основао Светски центар реалног аикидоа.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво