Читај ми!

Спорт уживо: Петковић одбио Партизан

Марко Петковић одбио црно-беле, ипак у Звезди? Синиша Михајловић вечерао са Немањом Матићем, могућ повратак у репрезентацију за меч са Хрватима. Без узбуђења и голова на Олд Трафорду. Реал надиграо Гранаду. Трејси МекГрејди завршио каријеру. Жељко Обрадовић је европски Фил Џексон, изјавио бивши играч Панатинаикоса Ник Калатес. Кузмановић чека понуду Евертона. Деко завршио играчку каријеру. Игуаин пао са стене и завршио у болници. Интер не одустаје од Етоа.

Све вести и занимљивости из света спорта можете пратити и на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

23.00 - Фудбалери Манчестер јунајтеда и Челсија ремизирали су без голова на Олд трафорду. У великом енглеском дербију није било голова, обе екипе играле су чврсто у одбрани, иако је Јунајтед био конкрентији у нападу, док су се "плавци" више фокусирали на контру. Тренер лондонског клуба Жозе Морињо све до 60. минута и уласка Фернанда Тореса играо је без правог нападача. Са друге стране, у стартној постави Манчестера нашао се Вејн Руни, за кога је током прелазног рока Челси био заинтересован. Капитенску траку свих 90 минута у дресу "црвених ђавола" носио је Немања Видић, док је Бранислав Ивановић, такође одиграо цео меч за Челси.

22.55 - Фудбалери Реал Мадрида победили су у гостима Гранаду са 1:0 у последњој утакмици другог кола шпанске Примере. Једини гол на меч постигао је Карим Бензема у 10. минуту на асистенцију Кристијана Роналда. "Краљевски" клуб је током целог меча контролисао ритам утакмице, и у пар наврата могли су да дођу до убедљивије победе, али ипак нису успели да савладају голмана Роберта Фернандеса. Реал је тако овом победом задржао максималан учинак и сада заузимају четврто место са шест бодова, док је Гранада девета са три бода.

22.40 - Фудбалери Фиорентине успешно су започели сезону пошто су вечерас на домаћем терену победили екипу Катаније са 2:1, у последњој утакмици првог кола Италијанске серије А. Популарни "љубичасти" бољом игром стекли су предност већ на полувремену и у наставку рутински сачували три важна бода. Српски интернационалци у редовима домаћина, Адем Љајић и Ненад Томовић, цео вечерашњи меч преседели су на клупи.

21.16 - Фудбалер ОФК Београда Марко Петковић одбио је да пређе у Партизан, иако су се два клуба договорила. За Петковића, капитена "романтичара", заинтересована је била и Црвена звезда, па се очекује да ће фудбалер почне преговоре са клубом из Љутице Богдана. Партизан је у петак саопштио да су постигли договор са Петковићем око преласка, као и да би у понедељак након лекарских прегледа требало да потпише уговор.

20.45 - Франк Рибери сматра да заслужује да освоји награду за европског играча године колико и остала двојица кандидата за то признање, Лионел Меси и Кристијано Роналдо. Француски репрезентативац ушао је у најужи избор за награду УЕФА, након што је у сезони 2012/2013. помогао Бајерну да освоји историјску троструку круну, немачко првенство и куп и трофеј Лиге шампиона. "Сањао сам о овом признању дуго времена, веома ми је драго што сам међу финалистима. Прошле сезоне играо сам веома добро и освојио три велике титуле. Када имате сезону као ја онда желите да будете и награђени. Зашто не бих победио у избору, заслужујем признање колико и друга двојица", казао је Рибери немачком магазину Кикер.

20.13 -  Иако су током дана из Америке стизале информације о нестанку Ламара Одома, кошаркаша ЛА Клиперса, његов агент Џеф Шварц тврди да је Одом на сигурном и да је сконцентрисан на нову сезону у дресу Клиперса. "Ламар није нестао. Његова жена тачно зна где је он", рекао је Шварц и додао "Играње у НБА лиги је и даље главна ставка у његовим плановима".

19.44 - После Грента Хила, Џејсона Кида и Алана Ајверсона, НБА караван напустио је још један вансеријски кошаркаш - Трејси МекГрејди! Популарни "T-Mек" је ту информацију објавио на свом Твитер профилу уз поруку: "Хвала свима вама који сте ме подржавали у протеклих 16 сезона у НБА, 7 'Ол стар' мечева и још безброј узбудљивих момената. Повлачим се из НБА...", написао је МекГрејди. Он је у својој богатој НБА каријери највећи траг оставио у Орланду (2000 - 2004.), а затим у Хјустону, где је провео чак шест сезона - од 2004. до 2010. године. Поред ова два клуба, МекГрејди је играо и у Њујорку, Детроиту, Атланти а каријеру је завршио поразом у финалу у дресу Сан Антонио Спарса.

19.22 -  Монтепаски из Сијене је дуго био у потрази за појачањима, а онда је у једном дану потписао чак четири: натурализованог Црногорца Тејлора Рочестија, Ерика Грина, натуралиозваног Либанца Отхелу Хантера и Кима Инглиша. Америчку петорку у Сијени  би требало да заокружи Џош Картер, за кога се чека исписница из Спартака из Санкт Петерсбурга.

18.31 - Интер се већ договорио са Сандерлендом да Здравко Кузмановић пређе у енглески клуб, али репрезентативац Србије чека понуду Евертона, пренели су италијански медији. Кузмановић (25), како се наводи, тек треба да да "зелено светло" за једногодишњу позајмицу у Сандерленд, али ће пре тога сачекати понуду Евертона.

18.23 - Штутгарт је именовао Томаса Шнајдера за новог шефа стручног штаба, а на тој дужности он ће заменити Бруна Лабадију, отпуштеног раније данас због лоших резултата. Шнајдер (40), бивши дугогодишњи играч Штутгарта и тренер кадетског тима, потписао је уговор на две године. Лабадија је отпуштен након јучерашњег пораза од Аугсбурга (2:1), што је трећи узастопни неуспех Штутгарта ове сезоне, па је клуб тренутно на зачељу табеле.

18.10 - Ако сте мислили да на Малти нема мајстора фудбала, грдно сте се преварили. У то нас је уверио фудбалер кипарске Омоније Андре Шембри, који је на мечу против Саламине постигао сјајан гол лоб ударцем.

17.29 - Трансфер сага око Герета Бејла се наставља. Иако је као готова ствар проглашен трансфер Бејла у Реал Мадрид, са острва стижу нове, занимљиве вести. Наиме, како данас преносе енглески медији, у трку за фудбалером Тотенхема укључио још један клуб, који је послао озбиљну понуду "певцима". Није познато о ком клубу је реч, нити су на "Вајт Харт Лејну" желели да коментаришу одакле је понуда стигла. Ипак, из више извора у Енглеској сазнаје се да заиста постоји још једна понуда, а да ли је она иоле близу оној од 99 милиона која је упућена из Мадирида, остаје да се види.

17.21 - Председник Интера Масимо Морати рекао је да, упркос најавама да је Камерунац Самјуел Ето практично договорио долазак у Челси, постоји шанса да се он врати у италијански клуб. "Хајде да сачекамо и видимо шта ће се десити у следећа три дана", казао је Морати италијанским медијима. "Из медија сам сазнао да је Ето наводно у Милану, али то је логично јер му овде живи породица. Могу само да кажем да између Етоа и Интера постоји јака веза", казао је спортски директор Интера Пјеро Аузилио. Он је додао да би више фактора могло да утиче на евентуални повратак Етоа у Интер.

17.15 - Фудбалер Наполија Гонзало Игуаин пребачен је у болницу због повреда које је задобио када се оклизнуо и пао са стене током излета на острву Капри, пренели су италијански медији. Игуаин је пребачен у болницу Капилупи пошто се оклизнуо са стене и посекао леви образ и чело, а лекари су му санирали повреде са укупно 10 копчи. Како преносе медији, претпоставља се да се Игуаин силазећи са брода на стену оклизнуо и пао на лице. Аргентинцу је из предострожности стављена и медицинска крагна.    

16.59 - Бивши репрезентативац Португалије и члан Флуминенсеа Деко одлучио је данас да после 17 година заврши професионалну каријеру, због учесталих проблема са повредама. "Волео бих да сам могао више да помогнем Флуминенсеу, али тело ми није дозволило'', рекао је 35-годишњи натурализовани Бразилац. Деко је током каријере играо за Салгеирош, Порто, Барселону и Челси. Са португалским тимом је 2004. освојио Лигу шампиона, а исти успех остварио је две године касније са Барселоном. Дрес репрезентације Португалије носио је од 2003. до 2010. године и за то време на 75 утакимица постигао пет голова.

16.38 - Мушка јуниорска одбојкашка репрезентација Србије обезбедила је прво место на табели Ц групе Светског првенства у Измиру, пошто је данас победила селекцију Руанде 3:0 (25:13, 25:20, 25:20). Најефикаснији у српском тиму били су Лука Медић са 15 и Милан Катић са 13 поена. Изабраници тренера Синише Рељића у среду, 28. августа, играће у осмини финала против четвртопласиране екипе из Д групе.

16.22 - Фантастична слика стиже нам из Бостона, са "Ред Бул" -овог такмичења у роњењу и скоковима у воду.

16.01 - Председник ОФК Београд-а, Звездан Терзић, оценио је да је добро што је Томислав Караџић одлучио да оде са чела ФСС-а, али да то мора да учини одмах а не тек у децембру. Терзић је рекао да је стање у Савезу катастрифално и алармантно и да су хитно потребне промене. Он је рекао да се сигурно неће кандидовати за место председника и да чека предлог Црвене звезде, као највећег клуба у земљи и иницијатора ових промена. "Очекујем да Звезда у најскорије време изнесе име свог кандидата за председника Савеза. Сигуран сам да ће јавност подржати тај предлог, уколико Звездино решење буде конструктивно, добро, фер и спортско. Онда ће имати и мој глас", рекао је Терзић одбијајући да коментарише да ли би то могао да буде Драган Џајић или неко други. "Без обзира ко буде Звездин предлог, очекујем да се стави у функцију српског фудбала и да оног тренутка када крочи у Савез заборави одакле је дошао и да не прави грешке које је Томислав Караџић правио, када је устао из фотеље у Хумској и само сео у фотељу у Савезу. Ко год буде нови председник мора да заборави на клубаштво и не сме ни у ком случају да буде реваншистички расположен", рекао је Терзић.

15.15 - Синиша Михајловић је близу одлуке да попусти - са Матићем на Хрвате! Наиме, током викенда селектор Србије боравио је у Лисабону и вечерао са осморицом српских фудбалера који играју у Бенфики. Епилог свега је вероватан повратак Немање Матића у национални тим. ''Управо се враћам из Лисабона, био сам да гледам наше репрезентативце против Жил Висентеа. Ишли смо после утакмице на вечеру, била су сва осморица. Причао сам том приликом са Немањом Матићем, разговарали смо о свему, али то није ништа чудно, јер се нас двојица никада нисмо свађали. Ипак, добро је да се то догодило, да смо прошли и ту тему. Остале су још неке ствари да се догоде до недеље када будем објављивао списак. Од тих ствари зависи да ли ће Немања бити на њему или не'' , рекао је за''Новости''Синиша Михајловић.

13.10 - Бивши премијер Бугарске Бојко Борисов постао је најстарији фудбалер који је заиграо у тамошњем националном шампионату, пошто је минулог викенда у 55. години живота изашао на терен за друголигаша Витошу из Бистрице. Борисов је почео меч са Раковским у тренутку када је имао тачно 54 године, два месеца и 12 дана и на терену је провео 54 минута. Навијаци на стадиону Локомотиве сваки његов контакт са лоптом поздрављали су овацијама. Борисов је 2011. године победио у гласању за најбољег играча Бугарске када је са 44 одсто гласова победио другопласираног Димитра Бербатова, али је он тражио да се тај избор поништи, јер су навијачи на тај начин хтели да скрену пажњу на лоше стање у тамошњем фудбалу.

12.40 - Амерички кошаркаш Ким Инглиш потписао је уговор са италијанским шампионом, екипом Монтепаски из Сијене. Инглиш је у Италију дошао из Детроита, а за тај НБА клуб је у просеку постизао 2,9 поена по утакмици, објављено је на сајту Евролиге. Он је, такође, играо и за екипу Форт Вејн у НБА Д лиги, где је блистао са 18 поена и 5,7 асистенција по мечу.

12.35 - Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да је успех јуниорске селекције на Европском првенству у Хрватској доказ да женска кошарка има будућност у Србији."Честитам младим кошаркашицама и стручном штабу на великом успеху. Драго ми је да се репрезентативно лето завршило још једним изванредним резултатом кошаркашица. То је доказ да женска кошарка има потенцијал и будућност у Србији. Драго ми је да су, после великих успеха Партизана и сениорске репрезентације, као и пласмана У16 тима у А дивизију и јуниорке показале велику вредност", рекла је Маљковић.

12.30 - Фудбалер Бајерна из Минхена Франк Рибери открио је да је тренер Челсија Жозе Морињо хтео да га доведе на Стамфорд Бриџ. "Ми често разговарамо... Желео је да ме доведе у Челси", рекао је Рибери говорећи о Морињу за немачки магазин Кикер. Бајерн из Минхена и Челси, као победници Лиге шампиона и Лиге Европе, у петак играју Супер куп Европе. Рибери је потпуно фокусиран на тај меч и на победу и поред доброг односа с португалским тренером.

12.00 - Фудбалски клуб Манчестер јунајтед саопштио је да је продао рекордних 63.000 улазница за данашњи меч саЧелсијем. Од 63.000 карата чак 55.000 су претплатне улазнице. "Ово је фантастичан начин да се дочека (тренер) Дејвид Мојс у његовој првој утакмици пред навијачима Јунајтеда", рекао је комерцијални директор манчестерског клуба Ричард Арнол. Утакмица Јунајтед-Шелси игра се вечерас на Олд Трафорду.

11.55 - Фудбалски клуб Штутгарт отпустио је тренера Бруна Лабадију, дан после трећег пораза на почетку нове сезоне у Бундеслиги. Штутгарт у прва три кола немачког шампионата није освојио ниједан бод и тренутно је на претпоследњем месту на табели. "Штутгарт се разишао са тренером Бруном Лабадијом, као и са помоћним тренером Ердинком Созером", наводи се у саопштењу клуба.

11.52 - Министарка омладине и спорта Србије Алиса Марић честитала је кошаркашицама младе репрезентације освајање бронзане медаља на Европском првенству за играчице до 18 година. Кошаркашице Србије освојиле су на првенству у Вуковару бронзану медаљу након победе над Холандијом са 57:56. "Освајањем трећег места на шампионату Старог континента и сјајно одиграном утакмицом у борби за бронзано одличје, показале сте да се славна традиција наше кошарке с вама наставља", пише у цеститки Алисе Марић.

11.50 - Кошаркаш Црвене звезде Бранко Лазић рекао је да његова екипа има велике циљеве за наредну сезону, али ће их постићи само напорним радом.Кошаркаши Звезде су сада на припрема на Затибору. "Мало је другачије него прошле сезоне јер тим још није на окупу. Има доста младих играча, а скоро су се прикључилиа и тројица Американаца. Нови саиграч нам је и Боби Марјановић кога знамо много боље него (Чарлса) Џенкинса и (Блејка) Шилба. Очекујемо Рашка (Катића), Луку (Митровића) и (Јаку) Блажича да нам се прикључе па да комплетирамо тим", казао је Лазић.

11.45 - Селектор кајакашке репрезентације Србије Мирослав Родић рекао је да очекује добре резултате и успешан наступ на Светском првенству у Дуизбургу."Сутра крећемо на СП са 19 такмичара. Напорно смо радили и добро се спремали. Желимо да потврдимо квалитет. Сви су здрави и надам се успеху у Дуизбургу", казао је Родић на конференцији за новинаре у Београду. "Имали смо одличне припреме, задовољна сам формом. Веома сам поносна што ћу наступати за Србију. Даћу све од себе и надам се добром резултату", рекла је репрезентативка Србије Далма Бенедек-Ружичић.

11.25 - Српски дубл скул Марко Марјановић и Александар Филиповић заузео је четврто место у квалификацијама на Светском првенству у Јужној Кореји, па ће прилику за пласман у полуфинале морати да тражи кроз репесаж. Марјановић и Филиповић трку су завршили резултатом 6:30,12 минута а прва два места која су доносила директан пласман у полуфинале освојили су чамци Норвешке (6:09,59) и Италије (6:12,90).Трећег дана шампионата у ноћи између понедељка и уторка за полуфинале веслаће двојац без кормилара Ненад Беђик и Никола Стојић и четверац без кормилара Милош Томић, Радоје Ђерић, Милош Васић, Горан Јагар.

11.12 - Фудбалски клуб Војводина био је један од најактивнијих када су у питању протести против Томислава Караџића. На мечу против Спартака, навијачи "лала" изнели су своје мишљење, развивши тренспарент "Толе је лопов, ал'је Џаја стара школа". Шта су "фирмаши" тиме мислили - процените сами!

10.58 - Немачки фудбалски прволигаш Штутгарт саопштио је данас да је отпустио тренера Бруна Лабадију због три узастопна пораза на старту Бундеслиге. Уместо њега на клупи Штутгарта до даљег ће седети досадашњи Лабадијин помоћник Ердинц Созер. Лабадија је на место тренера Штутгарта дошао крајем 2010. године, а пре тога је тренирао Хамбург, Леверкузен, Гројтер Фирт и Дармштад.

10.24 - Легендарни бразилски голман Гилмар, који је освојио две титуле светског првака, умро је у 83. години у Сао Паулу. Бивши голман Сантоса и Коринтијанс умро је од инфаркта, након што је претходних година био у лошем здравственом стању после можданог удара. Гилмар је са "кариокама" био светски шампион 1958. и 1962. године. У дресу репрезентације одиграо је 94 утакмице. Он је са екипом Сантоса, за коју је тада играо и Пеле, по два пута освојио Куп Либертадорес и Интерконтинентални куп.

10.00 - Портпарол фудбалског клуба Нови Пазар Реџеп Кораћ рекао је данас да је протекле ноћи поломљено једно прозорско стакло и да су оштећена врата службеног улаза у просторије тог клуба. "По ономе што смо затекли јутрос, може се закључити да циљ починилаца није била крађа, већ наношење материјалне штете клубу", рекао Кораћ "Сто плус" радију. Полиција је обавила увиђај.

9.35 - Грчки репрезентативац Ник Калатес, сада кошаркаш Мемфис гризлија, изјавио је да је Жељко Обрадовић европски Фил Џексон. "Панатинаикос је у то време био најбољи у Европи. Током прве године мало сам времена проводио на терену, али екипа је имала мноштво искусних играча и бранила је титулу у Евролиги. Мени је остало да учим од величина какав је Дијамантидис и тренера Жељка Обрадовића, који је европски Фил Џексон", изјавио је Калатес по потписивању уговора са Гризлијима.

9.00 - Отворено првенство Америке у тенису почиње данас, а Србија ће на последњем грен слем турниру у сезони имати осам представника. Данас, првог дана 133. Ју-Ес Опена, на терене Флешинг Медоуза излазе Јелена Јанковић, Александра Крунић и Јанко Типсаревић.

0.15 - Фудбалери Пари Сен Жермена савладали су ноћас као гости екипу Нанта са 2:1, у утакмици тречег кола француске Лиге 1 и тако стигли до првог тријумфа у сезони. Актуелни шампион повео је голом Каванија у 24. минуту, али је стрепео у другом полувремену након што је Алекс потигао аутогол. Ипак, тим тренера Лорана Блана стигао је до важног тријумфа поготком Лавеција двадесетак минута пре краја сусрета. Српски нападач у тиму Нанта Филип Ђорђевић замењен је у 81. минуту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво