Читај ми!

Спорт уживо: Када би овако бранио и гол...

Снимак који нам стоже из Азије показује како голман брани када је у питању његов аутомобил. Репрезентација Србије стигла у Брисел где ће играти кавалификацини меч са Белгијом. Спортско навијање навијача фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине из Тузле вредно дивљења. Јавор добио новог тренера а Војводина сменила тренера Вигњевића. Александар Митровић у Арсеналу!? Оман и Јужна Кореја корак ближе СП.

22.45 - У пријатељском мечу, Данска је, после преокрета, победила Грузију са 2:1, головима Педерсена и Ериксена, док је стрелац за Грузију био Дзарија. У, такође пријатељском одмеравању снага, Уругвај је победио Француску са 1:0, једини гол је дело Луиса Суареза.

21.40 - Женска кошаркашка репрезентација Србије изгубила је од домаћина Белорусије са 67:63 (12:22, 23:11, 14:12, 18:18) у првом колу припремног турнира за ЕП. Најефикаснија била је Дајана Бутулија са 14 поена, Ана и Милица Дабовић постигле су по 10, а Бојана Вулић осам. Србија ће у четвртак играти од против Украјине, која је у првом мечу савладала Италију са 69:60. Европско првенство за кошаркашице играће се од 15. до 30. јуна у Француској. Србија се налази у Групи Ц са селекцијама Летоније, Велике Британије и домаћина Француске.

20.15 - Више од 150 хиљада читалаца шпанске „Марке" изабрало је идеалну поставу недавно завршене Примере. У њој се налазе четворица играча Барселоне, три фудбалера Реал Мадрида, а сапо два играча заступљени су и Атлетико Мадрид и Реал Сосиједад. Идеалних 11 су: Тибо Куртоа, Карлос Мартинез, Ђорди Алба, Серхио Рамос, Ињиго Мартинез, Серхио Бускетс, Месут Озил, Андрес Инијеста, Радамел Фалкао, Кристијано Роналдо и Лионел Меси. Тренер године је Дијего Симеоне из Атлетико Мадрида. Читаоци су бирали и највећа разочарења сезоне. У њих спадају Мајкл Есијен, Кака, Алекс Сонг, Алексис Санчез и - Жозе Мурињо.

19.50 - Нападач Борусије из Дортмунда Роберт Левандовски уверен је да ће га клуб пустити да овог лета срећу потражи на некој другој адреси. Сапуница око његовог одласка са Вестфалена траје већ месецима, а интензивирала се након што је постигао четири поготка у полуфиналу Лиге шампиона и тако скренуо пажњу целе Европе на себе. "Очекујем да ће се све решити и да ћу овог лета прећи у свој клуб из снова. То је у интересу свих", рекао је Левандовски за недељник „Спорт Билд". "Борусија је сјајан клуб који ће увек имати посебно место у мом срцу. Међутим, сада ми треба нови изазов".

19.30 - Холандски голман Мартен Стекеленбург, досадашњи члан Роме, придружио се екипи Фулама, потврдио је данас енглески премијерлигаш. Искусни 30 - годишњи чувар мреже потписао је четворогодишњи уговор, али висина трансфера није објављена. Стекеленбург ће поново радити под надзором тренера Мартина Јола, који га је тренирао на почетку каријере у Ајаксу, где је освојио две титуле првака Холандије. "Мартен је искусан голман великих квалитета и техничких способности. Радујем се његовом доласку, он ће бити фантастичан додатак талентованим голманима које већ имамо", изјавио је Јол.

18.30 - Марио Балотели показује и своју романтичну страну...

18.10 - Мирослав Ђукић се вратио кући, на Местаљу...

17.50 - Досадашњи фудбалер Шахтјора из Доњецка Фернандињо од наредне сезоне играће за Маннчестер сити. Према писању Скај спорта, бразилски фудбалер прећи ће у Сити за 34 милиона фунти. Фернандињо је данас фотографисан како излази из болнице у Манчестеру у којој Сити врши медицинске прегледе фудбалера. Тренер Мануел Пелегрини требало би да буде именован за новог тренера вицешампиона Премијер лиге у наредних неколико дана, а клуб је већ почео да појачава тим за наредну сезону. У Ситију ће од наредне сезоне играти досадашњи фудбалер шпанске Севиље Хесус Навас, а изгледа да је, према писању медија, договорени долазак Фернандиња.

17.35 - Нови тренер Евертона Роберто Мартинес рекао је да је поносан што наставља посао Дејвида Мојса, као и да је Евертон прави клуб за њега. "Постоји велики притисак, али сам изузетно поносан. То значи да је Дејвид Мојес урадио невероватан посао у претходних 11 година и поставио високе стандарде. Срећан сам што настављам тај посао", рекао је Шпанац. "Мојесје дао Евертону идентитет и поставио невероватне стандарде. Све што желим је да радим довољно добро да подигнем овај посао на виши ниво".

17.05 - Фудбалске репрезентације Србије и Јапана одиграће пријатељску утакмицу 11. октобра на стадиону Карађорђе у Новом Саду. Утакмица ће бити одиграна у званичном ФИФА термину и за српски тим биће провера уочи дуела са Македонијом у квалификацијама за СП у Бразилу, који је на програму четири дана касније. Са друге стране, Јапанцима, првој селекцији после домаћина Бразила која је изборила пласман на финални турнир дуел са Србијом биће једна од провера за учешће на Мундијалу.

16.38 - Белгијанци се врло озбиљно спремају за меч са Србијом, јер им евентуална победа доноси минимум учешће у баражу. Селектор Марк Вилмоц најавио је тотталну офанзиву и победу. Занимљив је и податак да је јучерашњи тренинг репрезентације Белгије у Бриселу посматрало око 20 хиљада људи.

16.20 - Експедиција фудбалске репрезентације Србије стигла је у Брисел где ће у петак вече од 20.45 играти кфалификациони меч за одлазак на Светско првенство у Бразилу 2014. године. Ривал "орловима" је Белгија у мечу, који у случају евентуалног пораза, Србију и дефинитивно оставља без Мундијала. Специфичност предстојећег меча је и у томе што ни ни победа неће много повећати шансе српске селекције да оде у Бразил. Белигијанци су јесенас убедљиво славили у Београду са 3:0.

15.10 - Сада већ бивши тренер Реала, Жозе Мурињо рекао је за шпански медије да најбољи играч Мадриђана Кристијано Роналдо веома тешко прима критику и да мисли како је најпаметнији и да све зна: ''Имао сам један веома једноставан проблем са Роналдом. Он није знао да поднесе критику када је тактика у питању и побољшања игре. Можда је мислио да зна све и да тренер ту не може да му помогне'', изјавио је Мурињо.

14.33 - Фудбалери шампиона Енглеске, Манчестер Јунајтеда ће у нову сезону ући са новим тренером Дејвидом Мојесом али и са нови дресовима, који су у ретро стилу.

12.55 - Средњу и западну Европу су захватиле велике поплаве а ево како изгледа стадион немачког клуба Карл Цајз Јене.

12.30 - Постоје разни начини и методе тренинга, али се један тренер у Азији сетио специфичног и могло би се слободно рећи - генијалног начина за тренинг и мотивацију. Он је натерао голмана свог тима да довезе свој аутомобил и да га брани од лопти које ка аутомобилу шутирају његови саиграчи. Голман је бранио "као луд" и стизао је да покупи скоро сваку лопту. Остеје наравно питање да ли је све ово изрежирано, да ли је можда део неке рекламне кампање али нешто слично сигурно није виђено.

11.55 - Нови тренер фудбалера Јавора биће доскорашњи шеф стручног штаба Срема Богић Богићевић, потврдио је генерални менаџер клуба Никола Лишанин. До промене на клупи Ивањичана дошло је, јер је доскорашњи тренер Младен Додић добио бољу понуду. "Са Богићевићем смо склопили уговор на годину дана. Он је дугогодишњи пријатељ клуба, сигуран сам да ћемо добро сарађивати, јер је човек од великог искуства, а у наредном периоду ће обавестити играче о припремама", казао је Лишанин.

11.50 - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић сутра у 12 сати саопштиће шири списак играча на које рачуна за Европско првенство у Словенији.Шампионат у Словенији на програму је од 4. до 22. септембра, а Србија ће играти у Б групи са Босном и Херцеговином, Литванијом, Македонијом, Црном Гором и Летонијом.

 

11.30 - Навијачи фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине из Тузле задали су "домаћи задатак" свима у региону, пошто су уочи пријатељске утакмице са Србијом аплаузима поздравили химну "Боже правде" и показали да уз мало добре воље и узајмног поштовања спортски догађаји могу да буду празник за све актере. Младе селекције БиХ и Србије одиграле су нерешено (1:1), а током свих 90 минута навијачи домаћина гласно су бодрили свој тим, али без иједног увредљивог повика на рачун гостију. Лепа порука послата је из Тузле, али није баш све било савршено, јер су неколико пута током утакмице "прозивали" Сарајлије апострофирајући ривалство присталица Слободе са навијачима Жељезничара и Сарајева.

11.00 - Капитен фудбалера Челсија Џон Тери следећа је велика жеља новог француског прволигаша Монака, а одлуку о његовом трансферу у кнежевину донеће менаџер Жозе Мурињо, преносе енглески медији. Клуб из Монте Карла који је захваљујући богатству руског бизнисмена Димитрија Риболовљева већ ангажовао Радамела Фалкаа из Атлетика, као и Џејмса Родригеза и Жозеа Мутиња из Порта, спреман је да плати осам милиона евра, а Терију понуди двогодишњи уговор, уз недељну плату од 150.000 фунти.

10.40 - Легендарни бразилски фудбалер Пеле рекао да нови играч Барселоне Нејмар има потенцијал да постане бољи играч од Лионела Месија. Бразилац Нејмар у понедељак је потписао петогодишњи уговор са Барселоном, а на представљању пред више од 56.000 навијача на Камп Ноу, рекао је да би желео да помогне Месију да "остане најбољи фудбалер света".

10.30 - Доскорашњи тренер фудбалера Реала Жозе Мурињо рекао је да најбољи играч Мадриђана Кристијано Роналдо веома тешко прима критику и да мисли како је најпаметнији и да све зна. "Имао сам један веома једноставан проблем са Роналдом. Он није знао да поднесе критику када је тактика у питању и побољшања игре. Можда је мислио да зна све и да тренер ту не може да му помогне", рекао је Мурињо за шпански медије.

10.10 - Фудбалска репрезентација Белгије жели да у предстојећој утакмици против Србије, у квалификацијама за Светско првенство 2014. године, покаже да је једна од најбољих европских екипа, после добрих резултата у Групи А. Репрезентација Белгије која није играла на великом турниру више од 10 година, прва је у квалификационој Групи А са 16 бодова, колико има и Хрватска, док Србија заузима треће место са седам бодова из шест утакмица. "По индивидуалним квалитетима играча, само су Немачка и Шпанија боље од нас", рекао је одбрамбени играч репрезентације Белгије Јан Вертонген, пренела је агенција Ројтерс.

01.00 - Новинар италијанског "Скај спорта" Ђанлука ди Марцио око поноћи је добро продрмао српске и енглеске фудбалске фанове на друштвеној мрежи Тwиттер. Он је на Тwиттеру, а и на свом сајту, објавио да се Арсенал налази на прагу потписивања уговора са талентованим центарфором Партизана Александром Митровићем! "Један је од најбољих младих играча на тлу Европе. Зове се Александар Митровић и минуле сезоне је дао 15 голова. Рођен је 1994, игра за београдски Партизан, заједно са Лазаром Марковићем. Арсенал је 'загризао' и очекује се да посао буде завршен следеће недеље", написао је Ди Марцио.Збиља или шала,или ди Марцио скреће пажњу на себе, знаће се убрзо.

00.10 - Управни одбор фудбалског клуба Војводина сменио је данас тренера Небојшу Вигњевића због неиспуњених очекивања, пренели су београдски медији. Под вођством 45. годишњег Вигњевића новосадски црвено-бели нису успели да освоје жељени трофеј Купа Србије, након што су у финалу поражени од Јагодине. Клуб је сезону завршио на трећем месту националне Суперлиге, иза Црвене звезде и шампиона Партизана.

00.00 - Фудбалска репрезентација Омана направила је крупан корак ка историјском пласману на првенство света пошто је на домаћем терену, у утакмицу Б групе завршних азијских квалификација, савладала селекцију Ирака са 1:0. Оман је преузео друго место у групи са седам бодова заостатка за Јапаном, који је обезбедио учешће на Мундијалу 2014. у Бразилу, а са утакмицом више бежи два бода трећепласираној Аустралији.Јужна Кореја је преузела вођство у А групи играјући у гостима против Либана нерешено 1:1. Изузетно важан бод Корејанци су освојили голом у седмом минуту судијске надокнаде.Преостаке утакмице у А групи: Јужна Кореја - Узбекистан, Иран - Либан (11. јуна), Узбекистан - Катар, Јужна Кореја - Иран (18. јуна). Преостале утакмице у Б групи: Ирак - Јапан, Аустралија - Јордан (11. јуна), Јордан - Оман, Аустралија - Ирак (18. јуна).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво