Читај ми!

Спорт уживо: Дерби Мадрида припао Реалу

Иво Карловић доживео мождани удар. Реал савладао екипу Атлетика на Калдерону и тако практично обезбедио друго место у Примери. Нејмар прелази у Европу. Нијанг жели да надмаши Месија. Финале АБА лиге, дуел вечитих ривала Звезде и Партизана, игра се у Лакташима од 20.30 часова, директан пренос је на нашем Првом програму. У првој утакмици финалне серије плеј-офа за ватерполисте Црвена звезда савладала екипу Радничког, после продужетака.

00.12 - Чикаго, после три продужетка, победио Бруклин и повео 3:1 у серији. Булси - Нетси 142:134. Нејт Робинсон 34 поена, Карлос Бузер 21 за Булсе. Дерон Вилијемс 32 за Нетсе

22.53 - Наполи убедљиво савладао Пескару (3:0) на гостовању и сада има осам бодова мање од Јувентуса, који има и меч мање од Наполитанаца. 

22.35 - Хрватски тенисер Иво Карловић доживео је данас блажи мождани удар и задржан је у болници у Мајамију, преносе хрватски медији. Карловић је првобитно примљен у болницу, процењено је да је имао лакшу упалу мозга, па је пуштен кући. Међутим, убрзо му је поново позлило и сада је опет хоспитализован. Поруке подршке од пријатеља и обожавалаца широм свету стижу на његов фејсбук и твитер профил. Карловић има 34 године и тренутно је 95. на АТП листи, а најбољи пласман била му је 14. позиција у августу 2008. године. Током каријере освојио је четири титуле.

21.52 - Завршен меч у Мадриду, Реал славио на Калдерону са 2:1 и побегао градском ривалу на шест бодова предности. Барса и поред ремија у Билбау има 11 бодова више од "краљевског" клуба. 

21.25 - Раел води на Калдерону. Асистен је био Карим Бензема, а стрелац Анхел Ди Марија у 63. минуту меча.

20.22 - Завршени мечеви у Енглеској и Немачкој. Ливерпул, без Луиса Суареза, декласирао Њукасл на Сент Џејмс парку са 6:0. Дортмунд славио у Дизелсорфу, резултатом 2:1.

20.15 - Фантастичан почетак дербија у Шпанији. Фалкао донео предност Атлетику већ у 4. минуту, Хуанфран аутоголом изједначио резултат у 13. минуту утакмице на Винсенте Калдерону. 

20.10 - Завршена прва два меча у Серији А. Аталанта и Болоња у Бергаму су одиграли нерешено 1:1, док је Удинезе, голом Переире, минимално савладао екипу Каљарија у Трсту.

20.00 - Кардиф одиграо нерешено са Болтоном 1:1, али прославио титулу у Чемпионшипу. Трофеј је у рукама првог човека клуба, Винсента Тана из Малезије.

19.51 - Завршен меч у Билбау. Барселона успела да преокрене вођство Атлетика, головима Месија и Санчеза, али је Андер Херера у последњим тренуцима меча изједначио резултат и донео велики бод својој екипи. 

19.45 - Натанијел Чалоба донео је победу Вотфорду против Лестера (2:1), постигавши фантастичан погодак. Уживајте...

19.05 - Занимљиви резултати у фудбалским мечевима широм Европе. Атлетик из Билбаа води после првог полувремена против Барселоне са 1:0, стрелац јединог гола био је Сусаета у 27. минуту. Дортмунд води у Дизелдорфу поготком Сахина, док Ливерпул већ има два гола предности у Њукаслу. Та два меча почела су у 18.30.

18.30 - Фудбалери Селте победили су као гости екипу Левантеа са 1:0, у утакмици 33. кола шпанске Примере. Једини гол на мечу постигао је Аугусто Фернандес у 20. минуту. Селта после победе има 30 бодова и за сада је изашла из зоне испадања, док је Леванте са 40 бодова на 12. месту.

18.00 - Завршени мечеви и у Премијер лиги, резултати: Евертон - Фулам 1:0, Саутемптон - ВБА 0:3, Стоук - Норич 1:0, Виган - Тотенхем 2:2. Од 18.30 играју Њукасл и Ливерпул.

17.25 - Завршени мечеви у Бундеслиги: Аугсбург - Штутгарт 3:0, Бајерн - Фрајбург 1:0, Хофенхајм - Нинберг 2:1, Леверкузен - Бремен 1:0, Волфсбург - Менхенгладбах 3:1. Од 18.30 састају се Дизелдорф и Дортмунд.

16.47 - Полувреме на утакмицама Премијер лиге, резултати:  Евертон - Фулам 1:0, Саутемптон - ВБА 0:1, Стоук - Норич 0:0, Виган - Тотенхем 1:1.

16.35 - Чешки тенисер Лукаш Расол и Шпанаца Гиљермо Гарсија-Лопез играће у финалу АТП турнира у Букурешту. Росол је у полуфиналу савладао Француза Жила Симона са 6:2, 6:3, док је Гарсија-Лопез био бољи Немца Флоријана Мајера са 6:4, 4:6, 6:3.

16.31 - Фудбалер Манчестер јунајтеда Рајан Гигс рекао је да је ово била једна од његових најбољих сезона у клубу са Олд Трафорда. Гигс је прославио своју 13 титулу са Манчестером у понедељак после победе над Вест Хемом од 3:0. "Ако погледате број победа ове сезоне, морате признати са смо били одлични. Неке утакмице су биле одличне. Кад год се освоји Премијер лига то је увек нешто специјално", рекао је Гигс.  

16.21 - Доскорашњи спортски директор београдског Партизана Љубиша Тумбаковић поразом је дебитовао за нови клуб Вухан Зал. Вухан Зал је у седмом колу кинеског првенства гостовао последњепласираном тиму на табели, екипи Танђин Теда, која је победила са 3:2 (1:1). Тумбаковић је у периоду од 2004. до 2009. године два пута освајао кинески шампионат и куп са Шандонгом. Од осталих српских тренера, Драган Окука је са Ђангсуом освојио бод против Чангчуна (0:0), Шандонг Радомира Антића је играо нерешено са Хенгжуом (3:3), док је Александар Станојевић са Пекингом доживео убедљив пораз (3:0) против бившег клуба Далијена. Екипа Гвангжуа води на табели са 16 освојених бодова, колико има и другопласирани Шандонг. 

16.17 - Полувреме на утакмицама 31. кола Бундеслиге, резултати: Аусбург - Штутгарт 0:0, Бајерн - Фрајбург 1:0, Хофенхајм - Нинберг 2:0, Леверкузен - Бремен 1:0, Волфсбург - Менхенгладбах 1:0.

16.05 - Тренер Малаге Мануел Пелегрини рекао је да и даље верује да ће његов клуб играти наредне сезоне у Лиги шампиона упркос забрани. Европска фудбалска унија забранила је шпанском клубу учешће у европским такмичењима због низа финансијских прекршаја. Ипак, чилеански тренер се нада да ће Међународни суд за арбитражу у спорту преиначити ту одлуку. Поред одлуке суда, Малага мора и на терену да обезбеди учешће у Лиги шампиона, почевши од утакмице са Хетафеом у недељу. "Ми и даље верујемо да можемо у Лигу шампиона. Математички је све могуће, ми верујемо. За почетак, морамо да освојимо сва три бода против Хетафеа", рекао је Пелегрини.

16.00 - Почеле утакмице 35. кола Премијер лиге састају се: Евертон - Фулам, Саутемптон - ВБА, Стоук - Норич, Виган - Тотенхем. Од 18.30 часова играју Њукасл и Ливерпул.

15.40 - Потпредседник КСС Дејан Томашевић рекао је да је Србија против учешћа косовских клубова у Јадранској лиги. Раније данас председник Јадранске лиге Радован Лорбек изјавио је да би косовски тимови у будућности могли да заиграју у регионалном такмичењу, али под условом да се са тиме сложе остали учесници лиге. За разлику од њега генерални менаджер лиге Роман Лисац демантовао је могућност проширења лиге са косовским клубовима, "јер би то могло да нанесе штету такмичењу и повећа тензију".

15.37 - Керол у надокнади времена постиже гол са Вест Хем и смањује предност Ситија на 2:1. Након тога судија је одсвирао крај сусрета. Манчестер сити - Вест Хем 2:1. 

15.30 - Почеле утакмице Бундес лиге, састају се: Аусбург - Штутгарт, Бајерн - Фрајбург, Хофенхајм - Нинберг, Леверкузен - Бремен, Волфсбург - Менхенгладбах. 

15.27 - Јаја Туре повисио на 2:0.  

15.12 - Одбојкаши Србије почињу припреме за Светску лигу. Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић саопштио је списак играча за почетак припрема и учешће у 24. издању овог такмичења. 

14.45 - Талентовани бразилски нападач Нејмар неће продужити уговор са Сантосом и каријеру ће наставити у Европи, открио је потпредседник бразилског клуба Одилио Родригез. "Нејмар нас је обавестио да неће продужити уговор са клубом, јер сматра да је његовом боравку у Сантосу дошао крај", рекао је Родригез за шпански радио "Кадена Сер". Нејмару уговор са садашњим клубом истиче на лето 2014. године. Интересовање за једног од најталентованијег фудбалера на свету показала је Барселона и многи други богати европски клубови. Нејмар има 21 годину, за Сантос је одиграо 215 утакмица и постигао 135 голова, док је за репрезентацију Бразила одиграо 32 меча и 20 пута уписао се у листу стрелаца.

14.35 - Тренер Манчестер јунајтеда Алекс Фергусон рекао је да разуме зашто се Ливерпул осећа оштећеним након што је Фудбаласки савез Енглеске казнио Луиса Суареза са 10 утакмица неиграња пошто је ујео играча Челсија Бранислава Ивановића. Суарез се није жалио на одлуку, а генерални директор Ливерпула Ијан Ајра је рекао да су клуб и играчи "шокирани и разочарани" због тежине казне. Фергусон је рекао да разуме њихово разочарење и подсетио се ситуације када је 1995. године фудбалер Манчестер Ерик Кантона, након што је ударио навијача Кристал Паласа, кажњен са девет месеци забране играња фудбала.   

14.15 - Први меч 35. кола Премијер лиге, Манчестер сити води против Вест Хема са 1:0. Стрелац је био Агуеро у 28. минуту. 

12.45 - Легендарни стадион Маракана у Рио де Жанеиру, храм бразилског фудбала, поново се отвара после двогодишње реконструкције егзибиционим мечом који ће бити проба за Куп конфедерација у јуну и Светско првенство у фудбалу идуће године.

12.05 - „Задовољан сам постигнутим мада има још места за побољшање. Имали смо доста проблема на стази, пре свега због велике гужве. Негде на пола тренинга један аутомобил се запалио и просуо уље тако да је након паузе било веома тешко возити. Ја сам ипак успео да у тих последњих десет минута тренинга направим најбоље време. Морам да напоменем да то што смо на првој позицији јесте успех али Чех са Лотусом има огромну предност на старту због саме концепције возила и погона на задње точкове тако да ће на почетку бити готово немогуће одбранити прво место. Ипак, надам се добром току трке." - поручио је из Мађарске Милован Веснић.

12.00 - Сезона 2013 Шампионата Централне Европе на кружним стазама започела је данас тачно у званичним тренизима у класи Д4-2000. Након 30 минута вожње најбоље време у конкуренцији 24 возача постигао је српски представник Милован Микица Веснић. Само два десета дела секунде иза пласирао се, према очекивању, Веснићев највећи конкурент, Чех Марек Фриед у моћном Лотусу. Из другог реда на трци ће стартовати домаћи такмичари, Мађари Сзаба и Габор у аутомобилима спецификације С2000.  

11.14 - Српски тенисер Филип Крајиновић успешно је стартовао у квалификацијама за АТП турнир у Минхену, пошто је данас у првом колу победио Мадјара Атилу Балаша са 6:2, 6:2. Наредни противник Крајиновића биће Пољак Лукас Кубот, тренутно 94. играч на свету. Турнир у Минхену игра се на шљаци, а наградни фонд је 467.800 евра.

10.30 - Млади фудбалер Милана М'Баје Нијанг рекао је данас да жели да надмаши нападача Барселоне Лионела Месија, који је четири године заредом биран за најбољег играча света, преносе данас италијански медији. "Тренирам напорно да постанем најбољи на свету. Стално ми је у мислима Златна лопта. Желим да постанем бољи од Месија и знам да ћу једног дана то и остварити. Милан је велики тим, част ми је да сам део клуба и потрудићу се да оправдам указано поверења", рекао је 18. годишњи Нијанг. Он је у Милан дошао 2012. године из Каена и до сада је за "росонере" одиграо 20 утакмица и постигао један гол. 

10.00 - Парови 25. кола Суперлиге Србије: Субота (16.30): Спартак Хајдук Кула, Смедерево БСК, Раднички Крагујевац Јагодина, Раднички Ниш ОФК Београд, Рад Слобода, Јавор Војводина. Црвена звезда Доњи Срем (19.00). Недеља: Нови Пазар Партизан (17.00). 

09.45 - Кошаркаши Партизана и Црвене звезде су већ обезбедили пласман у Евролигу. Растерећени улазе у вечерашње финале регионалне АБА лиге. Мотива, међутим, има на претек. Борба за шампионски прстен, престиж. Поново ће на трибинама бити навијачи оба тима. Место Лакташи, почетак у 20.30 часова.

09.30 - Почиње борба за трофеј. Дуел две изједначене екипе. Звезда и Раднички одлучиће ко ће бити шампион Србије у ватерполу. Обе екипе у финале улазе са истим амбицијама. Само једна може бити шампион. Први меч игра се од 17.00 часова на Ташмајдану.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи