Читај ми!

Страјнић – Новинар године

Удружење спортских новинара Србије уручило је у Удружењу новинара Србије награде за најуспешније спортске новинаре и најбољег спортисту 2012. године. Наш колега Предраг Страјнића изабран је за Новинара године. Међу осталим награђенима још два признања примили су новинари РТС-а Драган Марковић, дописник из Јагодине и Милан Анђић, новинар Радио Београда.

Предраг Страјнић са РТС-а проглашен за новинара године. Камера године други пут припала Ненаду Неговановићу из Спортског журнала. За животно дело награђени Мирослав Виславски, слободни новинар и Милан Анђић, коментатор Радио Београда.

Награда Спортиста године 2012 додељена је Милици Мандић, олимпијској победници у теквонду. Mандићева је захвалила на признању које јој је додељено и додала да је, поред постизања успеха, важно и да неко тај успех препозна.

Према одлуци жирија, Новинар године је Предраг Страјнић из РТС-а, а награда Камера године припала је, другу годину заредом, Ненаду Неговановићу из Спортског журнала.

„Памтићу ову награду зато што долази од мојих колега, али и зато што ми је ово прва оваква награда у каријери", рекао је Страјнић.

Драган Марковић, дописник РТС-а из Јагодине, проглашен је за Дописника године. Награде за животно дело припале су Мирославу Виславском, слободном новинару из Новог Сада и Милану Анђићу, новинару Радио Београда.

Другу годину заредом, додељена је награда за допринос развоју женског спортског новинарства, која носи име наше славне колегинице Бранке Прелевић. Овогодишња добитница награде је Сања Милутиновић, дописница Спортског журнала из Крушевца.

Признање УСНС-а за издавачки подухват године ове године добили су Александар Цвејић, Бранимир Васић,и Живко Баљкас за књигу Трка Кроз Србију, од 1. до 51, као и Милан Симић за књигу Некад било.

Специјално признање ове године добио је Славко Басара, дописник Спортског журнала из Бањалуке, за допринос развоју односа Матице Србије и Републике Српске.

Жири је радио у саставу: Јован Танурџић, Драгиша Ковачевић (СОС канал), Зоран Марковић (РТС), Миодраг Стојановић (ДСЛ Спорт), Предраг Сарић (Спортски журнал), Стеван Ковачевић (Радио Београд) и Стојан Петковић, доајен српског новинарства из Краљева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво