Читај ми!

Спорт уживо: Нисмо манекени!

Огњен Мудрински одговорио незадовољним навијачима. "Срамота нас је, али доказаћемо да нисмо манекени!", поручио Мудрински. Обећања и тапшања по рамену су, изгледа, све што трофејни српски спортисти могу да очекују. Иван Ленђер таман се обрадовао што је добио базен за тренинге, а онда је уследио шок. Кристијано Роналдо после ударца ништа не види пред собом. Шева води Украјинце. Тери као Супермен. Мајк Д'Антони нови тренер Лос Анђелес Лејкерса.

23.01 - Члан холандске Бреде и млади репрезентативац Србије Немања Гудељ дао је занимљиву изјаву холандским медијима у вези са неким конкретним ставовима у српском друштву. "Енглези су претерали. У Србији постоји много тамнопутих играча који никад нису били мета расистичког напада. Наравно, увек има лудака који испуштају мајмунске крике, али таквих хулигана има и у Холандији. Хомосексуалци су једина дискриминисана група у Србији. Ако сте геј, није препоручљиво да се са својим дечком држите за руку и шетате по Београду", истакао је млади фудбалер, а пренео "Спортски Журнал".

22.50 - Убедљив пораз Партизана у кошаркашком дербију имао је свој одјек и преко океана. Бивши кошаркаш Партизана и сада играч Вашингтона Јан Весели, путем свог Фејсбук профила, послао је подршку и охрабрење момцима који сада носе црно-бели дрес.

22.32 - Нападач Црвене звезде Огњен Мудрински и даље верује у подршку навијача након пораза од ОФК Београда и јасно испољеног нетадовољства најватренијих присталица његовог клуба. Црвено-бели одиграли су на Карабурми вероватно и најгору утакмицу календарске године (уз дебакл у Суботици), без шута у оквир гола, и осим пораза ништа друго и нису могли да очекују. Дан након пораза на свом Твитер профилу огласио се Огњен Мудрински, који је навијачима поручи ода ће се он и његови саиграчи искупити за све. „Јеста, срамота нас је! Али ми и даље верујемо у вашу подршку! У суботу за грб и за те црвено-беле боје! Нисмо манекени! Доказаћемо то", одговорио је млади нападач резигнираним навијачима.

22.17 - И по ко зна који пут, Марио Балотели! Италијански нападач "прошетао" је нову фризуру на окупљању свог националног тима, и потпуно је, ни крив ни дужан, засенио све своје саиграче.

21.59 - Златан Ибрахимовић ретко када одлази празних руку са неке доделе награда. Тако је било и овог пута, када је Ибра, шести пут заредом, освојио Златну лопту у Шведској, награду која припада најбољем фудбалеру ове земље у једној години.

21.49 - Кевин Дјурент пожелео је "добродошлицу" рукију Јонасу Валанчијунасу. Млади Литванац драфтован је прошле године са пете позиције, а ове сезоне се нашао на паркету шест пута уз доста солидан учинак. Сада је имао прилику да осети и "мушку" страну најјаче кошаркашке лиге на свету.

20.58 - Један корак напред, два корака назад. Овако отприлике изгледа борба српских пливача за добијањем адекватних услова за тренирање. Иван Ленђер коначно је добио базен у свом Зрењанину, али се одмах сусрео са новом муком. Ленђер је свој проблем поделио са својим фановима на Твитеру. "Базен коначно ради, али немамо термин па смо данас морали да купимо карте да бисмо могли да тренирамо, туга", поручио је Ленђер.

20.44 - Ни женска колеџ одбојка није лишена ризика. Видео који је пред вама, а који је на Јутјубу за три дана прегледало више од 600 хиљада људи, показује играчице које у заносу због освојеног поена ни не примећују повређену супарницу.

20.33 - Рагби је груб спорт, али је такође и спорт у којем се много рачуна води о фер-плеју и поштовању истог. Због тога је и спортска јавност остала шокирана потезом репрезентативца Новог Зеланда Адама Томсона. На стадиону Марифилд у Единбургу играли су Шкотска и Нови Зеланд. Гости су славили са 22:51, и то је уједно и 29. узастопни пораз Шкотске од најбоље рангиране репрезентације света. Али сви догађаји на терену остали су у сенци прљавог потеза Адама Томсона, који је у гужви нагазио по глави Аласдејра Строкоша. Његов испад, ипак, није промакао судијама, који су га послали у свлачионицу.

20.26 - Реал Мадрид стао је у одбрану свог фудбалера Пепеа кога су играчи Левантеа оптужили за неспортско понашање након недељног дуела поменутих екипа. Наводно, иначе проблематични Пепе се након последњег судијског звиждука ругао домаћим фудбалерима. Уз то, он се „изазивачки смејао и притом је плесао". „Краљевски клуб" убрзо је демантовао ове наводе. „Став и понашање играча, тренера и чланова екипе било је коректно и беспрекорно, као што је и увек. Одбацујемо тврдње из неких кругова о наводним провокацијама нашег играча Пепеа усмереним ка домаћој свлачионици. Наш се играч увек понаша примерено, као и сви његови саиграчи".

20.11 - Позната је љубав између Жозеа Муриња и Дидијеа Дрогбе која датира још из времена проведеног у Челсију. Иако их у овом тренутку деле хиљаде километара, они су велики пријатељи и данас. Као и сви пријатељи, и они одржавају контакт редовним телефонским позивима. Међутим, то уме и да засмета. „Са Мурињом и Романом Абрамовичем ћу остати пријатељ заувек. Али, са Мурињом имам један мали проблем... Он као да никако не схвата да између Шпаније и Кине постоји временска разлика, па ми шаље поруке на телефон усред ноћи, док спавам", рекао је репрезентативац Обале Слоноваче.

19.53 - Ленс Армстронг наставља да пркоси свима онима, а таквих је све више, који га уместо као великог шампиона виде као "варалицу и издајицу". Армстронг је поставио слику на свом Твитер профилу на којој се види како позира на каучу испред седам окачених жутих мајица, симбола његових (дискредитованих) победа на Тур де Франсу. Да подсетимо, титуле на Тур де Франсу Армстронгу су одузете због доказаног конзистентног коришћења допинга.

19.41 - Луис Суарез постигао је за свој Ливерпул изједначујући погодак на Стамфорд бриџу, али погодак као да је обрадовао само њега. Након што је матирао Чеха, контроверзни Уругвајац отрчао је ка корнер заставици да прослави погодак, али осмех са његовог лица нестао је оног тренутка када је схватио да га нико од његових саиграча није испратио. Постоје две теорије које покушавају да објасне ону необичну ситуацију. Прва, фудбалери са Енфилда желели су да гол прославе са Џејмијем Карагером, коме је ово била прва асистенција још од 2009. године и који ове године шансу да игра добија "на кашичици". Други евентуални разлог би био тај да су играчи Ливерпула сматрали да могу и више од ремија са Челсијем у Лондону, те су желели да се меч настави што пре.

19.36 - Некадашњи првак света у скоку увис, Јужноафриканац Жак Фрајтаг, ухапшен је у граду Бронкхорстспруиту због поседовања дроге. Фрајтага је полиција зауставила јер је прошао кроз црвено светло. Дрога је, наводно, пронађена у његовом џепу. Фрајтаг је светски првак постао у Паризу 2003. године, а уједно је само један од осмеро атлетичара који су у каријери били светски прваци у кадетској, јуниорској и сениорској категорији.

19.28 - Фудбалери и стручни штаб Шахтјора показали су да имају велико срце. Тренер Мирчеа Луческу је предложио својим фудбалерима да пруже конкретну помоћ једној сиромашној, али и многобројној породици. Играчи су послушали, брзо су прикупили 150 хиљада долара, председник клуба Ринат Ахметов преко своје фондације додао је још 100 хиљада и породица Зарецкиј је добила уређен дом.

19.19 - Четворица фудбалера јужноафричког клуба Полокване Сити погинула су у недељу по подне у саобраћајној несрећи. Несрећа се догодила у покрајини Лимпопо када се аутобус са фудбалерима који су се враћали са утакмице сударио са аутомобилом. Јужноафричка фудбалска федерација потврдила је да су погинули Кокеко Такало, Роберт Мпути, Моекеки Нтхете и Силвестер Мпакекане. Полиција је саопштила да је несрећу проузроковао возач аутобуса, који је, наводно, био под утицајем алкохола. Ово је друга трагедија за јужноафрички фудбал у последњих месец дана, након што је помоћни тренер националне репрезентације Томас Мадигаге погинуо у саобраћајној несрећи у истој покрајини у октобру.

19.04 - Дрег рејсинг, вероватно и најупечатљивији облик надметања у ауто-спорту, нема превише поклоника ван северноамеричког континента. А како и би, када су сцене сличне овој коју имате прилику да видите саставни део спорта, и део коме се навијачи највише радују. Џек Бекман, који је имао "луду" срећу да након инцидента остане потпуно неповређен, јесте седмоструки шампион своје класе.

18.26 -Џокер Жозеа Муриња, Алваро Мората нашао се на мети Арсена Венгера. Млади нападач постигао је у недељу победнички гол за Реал у последњим тренуцима игре, и то само неколико минута након што је ушао у игру. Венгер, познат као човек који од момчића направи паклено доброг играча, жели да додатно ојача напад, и у ужем избору му је 20-годишњи Мората.

18.00 - И док Николас Анелка жели да што пре побегне из Кине и врати се у Енглеску, Френк Лампард могао би врло брзо да се пресели у најмногољуднију земљу на свету. Челници Гуижуа кажу да су у контакту са Лампардом, али да још ништа није договорено. Челси жели да понуди Лампарду једногодишњи уговор наредног лета, што не одговара искусном везисти, па би он могао да се опроба у Кини. 

17.30 - Девојке неће више гледати на Кристијана Роналда истим очима после меча са Левантеом. А можда неће ни он њих. Наиме, почетком меча Роналдо је добио лакат од Навара, због чега је ушиван покрај терена. Вратио се, постигао гол, али га је Мурињо заменио на полувремену јер Португалац није видео ништа пред собом! Неће играти ни за Португал против Габона, а у Мадриду се надају да су последице ударца кратког века.

17. 15 - Повреда Џона Терија није толико озбиљна колико је у првом моменту изгледала. После стравичног судара са Суарезом, Тери је на носилима напустио игру и страховало се да је можда поломио ногу или покидао лигаменте. Ипак, према последњим информацијама, капитен Челсија биће на терену за две седмице.

16.20 - Челници Фудбалског савеза Украјине позвали су данас легендарног нападача те земље Андреја Шевченка да преузме национални тим и настави квалификације за Светско првенство у Бразилу 2014. године. Бивши фудбалер Милана, Челсија и Динама из Кијева играчку каријеру завршио је у јуну ове године након елиминације репрезентације са првенства Европе у Украјини и Пољској. Шевченко је на 111 наступа у дресу Украјине постигао 48 голова, а био је проглашен за најбољег играча Европе 2004. године.

15.30 - Нападач Шангаја Николас Анелка могао би после годину дана да напусти Кину и пређе у Вест Хем, преносе данас енглески медији. Према писању Дејли мејла, Анелка је незадовољан животом у Кини, иако недељно зарађује 250.000 фунти.

13.35 - Кошаркаши универзитета Сиракјуз и Сан Дијего Стејт одиграли кошаркашки меч на носачу авиона "Ју-Ес-Ес Мидвеј". Сиракјуз добио меч са 62:49, а меч је игран у част Дана ветерана, великог америчког празника.

13.25 - Селектор "Азура" Ћезаре Прандели избацио Данијела де Росија са списка играча за пријатељску утакмицу са Француском, јер је играч Роме на римског дербију намерно ударио Стефана Маурија и добио црвени картон. 

12.43 - Марио Балотели покушава да остане непримећен.

11.20 - Фудбалски савез Нигерије одобрио је данас играчима Челсија Виктору Мозесу и Џону Оби Микелу да пропусти пијатељски меч репрезентације те земље и Венецуеле у Мајамију. Селектор Нигерије Стефан Кеши првобитно је уврстио Мозеса и Микела у национални тим, али им је на крају изашао у сусрет и поштедео их дугог путовања на Флориду.

11.15 - Футсал репрезентација Србије у 15 часова игра меч осмине финала Светског купа у Тајланду. Противник је репрезентација Аргентине, која јесте благи фаворит, али ако "орлови" покажу игру као у досадашњем делу шампионата, ни четвртфинале није далеко.

11.00 - Мајк Д'Антони постављен је за новог тренера Лос Анђелес Лејкерса. Д'Антони је на клупи заменио Мајка Брауна, који је катастрофално почео сезону на клупи "Језераша", скором 0:4.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво