Читај ми!

Партизан, бренд који траје 67 година

Југословенско спортско друштво Партизан прославило је 67. рођендан, а свечаност је обележена у Спортском центру Телеоптик у Земуну, где су проглашени најуспешнији појединци и екипе. На свечаности су награђени и они који су на репрезентативном нивоу освајали светска и европска првенства, као и најуспешнији радници друштва.

Атлетски клуб Партизан проглашен је за најуспешнију мушку сениорску екипу, док је у женској конкуренцији то признање припало кошаркашком клубу. Најуспешнији спортиста је Асмир Колашинац, освајач бронзане медаље на првенству Европе у Хелсинкију и финалиста Олимпијских игара, док је код жена најбоља Андреа Арсовић, члан стрељачког клуба.

Најуспешнији тренер је Никола Томасовић, а проглашени су и најуспешнији јуниори, кошаркаш Младен Ђорђевић и Јелена Зељајић из стрељачког клуба. Најбољи у конкуренцији пионира су кошаркаш Милош Глишић и каратисткиња Александра Јанковић.

Награда "Милан Гале Мушкатировић" за најперспективнијег младог спортисту припала је фудбалеру Данилу Пантићу.

Специјално признање за дугогодишње врхунске спортске резултате, као и трајан допринос афирмацији имена и угледа ЈСД Партизан добио је поптредседник друштва и најбољи српски пливач свих времена Милорад Чавић.

"Ова такмичарска година памтиће се по много чему, пре свега по наставку континуитета успеха, које остварују спортисти и клубови Партизана, освајајући титуле и медаље на великим међународним и државним такмичењима. То није случајност, већ плод системског рада. Спортистима, запосленима у клубу, навијачима и свима с којима су црно-беле боје у срцу желим срећан 67. рођендан. Живео Партизан, рекао је Чавић.

Посебно признање као спортском раднику и дугогодишњем председнику више удружених клубова ЈСД Партизан добио је Драган Васиљевић.

Свечаности је присуствовао велики број садашњих и бивших спортиста, функционера и гостију. Медју којима и Ззарко Зечевић, Данко Ђунић, Млађан Шилобад, Иван Цхурковић, Љубиша Тумбаковић, Дражен Далипагић, Алберт Нађ и многи други.

"Изузетна ми је част што имам прилику да се обратим у име спортиста најбољег клуба. Ово је велика част и обавеза да у предстојећој години будем још бољи и оправдамо ова признања", рекао је Колашинац.

ЈСД Партизан спада у ред највећих, а по резултатима, остварењима и броју врхунских спортиста током протеклих 67 година, вероватно и најуспешније спортско друштво на свету.

У протеклих 67 година спортисти Партизана у дресу са државним грбом освојили су више од 500 медаља на Олимпијским играма, светским и европским првенствима, док су клубови из породице црно-белих 14 пута били победници Купа европских шампиона.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво