Читај ми!

Чавић, крај пута...

Крај каријере Милорада Чавића. Постаје тренер, писац, политичар... Дошао сам до краја пута, време је да наставим живот, рекао је Чавић.

Најбољи српски пливач Милорад Чавић званично завршио пливачку каријеру и најавио да би једног дана волео да постане министар спорта.

"Из дана у дан борим се са боловима у кичми и пијем таблете. Почео сам да идем у теретану за 'своју душу'. Дошао сам до краја пута. Време је да наставим живот. Предстоји ми потпис уговора који ће озваничити мој одлазак у спортску пензију. И даље ме вуче жеља да се вратим у базен, али морам да будем реалан, јер не знам шта бих још могао да пружим", рекао је Чавић на конференцији за новинаре у Удружењу банака Србије.

Освајач олимпијског сребра на Играма у Пекингу пре четири године навео је да планира да остане у спорту, али кроз политички ангажман.

"Жеља ми је да постанем министар спорта за неколико година, ако се за то укаже прилика. Волео бих да останем у спорту и помогнем развоју српског пливања. Такође, хтео бих да од 1. јануара отворим академију у Београду, а да се касније прошири на целу Србију", казао је Чавић.

Чавић је додао да му је жеља да напише аутобиографију о виђењу живота у Србији из угла једног странца.

"Мислим да сам талентован за то и да лепо пишем. Последњих неколико година доста тога сам проживео у Европи, како успеха, падова, тако и допинг контрола", истакао је српски пливач. Приход од продаје те књиге ишао би у добротворне сврхе.

Чавић је навео како је мало ко веровао да ће после теже повреде леђа пре неколико година, успети да се врати на врхунски ниво.

"Тренирао сам са Русом Коротишкином у Београду и када сам видео његове тренинге у теретани, схватио сам да нисам довољно физички јак за ОИ у Лондону. Дошао сам у финале, што је невероватан успех. Мислио сам да ћу поправити време, али 51,2 секунде је било врло споро", закључио је Чавић.

 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво