Читај ми!

Пријем за олимпијце

Ивица Дачић, председник владе Србије, честитао српским олимпијцима на освојеним медаљама и обећао да ће Влада помоћи колико буде могла. Пријему присуствовали Алиса Марић, министарка спорта, Владе Дивац, председник олимпијскиг комитета и министар за рад и социјална питања Јован Кркобабић.

На пријему за репрезентативце Србије који су учествовали на управо завршеним Олимпијским играма, Дачић је рекао да нема развоја спорта без улагања и обећао да ће Влада помоћи из државног буџета колико буде могла.

Како је рекао, Влада ће позвати предузећа и појединце да улажу у спорт да би олимпијци имали што боље услове за припрему, и освојили што више медаља на предстојећим Олимпијским играма у Рију, у Бразилу.

Спортисти Србије су на олимпијским играма у Лондону освојили четири медаље. Држава им је обећала и новчане награде: 35.000 евра за злато, 30.000 за сребро и 25.000 за бронзану медаљу.

"Влада ће донети одлуку о наградама када донесете документацију, а документација су медаље", рекао је премијер.

"Свако улагање у вас је непроцењив профит. Ви сте допринели да се побољша углед Србије. Оно због чега је цела Србија била поносна јесте какав сте однос имали према својој земљи", рекао је Дачић.

По речима Дачића, грађани су Миличино певање химне на додели златне медаље у теквонду дочекали "са сузама и поносом".

"Ви сте понос наше земље. Ви сте пример како се неко бори за своју земљу, да не треба одустајати и да има шансе за победу до последње секунде. Ви сте били пример како држава која спада у ред сиромашнијих може да изнедри шампионе", поручио је Дачић олимпијцима.

На пријему су били министарка спорта Алиса Марић, председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и министар за рад и социјална питања Јован Кркобабић.

Поздрављајући спортисте, министарка Марић је рекла: "Србија ће знати да цени ваше резултате и да то награди".

Председник Олимпијског комитета Владе Дивац рекао је да је, као бивши спортиста, поносан на олимпијце и пожелео им још више успеха у Рију.

И ватерполиста Вања Удовичић је рекао да се нада ће спортисти из Србије на Играма у Бразилу освојити више медаља. Како је указао, за то им је потребна помоћ и државе, и друштва.

Освјачица сребрне медаље у стрељаштву Ивана Максимовић рекла је да су олимпијци дали све од себе, а Милица Мандић да је свако пружио максимум.

Олимпијци су, како су навели, задовољни ноћашњим дочеком на београдском аеродрому.

Спортисте Србије који су учествовали на Играма у Лондону, вечерас ће у 20.00 сати, испред Скупштине Града, поздравити и грађани Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи