Стојић и Јагар без финала

Српски двојац без кормилара Никола Стојић- Горан Јагар није успео да се пласира у финале веслачких такмичења на 29. Олимпијским играма у Пекингу пошто је у полуфиналној групи заузео 4.место.

Стојић и Јагар, који су у последњих 500 метара ушли са друге позиције, на крају су остварили резултат од шест минута и 38,96 секунди.

Трећепласирани Немци Том Леман и Феликс Драота, који ће наступити у финалу, забележили су време од шест минута и 37,26 секунди.

Пет стотина метара пре циља Јагар је веслом закачио бову и ту је наша посада изгубила ритам. Ипак, финале би било достижно да Американци браћа Винклвос, нису у последњих неколико стотина метара начинили подвиг и са петог стигли на друго место.

- Невероватно, првих 500 метара трке, кад су били одморни и пуни снаге, Американци су веслали 1:36, а у последњих 500 метара, кад су сви, па и они већ уморни, ишли су најбрже - 1:34. Тако нешто нисам никад видео. Волео бих да их позову на допинг контролу - истакао је Небојша Илић, селектор веслача Србије. 

Прво место припало је аустралијској посади Дру Џин/Данкан Фри, која је стазу прешла за 6.34,29. Најбрже време у другом полуфиналу имали су Канађани Дејвид Калдер и Скот Френдсен - 6.34,02.

Време Стојића и Јагара било би тек пето у другој полуфиналној трци, тако да ће њих двојица учешће на Олимпијским играма завршити наступом у 'Б' финалу у коме ће се борити за пласман од седмог до 12. места.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво